Foto: GettyImages

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs hvorfor her.

Af: Nanna Danborg-Aamand, 11. september 2019

Både temperaturerne, verdenshavene og CO2-udledningen stiger, og det får os til at interessere os mere og mere for varmepumper, isolering og andre grønne tiltag, som kan være med til at forbedre klimaet - og samtidig få vores bolig til at stige voldsomt i værdi.

Sådan lyder det i hvert fald, når hele to ud af tre boligejere ifølge Bolius’ boligejeranalyse, fortæller at de er interesserede i at energiforbedre deres bolig. 

Men når det kommer til i praksis at give boligen en grøn ansigtsløftning, er det langt fra alle der følger trop. Faktisk er det kun hver niende boligejer, der i en spørgeskemaundersøgelse udført af YouGov for Dansk Byggeri, svarer, at de enten har energirenoveret deres bolig eller forventer at gøre det. 

Siger ét, men gør noget andet

Og det er der en meget simpel grund til. Det fortæller energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

 - Vi snakker om at spare på energien og gøre noget godt for jordkloden, og her er det jo oplagt at starte med os selv hjemme i privaten. Men når det kommer til stykket, så siger vi et, og gør noget andet. I praksis er det ofte sådan, at et nyt samtalekøkken eller rejsen til Thailand prioriteres højere end hulmursisolering og udskiftning af varmeanlæg, siger hun i en pressemeddelelse. 

Det kan dog være en ærgerlig prioritering. Selvom en udskiftning af de grimme klinker på badeværelset eller en solrig ferie med familien umiddelbart kan føles mere udbytterig, er der nemlig mange penge at spare - eller tjene - ved at energirenovere hjemmet.

Boligen stiger i værdi

Ud over en besparelse på energiregningen, stiger salgsprisen nemlig omkring 50.000 kroner, hver gang boligen går en energiklasse op. Hvis et 100 kvadratmeter stort parcelhus går fra energimærke G til E ved for eksempel at isolere hulmuren og udskifte vinduerne, stiger husets salgspris altså med cirka 113.000 kroner.

Samtidig kan energibesparelserne ved at have en høj energistandard også blive ganske store over en årrække. 

- Mange opdager også, at der, ud over at spare på energiregningen, er en masse andre fordele som at det ikke længere trækker, indeklimaet bliver forbedret og så videre. Mange glemmer at se på de fordele ved energirenovering, og det er nok også derfor, at de grønne ambitioner hos en del boligejere bliver ved snakken, siger Camilla Damsø Pedersen.

Sådan energioptimerer du din bolig

Energioptimering af boligen kan både betale sig, hvis du skal sælge huset eller blive boende mange år fremover. Læs mere her, og se 4 gode indsatsområder.

 

11. september 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Byg, forny og renovering

Regeringen: Håndværkerfradraget skal hæves markant

Regeringen har fremlagt et nyt finanslovsforslag, der blandt andet indebærer en markant forøgelse af håndværkerfradraget. Se hvor stort et fradrag du kan få her.

Energirenovering - her er alle de tilskud, du bør kende

Adskillige nye tilskud dukker op i forbindelse med klimaaftalen. Her er alle de tilskud, du skal kende, hvis du planlægger at energirenovere...

Chok: Antallet af skader på huse steg drastisk under corona

Hvis du fandt en skjult skade på dit hus under corona-nedlukningen, er du ikke den eneste. Det afslører nye tal fra forsikringsselskaberne....

Sådan gør du dit boligprojekt til en god investering

De indefrosne feriepenge sætter gang i de helt store boligdrømme hos danskerne. Du går måske og drømmer om en lækker sildebensparket, klimavenlig energioptimering eller et nyt samtalekøkken. I så fald skal du overveje, hvilke idéer, der er den bedste investering.

Scor kassen ved at sælge ud af dit rod: Disse varer hitter på...

Trænger du til at få ryddet ud i gemmerne, og kunne du godt tænke dig at tjene gode penge samtidig, så læs med her og find ud af, hvilke...

Dansk Erhverv: Håndværkerfradraget skal fordobles og udvides

For at redde danmarks erhvervsliv, skal der sættes skub i forbruget, ved blandt andet at fordoble håndværkerfradraget. Det mener Dansk...

Hvornår kan du begynde på udendørsarbejdet?

Er du klar til at komme i gang med udendørsarbejdet? Trænger din terrasse til en kærlig hånd, eller skal du i gang med det udvendig malerarbejde? Noget kan du starte på nu, og andet skal du vente med lidt endnu.

Derfor SKAL du kende din boligs energimærke

De fleste danskere ved ikke, hvilket energimærke deres hus har, viser ny undersøgelse. Det kan have store konsekvenser.

Dette gør-det-selv-projekt må du ALDRIG lave selv

Især én type gør-det-selv-arbejde kan være farligt i hjemmet. 

Genialt: Få mere plads i hjemmet med indbyggede møbler

Udnyt pladsen optimalt, og få en mere helstøbt bolig med møbler, der er skræddersyet til netop dit hjem. 8 arkitekter viser her deres bedste og mest inspirerende eksempler.

SÅ mange boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne

Størstedelen af de danske boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne. Læs her, hvordan du kan sikre dit hjem.

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere,...

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...