Regler for at bygge garage eller carport
Der er mange ting, du skal tænke på, når du skal i gang med at bygge en carport. Du skal overveje både placeringen af carporten, at vandet ledes væk fra carportens tag, og at der er installeret både stikkontakter og lys i carporten, så det fx er muligt at støvsuge bilen.
Det er også vigtigt, at man sætter sig ind de gældende bygningsreglementer for opførelse af carporte. Og det kan også være nødvendigt at vide noget om, hvilke regler der er lavet i forhold til lokalplaner i dit boligområde.
En af reglerne er fx, at hvis du bygger en carport, der er under 35 m2, så behøver du ikke anmelde byggeriet til kommunen. Hvis carportens byggeri derimod overstiger 50 m2, så vil det være påkrævet, at du har en byggetilladelse, inden du påbegynder byggeprojektet.
Automatisk indkørsel
Der findes mange forskellige muligheder i forhold til portautomatik i garageporten. Man kan fx få en ledhejseport, skydeport, svinglåge eller en vippeport. Det er desuden muligt at installere yderligere elektronisk styring til hele garagen og indkørslen.
Til den smarte elektronik og portautomatik kan man også få fjernbetjeninger, der med en personlig kode eller fingeraftryksgenkendelse kan gøre sikkerheden og funktionaliteten af garagen eller carporten langt bedre.
Hvad er forskellen på en carport og en garage?
Som udgangspunkt kan en carport ofte bygges billigere end en garage. Garagen er en lukket bygning, hvor bilen kan parkeres og være helt fri for både regn, sne og frost. En garage er desuden ofte bygget som murværk med tre omsluttende vægge. Her indgår garagens portåbning ikke i det stabiliserende system.
En carport består oftest af en stabil konstruktion, der med en væg i den ene side afskærmer mod naboen. Det er oftest nødvendigt at nedgrave de fire stolper, som udgør de bærende elementer i carportens tagkonstruktion.
Du skal vælge mellem carport eller garage i forhold til din ejendoms grundplan, eller hvis der skal være plads til familiens cykler, bil, havemøbler og forskellige former for redskaber.
Gode råd til at holde orden i garagen
Garagen kan lynhurtigt blive et sted, hvor man ikke får ryddet op, og hvor man bare gemmer de ting væk, som man ikke står og skal bruge. Du kan derfor finde en masse gode råd til, hvordan du holder styr på garagen, så det ikke kommer til at rode for meget. Du kan fx rydde op i gammel elektronik, malerbøtter, ubrugte møbler og gamle gør-det-selv-projekter, der hurtigt kan komme til at optage pladsen i garagen.