Foto: Colourbox

De værste nabohistorier i verden

Et ton lort i indkørslen, et hus i brand på grund af for højt græs, en Formel 1-bane i baghaven ... Her er historierne om verdens absolut værste naboer.

Af: Mette Nexmand , 27. oktober 2015

De fleste danskere er søde og rare naboer, men ...

Du har sikkert mødt ham eller hende. Den sure, evigt kværulerende nabo, der hele tiden finder på nye måder at genere dig på. Og hvis du ikke har – så er det nok dig, der er denne person.
Heldigvis er vi danskere i langt de fleste tilfælde gode og rare naboer. De færreste har en interesse i at genere eller direkte chikanere dem, de bor ved siden af. Hvorfor skulle man dog det?
Konflikter mellem danske naboer handler som regel om regler for fældning af træer, placering af skel og andre småskænderier, der kan redes ud forholdsvist hurtigt.

Læs også: Sådan bøjer du hegnsloven

I nyere tid har de mest heftige fortællinger fra parcelhuslivet i Danmark handlet om parkering af små busser og varevogne i villakvarterer.
Den ene episode skete i Frederikshavn her i foråret 2015, hvor familien til en muskelsvindsramt 8-årig dreng blev skældt ud på grund af den invalidebil, drengen skulle transporteres i. Den var for stor til almindelig parkering i carport, og familien var derfor nødsaget til at holde ude på vejen, fortæller Ekstrabladet.

Men det ville flere af naboerne ikke finde sig i – invalidebilen fyldte for meget, og det var imod reglerne, fik den 8-åriges forældre læst og påskrevet. Senere fik mediernes omtale dog brokkeriet til at stildne noget af.

Satte ild til naboens hus på grund af for højt græs

Hvorefter vi skal ud i den store – og noget barskere – verden. I USA er det flere gange sket, at naboer har sat ild til hinandens huse på grund af bagateller. Senest var det en mand i nærheden af Los Angeles, som fik nok af sin nabos afslappede forhold til græsslåning. Han mente, at nabogræsset var alt for højt og valgte en rimelig krads metode til at meddele dette: Han satte ild til nabohuset, der brændte ned til grunden.

Lottovinder anlagde Formel 1-bane i baghaven

De sidste historier skal vi til England for at nyde: En 20-årig småkriminel vandt flere millioner i lotteriet, og han valgte at bruge pengene på en Formel 1-bane i baghaven. Manden fik simpelt hen anlagt en racerbane, hvor han dagligt var vært ved ægte racerløb, der osede og larmede infernalsk.

De nærmeste naboer var nødt til at opholde sig i soveværelset på den anden side døgnet rundt, og det tog flere år, før myndighederne kunne gribe ind overfor den nyriges eskapader.

Flere tons dyrelort læsset af hos naboen om natten

Et andet sted i England var to familier oppe at toppes i årevis, indtil den enes grund pludselig en dag var fyldt op med tonsvis af dyrelort. Ikke kun et par spande gødning til roserne, men flere lastvognslad med lort, som i nattens løb var losset af i familiens have og indkørsel.

Bunkerne tiltrak lynhurtigt rotter, som myldrede rundt efter kort tid. Den stakkels familie kunne ikke bevise naboens skyld og måtte selv sørge for at få renset grunden op efterfølgende.

27. oktober 2015 Mette Nexmand
Mere om Huset

Aftale vedtaget: Sådan skal du sortere dit affald fremover

Tirsdag præsenterede regeringen en ny affaldsaftale, som blandt andet indebærer, at danskere fremover skal affaldssortere i flere kategorier.

Nyt forslag: Nu skal du sortere 10 typer affald

Danskerne skal sortere affald i langt flere kategorier end hidtil. Det mener regeringen, som netop er kommet med et nyt forslag om affaldsso...

Det er blevet populært at købe byggegrunde

Stadig flere danskere vælger at få opført deres nye hus fra bunden. Antallet af solgte byggegrunde overgik sig selv i 2019

Flere vælger at bygge til på villaen

Mangel på plads får flere og flere til at bygge til, viser nye tal.

9 tips til at forny dit køkken

Du behøver ikke købe et helt nyt køkken for at realisere drømmen om fornyelse i dit køkken. Her er 9 tips til, hvordan du kan få oplevelsen...

Kvinder er mere klimabevidste end mænd

Til gengæld er mænd mere tilbøjelige til at læse og forstå Energirapporten i en bolighandel. Sådan lyder nogle af konklusionerne i landsdækk...

Gevinst for danske sommerhusejere

  En tur i sommerhuset er blevet et populært alternativ til udenlandsrejser, når ferietiden er over os. Det kan ses på antallet af sommerhuse, der, blev solgt til overpris i 2019. Dette tal er nemlig helt oppe på 5%, hvor det i 2010, kun lå på 2%.

Guide: 5 tips til at gøre boligen klar til salg

Din bolig skal sælges, og du vil gerne øge dine chancer for at få den solgt. Her får du 5 tips til, hvordan du gør boligen salgsklar, uden...

Her gav boligsælgere størst nedslag i prisen i 2019

Den generelt store efterspørgsel på huse i 2019 gjorde det sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. Flere steder...

Der er overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer

Er du i færd med at skrotte bunken af gamle byggematerialer, der ligget i haven eller skuret i flere år, så læs lige med her først. Mange byggematerialer er nemlig utroligt dyre at købe fra ny, og derfor er de også mange penge værd i brugt tilstand. Og så er det godt for klimaet at genbruge materialerne.

Her er de største fejl du kan begå med brandalarmer

Vintermånederne er højsæson for brande i hjemmet. Det får salget af brandalarmer til at slå rekord år for år. Men brugen af brandalarmer er...

Derfor kan du glæde dig over at være boligejer lige nu

December måned er for mange familier lig med hyggelige juletraditioner såsom julemad og konfekt, som især børnene holder af. Men i år er...

7 ting du aldrig må støvsuge op - pas på støvsugeren

Alle, der har prøvet at stå med en ukampdygtig støvsuger ved, hvor uundværlig den er i husholdningen. Netop derfor har vi samlet 7 ting, du helst skal holde dig fra, hvis din støvsuger skal have et langt og lykkeligt liv.

Sådan forebygger du skader på dit hus i stormvejr

Foråret byder traditionen tro på blæst og regn. Læs her, hvordan du forebygger skader på dit hus i stormvejr.

Sådan reducerer du din boligs CO2-aftryk og sparer på varmeregninge...

Flyrejser, kødindtag og et stort forbrug… Vi hører ofte om de store klimasyndere, som vi bør mindske brugen af, hvis vi sammen skal skabe...