Denne artikel er sponsoreret

Den rigtige pris fra start sikrer det mest optimale hussalg

Hussælgere tjener mindre ved at sætte prisen for højt til at starte med. Det viser en ny udregning fra Boligsiden.dk.

Overvejer du et hussalg, eller vil du gerne vide, hvad din bolig er værd? Så kan det være en økonomisk fordel af få et Salgstjek af en lokal mægler, der både kender dit område og priserne i området rigtig godt.

En ny landsdækkende undersøgelse på Boligsiden.dk viser nemlig, at hussælgere rent faktisk tjener mindre ved at skrue prisen på huset op.

“Sætter du prisen for højt, bliver du tvunget til at sætte prisen ned. Det signalerer, at du er til at handle med, hvilket giver køberen mulighed for at presse prisen yderligere,” forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Er du eller måske din ejendomsmægler for optimistisk med prissætningen, risikerer du således at blive tvunget til at sænke din udbudspris undervejs i salgsprocessen.

Fast udbudspris giver kortere liggetid

Boligsiden.dk’s undersøgelse viser, at salgstiden på boliger, hvor prisen ikke er sat ned, er på 77 dage. På boliger, hvor prisen er blevet nedsat én gang er salgstiden 223 dage, mens den på boliger, der er nedsat to gange er på 327 dage. Boliger med nedsat pris har altså derfor markant længere salgstid.

“Netop derfor er det vigtigt, at du finder en ejendomsmægler, der har kendskab til lokalområdet, da beliggenheden spiller den største rolle for prissætningen – og ikke mindst at du lytter til hans vurdering. Også selvom det kan gøre ondt at sælge for mindre, end du havde regnet med,” forklarer Birgit Daetz på Boligsiden.dk.

Få et salgstjek, inden du sætter dit hus til salg

Vil du sikre det mest optimale hussalg, kan det være en stor gevinst at få et Salgstjek hos en lokal mægler, inden boligen sættes til salg. Mægleren kender nemlig dit område og ved, hvilke priser husene normalt sættes til salg for. På den måde kan du finde ud af, hvad din bolig reelt er værd, inden du sætter til salg. 

“Med et Salgstjek hos en lokal EDC-mægler får du en grundig vurdering af din boligs aktuelle markedsværdi. Du får samtidig et overblik over, hvordan din økonomi ser ud, hvis du beslutter dig for at sælge. Således har du al den information, du behøver, for at sikre den optimale bolighandel,” fortæller kommunikationschef i EDC, Jan Nordmann.

”Ved vurderingen af din bolig kan din lokale EDC-mægler samtidig rådgive dig til, hvilken salgsmodel der passer til netop dig og dit hussalg,” fortæller kommunikationschefen fra EDC-mæglerne.

Sådan bestiller du et gratis Salgstjek hos EDC

Hos mæglerkæden EDC kan du få et gratis Salgstjek, hvor din lokale EDC-mægler giver en grundig vurdering af, hvad din bolig er værd.

Mægleren fra EDC giver:

  • en grundig vurdering af din bolig
  • en beregning af dit overskud
  • forslag til, hvad du kan gøre for at gøre boligen helt solgt
  • information om alle sider af en god bolighandel.

Læs mere om Salgstjek og bestil det gratis på edc.dk Du kan også kontakte din lokale EDC-mægler for at høre mere.

 

14. juni 2018
Mere om Huset

Nyt forslag: Nu skal du sortere 10 typer affald

Danskerne skal sortere affald i langt flere kategorier end hidtil. Det mener regeringen, som netop er kommet med et nyt forslag om affaldssortering.

Det er blevet populært at købe byggegrunde

Stadig flere danskere vælger at få opført deres nye hus fra bunden. Antallet af solgte byggegrunde overgik sig selv i 2019

Flere vælger at bygge til på villaen

Mangel på plads får flere og flere til at bygge til, viser nye tal.

9 tips til at forny dit køkken

Du behøver ikke købe et helt nyt køkken for at realisere drømmen om fornyelse i dit køkken. Her er 9 tips til, hvordan du kan få oplevelsen af et nyt køkken, uden at du behøver at tømme din bankkonto.

Kvinder er mere klimabevidste end mænd

Til gengæld er mænd mere tilbøjelige til at læse og forstå Energirapporten i en bolighandel. Sådan lyder nogle af konklusionerne i landsdækk...

Gevinst for danske sommerhusejere

En tur i sommerhuset er blevet et populært alternativ til udenlandsrejser, når ferietiden er over os. Det kan ses på antallet af sommerhuse...

Guide: 5 tips til at gøre boligen klar til salg

Din bolig skal sælges, og du vil gerne øge dine chancer for at få den solgt. Her får du 5 tips til, hvordan du gør boligen salgsklar, uden at det behøver at koste en formue.

Her gav boligsælgere størst nedslag i prisen i 2019

Den generelt store efterspørgsel på huse i 2019 gjorde det sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. Flere steder...

Der er overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer

Er du i færd med at skrotte bunken af gamle byggematerialer, der ligget i haven eller skuret i flere år, så læs lige med her først. Mange...

Her er de største fejl du kan begå med brandalarmer

Vintermånederne er højsæson for brande i hjemmet. Det får salget af brandalarmer til at slå rekord år for år. Men brugen af brandalarmer er forbundet med mange faldgruber, fortæller ekspert i brandalarmer.

Derfor kan du glæde dig over at være boligejer lige nu

December måned er for mange familier lig med hyggelige juletraditioner såsom julemad og konfekt, som især børnene holder af. Men i år er...

7 ting du aldrig må støvsuge op - pas på støvsugeren

Alle, der har prøvet at stå med en ukampdygtig støvsuger ved, hvor uundværlig den er i husholdningen. Netop derfor har vi samlet 7 ting, du...

Sådan forebygger du skader på dit hus i stormvejr

Foråret byder traditionen tro på blæst og regn. Læs her, hvordan du forebygger skader på dit hus i stormvejr.

Sådan reducerer du din boligs CO2-aftryk og sparer på varmeregninge...

Flyrejser, kødindtag og et stort forbrug… Vi hører ofte om de store klimasyndere, som vi bør mindske brugen af, hvis vi sammen skal skabe...

Ann-Sofie: Her finder jeg unikt vintage keramik

Keramik er populær i boligindretningen lige nu, og Ann-Sofie er den heldige ejer af masser af unikt vintage keramik. Se en del af hendes...