En snedig carport-løsning
En snedig carport-løsning Foto: Lyngsøe

Få en carport, der passer til dig og dine behov

 Udvalget af carporte er større end nogensinde før, og ud fra de mange modeller vil du som regel kunne få skræddersyet en carport, der passer lige netop til dine behov og din pengepung: dobbelt carport, carport med solceller eller carport med skur eller noget helt fjerde

Af: Mariette Tiedemann, 1303, 19. april 2013

Carport er tørvejr for bilen

Med en carport undgår du at komme ud til en bil, der først skal fejes fri for sne og skrabes for is på ruderne, før den er parat til start på en travl vintermorgen. Med en carport kan bilen stå også i tørvejr året rundt.

I dag har carporte dog ofte mange andre funktioner end bare at sørge for, at bilen holdes tør. Tidens carporte er ofte lyse og lette konstruktioner, der fylder lidt og rummer meget. Ud over bilen er der i mange carporte plads til både redskaber, cykler og brænde.

Kombinations-carporte er oppe i tiden

Carporte, hvor der er et integreret, lukket redskabs- eller brændeskur, cykelrum eller som det nye – et isoleret rum til opbevaring af maling og andre ting, der ikke må få frost, kaldes kombinationscarporte. Det kan både være dobbelte carporte, carporte med tag med solceller eller carporte med skur. 

Tilføjer man lidt ekstra opvarmning, for eksempel fra en mindre solcelle-ventilator, så har man et fint rum, der også kan bruges som viktualierum. Så er det heller ikke langt fra, at carporten heller burde kaldes for en garage.

Læs mere om forskellen på en garage og en carport her.

Overdækning af terrassen

I nogle carporte er det muligt at få indbygget flere forskellige rum på én gang – og endog få forlænget carportens tag ind over hækken eller hegnet, så det kan bruges som overdækning af en terrasse.

Design din carport efter huset

Når det gælder designet, er der også sket rigtig meget siden dengang, hvor en carport var en stor, tung og ofte lidt skæmmende bygning. Trenden i dag går mod lyse og lette konstruktioner med tage af termoplader eller stålplader. Og du kan i vid udstrækning få designet carporten, så den matcher dit hus med for eksempel samme farve, taghældning og tagrender.

God plads og let vedligehold

Integreret belysning og stikkontakter i carportens søjler er også blevet almindeligt i dag. Og hvis du har to biler – eller bare vil have ekstra god plads – findes der også et stort antal smarte dobbelte carporte på markedet. De nye materialer, som bruges til carporte og dobbelte carporte i dag, er ikke bare fleksible i forhold til design, de er også yderst taknemmelige at vedligeholde.

Vedtægter, lokalplaner og anmeldelse

Inden du kaster dig ud i at vælge din carport og evt. tilbehør, så er der lige nogle ting, der skal tjekkes først. Tjek vedtægter og lokalplaner for dit område, der kan være krav til materialer, farver og lign. Og husk også at anmelde byggeriet til kommunens tekniske forvaltning. De skal have 14 dage til at reagere i.

Carporte i træ

Foto: H.C. HandelscenterCarporte af træ er også stadig populære, som fx denne, der er forsynet med et praktisk cirka 8 m2 stort redskabsskur. Med maling og en pensel kan du give carportens trykimprægnerede træ lige den farve, du har lyst til. Hør mere om muligheder og priser hos HC Handelscenter, Venslev.


Dobbelt carport med redskabsskur

Foto: BasesDenne dobbelte 5,5 meter brede og 8 meter dybe carport har i den ene ende et 16 m2 stort lukket redskabsrum med ovenlysvinduer. Carporten er af rammeprofiler og fibercementplader og findes i flere modeller. Hør mere om muligheder og priser hos Bases.


Carport og hegn i samme design

Foto: Dansk Carport SystemSquare hedder denne enkle og smarte carport, hvor du har mulighed for at få et hegn eller fx et fritstående redskabsskur i samme design. Hør mere om muligheder, materialer og priser hos Dansk Carport System.


Carport med tag med solceller

Foto: Dansk Carport SystemEn nyhed på markedet er en carport med solcelle-tag. Selve carporten er af galvaniseret stål, og fremstilles efter mål. Den er forsynet med et saddeltag, der er specielt designet til at montere solceller på.

Den opsamlede solenergi ledes ind i hjemmet. Nyskabelsen er især egnet, hvis din carport ligger et godt stykke inde på din grund, da højden på taget kan give problemer i forhold til gældende regler for højden på bygninger tæt på skel. Hør mere om muligheder og priser hos Dansk Carport System.

