Carport med mere

Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.
Af: redaktionen, 21. februar 2006
Carporten kan rumme meget mere end bilen

Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen.
Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.


Der er plads til det hele - vinterdæk, cykler, haveredskaberne og værktøjet. Og selvfølgelig også bilen, der står i den anden ende af carporten.

Redskabsrum sammen med carporten
Rigtig mange prioriterer et redskabsrum i forbindelse med carporten. Lav det ikke mindre end ni kvadratmeter og helst større, råder eksperterne. Overvej, om du vil isolere, hvis det skal bruges til fryser eller miniværksted. Det skal nemlig forberedes fra begyndelsen.

Husk at, der er nogle krav der skal overholdes
Uanset om du er nybygger og skal i gang med det hele på én gang eller bliver fristet til at udvide carporten, skal du overholde kravene om placering, størrelse og udseende. Det kan din kommune eller din leverandør rådgive dig om.


Et udhæng kan bryges nyttigt
En anden og meget anvendelig løsning er et lille udhæng med sider for enden af carporten. Det kan bruges til så forskellige ting som udekøkken, ståsted for kaninburet, brændeskjul, ryddelig opbevaring af havegrill, trillebør, kost og andre sæsonbenyttede redskaber, der så rykker helt ind, når vinteren rykker frem.

Hold tøjet tørt under halvtaget
Eller hvad med at spænde tørresnore ud under halvtaget, så regn ikke gør vasketøjet vådt igen? Mangler din have en terrasse, kan carporten måske placeres, så du kan anlægge en terrasse op mod en side- eller endevæg – måske suppleret med lægivende hegn eller buske.

Fra carport til udekøkken
Har du plads på grunden til mere end en carport, kan du få stor glæde af at lade den løbe over i en overdækning, der kan bruges til mange formål. En terrasse, hvor man kan sidde længe ude en sommeraften i ly for den faldende dug, er oplagt. Og så er skridtet mod et udekøkken under samme tag ikke så stort.

Se flere forslag til anderledes indretning af carporten på næste side.

Sandkasse i ly for regnen
Det samme kan børnenes sandkasse, men mon ikke både de voksne og ungerne vil tilbringe flere timer i og omkring sandkassen, hvis den er under tag. Det er jo ikke blot sund fornuft om efteråret, men også om sommeren, når solen er stærk.

Udendørs bad eller spa
En udendørs spa er en rigtig luksusløsning at installere under en overdækning i forlængelse af den nybyggede carport. Forestil dig at sidde i det varme vand en vinterdag med frost om næsen. Det er fantastisk. Synes du, spaen er for dyr en løsning, kan du jo vælge et badekar af træ, som fyldes med vand efter behov – sommer og vinter.

Der er masser af sidegevinster

Der er næsten ingen grænser for, hvilke små og større sidegevinster du kan få i forbindelse med carporten. Tænk over, hvad du har brug for eller kunne tænke dig, og spørg evt. din carportforhandler om smarte løsninger, de har lavet for andre.

Overhold loven
Tjek lokalplan, tinglyste servitutter på din grund, Bygningsreglement for småhuse, eller rådfør dig med din leverandør, så du ikke slår større byggeplaner op, end du må realisere.


Af Sus Falch, 602
Foto: Hans Juhl21. februar 2006 redaktionen
Mere om Garage og carport

Sådan får du ryddet op i din garage - 10 ting, der fylder for meget

Uanset om du kan kategoriseres som ekstrem samler eller bare har tendens til at gemme på lidt for mange ting, så har du sikkert brug for at få ryddet ud i gemmerne. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, men her er 10 ting, som du sikkert har liggende - og sagtens kan smide ud.

Guide til valg af carporte i alle prisklasser, størrelser og materi...

For få tusind kroner kan du få en carport, der beskytter bilen. Ønsker du en løsning, der går ud over det mest simple, så er mulighederne...

Se, hvad du får for pengene, når du investerer i en carport

Hvilken carport skal du have? Skal carporten være arkitekttegnet med samme tagsten som huset? Skal den være i stål? Skal det være byg-selv?...

Få en fjernstyret garageport

Den digitale garage er kommet for at blive. Med portautomatik i garageporten kommer du altid tørskoet hjem. Der skal bare nogle små investeringer og et par klik på fjernbetjeningen til, så åbner alle døre sig for dig: Indkørselslågen, garageporten og hoveddøren. Velkommen hjem, Milord!

En ny port til garagen

Er din garageport en tand for patineret og trænger til en ansigtsløftning? Følg guiden her – trin for trin. Det er ikke nødvendigt at starte...

Det skal du tænke på, når du bygger carport

Brug lidt tid på forberedelse, inden du kaster dig ud i køb af carport. Tænk over placeringen, lys og hvordan du leder vandet rigtigt væk....

Få en carport, der passer til dig og dine behov

 Udvalget af carporte er større end nogensinde før, og ud fra de mange modeller vil du som regel kunne få skræddersyet en carport, der passer lige netop til dine behov og din pengepung: dobbelt carport, carport med solceller eller carport med skur eller noget helt fjerde

Støb dit eget cykelstativ - få opskriften her

Du kan selv støbe et stabilt cykelstativ. Vores handymand, Anders Utsten, er glad for at cykle, så selvfølgelig har han udtænkt, hvordan...

Nyt til garageporten

Skal du have ny garage eller bare en ny garageport, så er det værd lige at tjekke, hvad der er af nyt på markedet. Vi har spurgt os omkring.

Sæt bil, redskaber og vasketøj i carporten

Den nye carport skal passe til huset, den må ikke tage lyset fra vinduerne – og så er det en overvejelse værd, om den skal rumme et redskabsskur, en brændestabel, familiens cykler og måske 10 tørresnore til vasketøjet.

Kør sikkert med traileren – last den korrekt og bind godset godt...

Stropper, presenning, høje kanter og net er uundværlige, når du sikrer lasten på din trailer. Tunge genstande skal sikres mod at vælte og...

Giv porten et sikkerhedstjek

Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at der kan ske...

Giv huset en pæn carport

En god carport er solid, passer til huset, skæmmer ikke omgivelserne og er med til at forlænge bilens levetid. Læs her, hvordan du kommer i hus med den rigtige model.

Parkér i en carport

Læ til bilen, til brændet og plads til opbevaring. Få inspiration og gode råd, før du køber ny carport.

Vælg et redskabshus

Skal familiens nye redskabshus være stort eller lille? Er det nødvendigt med vinduer? Og skal døren være enkelt eller dobbelt?

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.