Foto: GettyImages

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs hvorfor her.

Både temperaturerne, verdenshavene og CO2-udledningen stiger, og det får os til at interessere os mere og mere for varmepumper, isolering og andre grønne tiltag, som kan være med til at forbedre klimaet - og samtidig få vores bolig til at stige voldsomt i værdi.

Sådan lyder det i hvert fald, når hele to ud af tre boligejere ifølge Bolius’ boligejeranalyse, fortæller at de er interesserede i at energiforbedre deres bolig. 

Men når det kommer til i praksis at give boligen en grøn ansigtsløftning, er det langt fra alle der følger trop. Faktisk er det kun hver niende boligejer, der i en spørgeskemaundersøgelse udført af YouGov for Dansk Byggeri, svarer, at de enten har energirenoveret deres bolig eller forventer at gøre det. 

Siger ét, men gør noget andet

Og det er der en meget simpel grund til. Det fortæller energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

 - Vi snakker om at spare på energien og gøre noget godt for jordkloden, og her er det jo oplagt at starte med os selv hjemme i privaten. Men når det kommer til stykket, så siger vi et, og gør noget andet. I praksis er det ofte sådan, at et nyt samtalekøkken eller rejsen til Thailand prioriteres højere end hulmursisolering og udskiftning af varmeanlæg, siger hun i en pressemeddelelse. 

Det kan dog være en ærgerlig prioritering. Selvom en udskiftning af de grimme klinker på badeværelset eller en solrig ferie med familien umiddelbart kan føles mere udbytterig, er der nemlig mange penge at spare - eller tjene - ved at energirenovere hjemmet.

Boligen stiger i værdi

Ud over en besparelse på energiregningen, stiger salgsprisen nemlig omkring 50.000 kroner, hver gang boligen går en energiklasse op. Hvis et 100 kvadratmeter stort parcelhus går fra energimærke G til E ved for eksempel at isolere hulmuren og udskifte vinduerne, stiger husets salgspris altså med cirka 113.000 kroner.

Samtidig kan energibesparelserne ved at have en høj energistandard også blive ganske store over en årrække. 

- Mange opdager også, at der, ud over at spare på energiregningen, er en masse andre fordele som at det ikke længere trækker, indeklimaet bliver forbedret og så videre. Mange glemmer at se på de fordele ved energirenovering, og det er nok også derfor, at de grønne ambitioner hos en del boligejere bliver ved snakken, siger Camilla Damsø Pedersen.

Sådan energioptimerer du din bolig

Energioptimering af boligen kan både betale sig, hvis du skal sælge huset eller blive boende mange år fremover. Læs mere her, og se 4 gode indsatsområder.

 

11. september 2019
Mere om Byg, forny og renovering

Hvornår kan du begynde på udendørsarbejdet?

Er du klar til at komme i gang med udendørsarbejdet? Trænger din terrasse til en kærlig hånd, eller skal du i gang med det udvendig malerarbejde? Noget kan du starte på nu, og andet skal du vente med lidt endnu.

Derfor SKAL du kende din boligs energimærke

De fleste danskere ved ikke, hvilket energimærke deres hus har, viser ny undersøgelse. Det kan have store konsekvenser.

Dette gør-det-selv-projekt må du ALDRIG lave selv

Især én type gør-det-selv-arbejde kan være farligt i hjemmet. 

Sådan får du langvarig succes med renoveringen

Skal du udskifte køkken eller renovere udestuen, gør du klogt i at tænke langsigtet. Både for miljøet og din pengepungs skyld. Se, hvordan du får succes med renoveringer her, og få 7 gode råd til et bæredygtigt byggeri.

Genialt: Få mere plads i hjemmet med indbyggede møbler

Udnyt pladsen optimalt, og få en mere helstøbt bolig med møbler, der er skræddersyet til netop dit hjem. 8 arkitekter viser her deres...

SÅ mange boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne

Størstedelen af de danske boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne. Læs her, hvordan du kan sikre dit hjem.

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere, at kloakarbejdet er lavet efter gældende lovgivning. Det er dog de færreste, der ved det - og det kan forsinke projektet og byggeriet en hel del.

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...

Denne artikel er sponsoreret

Tid til at trække i arbejdstøjet

Arbejdsbeklædning skal opfylde en lang række krav, hvis man skal yde sit bedste, mens man får opgaverne fra hånden. Det betaler sig derfor at være både kritisk og kræsen, når man skal bedømme, hvad producenterne reelt tilbyder.

Nu kan du sammenligne dit varmeforbrug med naboens 

Med ny beregner fra Energistyrelsen kan du let se, om dit varmeforbrug er højere eller lavere end naboens – og samtidig få gode råd til at...

Håndværkerfradrag fra 2019, skal indberettes meget snart

Finansloven for 2020 har sikret håndværkerfradraget. Og det er ved at være tid, hvis du skal nå at indberette dit håndværkerfradrag for...

Derfor skal du renovere dit hus med PVC-plast

Selv om vi er storforbrugere af træ i vores huse, så bør plast måske overvejes. PVC er langt mere miljøvenligt, end det var for 20 år siden – så længe det anbringes efter hensigten. 

Sådan isolerer du dig til bedre økonomi

Ekstra isolering er en af de nemmeste måder at spare penge på. Vi viser dig tre områder i huset, hvor en investering i efterisolering hurtig...

Fordele og ulemper ved loft til kip

Loft til kip er både arkitektonisk flot og praktisk i mindre rum, da rummene vil få en større rummelighed. Men som ved alt andet er der...