Foto: Colourbox

De værste nabohistorier i verden

Et ton lort i indkørslen, et hus i brand på grund af for højt græs, en Formel 1-bane i baghaven ... Her er historierne om verdens absolut værste naboer.

De fleste danskere er søde og rare naboer, men ...

Du har sikkert mødt ham eller hende. Den sure, evigt kværulerende nabo, der hele tiden finder på nye måder at genere dig på. Og hvis du ikke har – så er det nok dig, der er denne person.
Heldigvis er vi danskere i langt de fleste tilfælde gode og rare naboer. De færreste har en interesse i at genere eller direkte chikanere dem, de bor ved siden af. Hvorfor skulle man dog det?
Konflikter mellem danske naboer handler som regel om regler for fældning af træer, placering af skel og andre småskænderier, der kan redes ud forholdsvist hurtigt.

Læs også: Sådan bøjer du hegnsloven

I nyere tid har de mest heftige fortællinger fra parcelhuslivet i Danmark handlet om parkering af små busser og varevogne i villakvarterer.
Den ene episode skete i Frederikshavn her i foråret 2015, hvor familien til en muskelsvindsramt 8-årig dreng blev skældt ud på grund af den invalidebil, drengen skulle transporteres i. Den var for stor til almindelig parkering i carport, og familien var derfor nødsaget til at holde ude på vejen, fortæller Ekstrabladet.

Men det ville flere af naboerne ikke finde sig i – invalidebilen fyldte for meget, og det var imod reglerne, fik den 8-åriges forældre læst og påskrevet. Senere fik mediernes omtale dog brokkeriet til at stildne noget af.

Satte ild til naboens hus på grund af for højt græs

Hvorefter vi skal ud i den store – og noget barskere – verden. I USA er det flere gange sket, at naboer har sat ild til hinandens huse på grund af bagateller. Senest var det en mand i nærheden af Los Angeles, som fik nok af sin nabos afslappede forhold til græsslåning. Han mente, at nabogræsset var alt for højt og valgte en rimelig krads metode til at meddele dette: Han satte ild til nabohuset, der brændte ned til grunden.

Lottovinder anlagde Formel 1-bane i baghaven

De sidste historier skal vi til England for at nyde: En 20-årig småkriminel vandt flere millioner i lotteriet, og han valgte at bruge pengene på en Formel 1-bane i baghaven. Manden fik simpelt hen anlagt en racerbane, hvor han dagligt var vært ved ægte racerløb, der osede og larmede infernalsk.

De nærmeste naboer var nødt til at opholde sig i soveværelset på den anden side døgnet rundt, og det tog flere år, før myndighederne kunne gribe ind overfor den nyriges eskapader.

Flere tons dyrelort læsset af hos naboen om natten

Et andet sted i England var to familier oppe at toppes i årevis, indtil den enes grund pludselig en dag var fyldt op med tonsvis af dyrelort. Ikke kun et par spande gødning til roserne, men flere lastvognslad med lort, som i nattens løb var losset af i familiens have og indkørsel.

Bunkerne tiltrak lynhurtigt rotter, som myldrede rundt efter kort tid. Den stakkels familie kunne ikke bevise naboens skyld og måtte selv sørge for at få renset grunden op efterfølgende.

27. oktober 2015
Mere om Huset

7 ting du aldrig må støvsuge op - pas på støvsugeren

Alle, der har prøvet at stå med en ukampdygtig støvsuger ved, hvor uundværlig den er i husholdningen. Netop derfor har vi samlet 7 ting, du helst skal holde dig fra, hvis din støvsuger skal have et langt og lykkeligt liv.

Sådan reducerer du din boligs CO2-aftryk og sparer på varmeregninge...

Flyrejser, kødindtag og et stort forbrug… Vi hører ofte om de store klimasyndere, som vi bør mindske brugen af, hvis vi sammen skal skabe...

Bliv gammel i dit hus - på den gode måde

Selv om det er en fjern fremtid, så er det fornuftigt i god tid at gå jeres hus igennem og overveje, om det er indrettet hensigtsmæssigt...

Ann-Sofie: Her finder jeg unikt vintage keramik

Keramik er populær i boligindretningen lige nu, og Ann-Sofie er den heldige ejer af masser af unikt vintage keramik. Se en del af hendes samling, og find ud af, hvor hun tager på loppejagt.

Damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser gør rent i dyben - uden brug af kemikalier. Brug damprenseren til at rengøre bl.a. fliser, klinker, vægge, ovn, tekstiler og...

Ann-Sofie: Sådan får jeg plads til mine krea-ting

Ann-Sofie og Rolf har købt et stort hus, men alligevel betyder det meget - især for hende - at opbevare ting med affektionsværdi rigtigt....

Når villalivet gør ondt

Chefredaktør på idényt, Anna-Lise Aaen, og hendes mand havde forladt huset for at tage på ferie. Men da de kom hjem opdagede de hurtigt, at noget var galt. Et vindue stod pivåbent, gardinet blafrede i vinden. Sådan havde de ikke forladt huset. Noget var helt forkert.

Bestil gratis opmåling af døre, vinduer eller trapper

Her kan du bestille et gratis konsulentbesøg og få lavet en opmåling af døre, vinduer eller trappe, som er tilpasset 100 % til dit hus samt...

Ny blog: Status efter 3 måneder i huset

3 måneder er gået i det gamle hus på Amager, og Ann-Sofie Ostenfeld og hendes kæreste gør nu status. Tag her et kig indenfor i det charmende...

Ny blog: Tilbygningen … det brune monster

Ann-Sofie Ostenfeld går denne gang i lag med en gammel tilbygning til hendes og kærestens hus på Amager.

Ny blog: Nedrivning på første sal – hvor svært kan det være?

Ann-Sofie Ostenfeld og hendes kæreste går kækt til ombygningen af deres hus fra 1907. Men helt nemt er det ikke at fjerne både vægge, lofter...

Ny blog: Hvad stiller vi op med det lilla bad?

Læs anden del af Ann-Sofie Ostenfelds blog om købet af og livet i et gammelt Amager-hus, der skal total-renoveres. Denne gang erklærer...

Video: Fjern pletter af rødvin fra sofaen eller gulvtæppet

Rødvin på sofaen er ikke nogen katastrofe, men pletten skal renses af hurtigt. Lær teknikken.

Video: Sådan laver du skum til at fjerne pletter fra sofaen

Spar penge – drop dyre rengøringsmidler. Eksperten viser, hvordan du selv kan lave den perfekte pletfjerner.

Video: Brug den gamle tandbørste til rengøring i hele huset

Genialt! Rengøring i revner og sprækker med din gamle tandbørste. Se hvor effektiv, den er, fx i tætningslisten på køleskabet, stålvasken...