Smart isoleret redskabsskur

Foto: LyngsøeDenne carport er fremstillet i varmgalvaniseret stål og med tag af klare termoplader, der får lyset til at strømme ind. Pladerne er 16 mm tykke og kan klare en belastning på 75 kilo sne pr. kvadratmeter. Et isoleret redskabsskur er integreret i carporten. Hør mere om priser og muligheder hos Lyngsøe.

Vælg den rigtige belægning til carporten

Den belægning, du vælger i din carport, skal kunne holde til en hel del slitage og til tyngden af din bil. Et godt valg kan fx være hårdbrændte belægningsklinker, men også store kvadratiske betonfliser, som du eventuelt kan live op ved at lægge betonbro­sten ind imellem, er sagen.

Brug småsten som belægning

Småsten er også velegnede, er lette at lægge ud og hører til i den billige ende af belægningerne. Dog bør du ikke vælge meget små sten som fx ærtesten – så vil sporene efter bilen være synlige. De lidt større nøddesten er et bedre valg. Du kan også forene betonfliser og småsten i et smukt mønster. Du bør også samtidig overveje, om der skal lægges kørelys ned i den nye belægning, så du lettere kan orientere dig i mørket. 

Valget af belægning er i øvrigt uafhængigt af valget af carporttype. Småsten, betonfliser, belægningsklinker egner sig lige vel til både dobbelte carporte, carporte med solceller og carporte med eget skur.

19. april 2013 Mariette Tiedemann, 1303
Mere om Garage og carport

Sådan får du ryddet op i din garage - 10 ting, der fylder for meget

Uanset om du kan kategoriseres som ekstrem samler eller bare har tendens til at gemme på lidt for mange ting, så har du sikkert brug for at få ryddet ud i gemmerne. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, men her er 10 ting, som du sikkert har liggende - og sagtens kan smide ud.

Guide til valg af carporte i alle prisklasser, størrelser og materi...

For få tusind kroner kan du få en carport, der beskytter bilen. Ønsker du en løsning, der går ud over det mest simple, så er mulighederne...

Se, hvad du får for pengene, når du investerer i en carport

Hvilken carport skal du have? Skal carporten være arkitekttegnet med samme tagsten som huset? Skal den være i stål? Skal det være byg-selv?...

Få en fjernstyret garageport

Den digitale garage er kommet for at blive. Med portautomatik i garageporten kommer du altid tørskoet hjem. Der skal bare nogle små investeringer og et par klik på fjernbetjeningen til, så åbner alle døre sig for dig: Indkørselslågen, garageporten og hoveddøren. Velkommen hjem, Milord!

En ny port til garagen

Er din garageport en tand for patineret og trænger til en ansigtsløftning? Følg guiden her – trin for trin. Det er ikke nødvendigt at starte...

Det skal du tænke på, når du bygger carport

Brug lidt tid på forberedelse, inden du kaster dig ud i køb af carport. Tænk over placeringen, lys og hvordan du leder vandet rigtigt væk....

Støb dit eget cykelstativ - få opskriften her

Du kan selv støbe et stabilt cykelstativ. Vores handymand, Anders Utsten, er glad for at cykle, så selvfølgelig har han udtænkt, hvordan man selv kan lave et, så cyklen står fast og sikkert. Se her, hvad du skal bruge, og hvordan du gør.

Nyt til garageporten

Skal du have ny garage eller bare en ny garageport, så er det værd lige at tjekke, hvad der er af nyt på markedet. Vi har spurgt os omkring.

Sæt bil, redskaber og vasketøj i carporten

Den nye carport skal passe til huset, den må ikke tage lyset fra vinduerne – og så er det en overvejelse værd, om den skal rumme et redskabs...

Kør sikkert med traileren – last den korrekt og bind godset godt...

Stropper, presenning, høje kanter og net er uundværlige, når du sikrer lasten på din trailer. Tunge genstande skal sikres mod at vælte og tippe, og vægten skal være ligeligt fordelt i traileren.

Giv porten et sikkerhedstjek

Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at der kan ske...

Giv huset en pæn carport

En god carport er solid, passer til huset, skæmmer ikke omgivelserne og er med til at forlænge bilens levetid. Læs her, hvordan du kommer i...

Carport med mere

Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.

Parkér i en carport

Læ til bilen, til brændet og plads til opbevaring. Få inspiration og gode råd, før du køber ny carport.

Vælg et redskabshus

Skal familiens nye redskabshus være stort eller lille? Er det nødvendigt med vinduer? Og skal døren være enkelt eller dobbelt?