Sådan får du ryddet op i din garage - 10 ting, der fylder for meget
Uanset om du kan kategoriseres som ekstrem samler eller bare har tendens til at gemme på lidt for mange ting, så har du sikkert brug for at få ryddet ud i gemmerne. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, men her er 10 ting, som du sikkert har liggende - og sagtens kan smide ud.
1. Magasiner, aviser og kataloger
Chancen for, at du nogensinde bladrer dig igennem stakken af ugeblade og aviser fra de sidste 10 år, er rimeligt lille, så du kan lige så godt få ryddet op i dem.
Hvis du ikke kan nænne at skille dig af med det hele, så kan du eventuelt beholde nogle særudgaver eller dem med de allerbedste opskrifter eller skæve nyheder, men gør dig selv den tjeneste at rydde rigtigt godt ud i dem.
2. Gammel elektronik
Det er måske svært at smide den gamle bærbare eller printer ud, men vær ærlig over for dig selv - får du nogensinde brug for din gamle computer igen? Hvis den er mere end et par år gammel, så er svaret sandsynligvis nej, så få ryddet op i, hvad der virker og hvad du rent faktisk regner med at få brugt igen, så du kan få smidt resten ud.
3. Ødelagt eller overskydende værktøj
Det er selvfølgelig rart at have en ekstra hammer, men du har næppe brug for fem af hver slags værktøj, og det er nok ikke så realistisk, at din ødelagte boremaskine pludseligt beslutter sig for at virke. I virkeligheden fylder det bare, og du får det ikke rigtigt brugt, så smid det ødelagte ud og giv eventuelt dit ekstra værktøj væk.
4. Udplantningsbakker
Hvis du er en ivrig haveentusiast, så behold endelig dine potter og bakker til næste år og få dem organiseret, så de ikke fylder for meget resten af året. Men hvis de har stået der i lidt for lang tid, og du kan fornemme, at du ikke rigtigt får det brugt - hverken nu eller senere - så kan det måske bedre betale sig at opbevare det i skraldespanden.
5. Malerbøtter
Malerbøtter fylder en del, så hvis du har nogle stykker stående, så få dem tjekket igennem. Hvis malingen ikke er blevet for gammel og du stadig har brug for den til vedligeholdelse, så behold den, men hvis den ikke er god længere eller der kun er en lille rest, så skil dig af med den. Husk, at lak- og malingrester skal afleveres på genbrugsstationen.
6. Gamle gør-det-selv-projekter
Det er altid sjovt at lave små projekter rundt omkring i hjemmet, men nogle gange kommer du lige fra det, og så blev det aldrig rigtigt til noget.
Du har sikkert gode intentioner om at nå det, når du lige har en frilørdag, men hvis det ikke rigtigt bliver til noget, så gør op med dig selv, om det ikke er bedre at droppe det og smide det ud.
Du vil måske endda opleve, at det ikke bare giver mere plads i gemmerne, men også fjerner den dårlige samvittighed over, at du aldrig lige får det gjort.
7. Ødelagt sportsudstyr
Måske har du bolde, ketsjere eller andet sportsudstyr liggende, som godt kunne bruge en kærlig hånd - eller en tur på lossepladsen. Hvis det kan repareres, så investér lidt tid og få det gjort, men hvis det ikke står til at redde, så ud med det.
I samme kategori er også gammelt sportsudstyr som du, børnene eller børnebørnene ikke får brugt mere; det fejler sikkert intet, men det fylder, så du kan eventuelt donere det til en genbrugsbutik.
8. Gemt tøj og udtrådte sko
Tøj og sko fylder ret meget, så det kan være fristende at smide noget af det i en sæk og bare opbevare det på loftet eller i garagen, hvis du nu en dag får brug for det, men hvis du nærmest har glemt, hvad der er i poserne, så få det sendt til genbrug i stedet. Der er sikkert en god grund til, at det ikke hænger i skabet længere.
9. VHS- og kassettebånd
Det er dejligt nostalgisk at kigge gamle kassettebånd og VHS'er igennem, men hvis du ikke længere bruger dem eller ikke har en afspiller, så er det et rigtigt godt sted at få sorteret. Du kan altid beholde de allerbedste bare for hyggens skyld, men du kan roligt skille dig af med "Kriminalkommisær Barnaby" på VHS.
10. Ubrugte møbler
Hvis du har et møbel stående, som du har svært ved at finde en god plads til eller går med planer om at få ompolstret, så skal du måske overveje at give det til en genbrug. Møbler fylder meget, og hvis du ikke er specielt knyttet til det, så kan det sikkert finde et nyt hjem et andet sted.
Kilde: Real Simple
Guide til valg af carporte i alle prisklasser, størrelser og materi...
For få tusind kroner kan du få en carport, der beskytter bilen. Ønsker du en løsning, der går ud over det mest simple, så er mulighederne næsten uendelige. Her er en guide til valg mellem de mange carportløsninger på markedet. Se også tre originale bud på moderne carporte.
Se, hvad du får for pengene, når du investerer i en carport
Hvilken carport skal du have? Skal carporten være arkitekttegnet med samme tagsten som huset? Skal den være i stål? Skal det være byg-selv?...
Få en fjernstyret garageport
Den digitale garage er kommet for at blive. Med portautomatik i garageporten kommer du altid tørskoet hjem. Der skal bare nogle små invester...
En ny port til garagen
Er din garageport en tand for patineret og trænger til en ansigtsløftning? Følg guiden her – trin for trin. Det er ikke nødvendigt at starte helt forfra.
Det skal du tænke på, når du bygger carport
Brug lidt tid på forberedelse, inden du kaster dig ud i køb af carport. Tænk over placeringen, lys og hvordan du leder vandet rigtigt væk....
Få en carport, der passer til dig og dine behov
Udvalget af carporte er større end nogensinde før, og ud fra de mange modeller vil du som regel kunne få skræddersyet en carport, der...
Støb dit eget cykelstativ - få opskriften her
Du kan selv støbe et stabilt cykelstativ. Vores handymand, Anders Utsten, er glad for at cykle, så selvfølgelig har han udtænkt, hvordan man selv kan lave et, så cyklen står fast og sikkert. Se her, hvad du skal bruge, og hvordan du gør.
Nyt til garageporten
Skal du have ny garage eller bare en ny garageport, så er det værd lige at tjekke, hvad der er af nyt på markedet. Vi har spurgt os omkring.
Sæt bil, redskaber og vasketøj i carporten
Den nye carport skal passe til huset, den må ikke tage lyset fra vinduerne – og så er det en overvejelse værd, om den skal rumme et redskabs...
Kør sikkert med traileren – last den korrekt og bind godset godt...
Stropper, presenning, høje kanter og net er uundværlige, når du sikrer lasten på din trailer. Tunge genstande skal sikres mod at vælte og tippe, og vægten skal være ligeligt fordelt i traileren.
Giv porten et sikkerhedstjek
Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at der kan ske...
Giv huset en pæn carport
En god carport er solid, passer til huset, skæmmer ikke omgivelserne og er med til at forlænge bilens levetid. Læs her, hvordan du kommer i...
Carport med mere
Skal du bygge carport – eller har du allerede én – er der mange muligheder for at bygge mere end blot en tør holdeplads til bilen. Du kan få rigtig mange sidegevinster, hvis du tænker praktisk og udnytter pladsen.
Parkér i en carport
Læ til bilen, til brændet og plads til opbevaring. Få inspiration og gode råd, før du køber ny carport.
Vælg et redskabshus
Skal familiens nye redskabshus være stort eller lille? Er det nødvendigt med vinduer? Og skal døren være enkelt eller dobbelt?