Foto: GettyImages

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs hvorfor her.

Både temperaturerne, verdenshavene og CO2-udledningen stiger, og det får os til at interessere os mere og mere for varmepumper, isolering og andre grønne tiltag, som kan være med til at forbedre klimaet - og samtidig få vores bolig til at stige voldsomt i værdi.

Sådan lyder det i hvert fald, når hele to ud af tre boligejere ifølge Bolius’ boligejeranalyse, fortæller at de er interesserede i at energiforbedre deres bolig. 

Men når det kommer til i praksis at give boligen en grøn ansigtsløftning, er det langt fra alle der følger trop. Faktisk er det kun hver niende boligejer, der i en spørgeskemaundersøgelse udført af YouGov for Dansk Byggeri, svarer, at de enten har energirenoveret deres bolig eller forventer at gøre det. 

Siger ét, men gør noget andet

Og det er der en meget simpel grund til. Det fortæller energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

 - Vi snakker om at spare på energien og gøre noget godt for jordkloden, og her er det jo oplagt at starte med os selv hjemme i privaten. Men når det kommer til stykket, så siger vi et, og gør noget andet. I praksis er det ofte sådan, at et nyt samtalekøkken eller rejsen til Thailand prioriteres højere end hulmursisolering og udskiftning af varmeanlæg, siger hun i en pressemeddelelse. 

Det kan dog være en ærgerlig prioritering. Selvom en udskiftning af de grimme klinker på badeværelset eller en solrig ferie med familien umiddelbart kan føles mere udbytterig, er der nemlig mange penge at spare - eller tjene - ved at energirenovere hjemmet.

Boligen stiger i værdi

Ud over en besparelse på energiregningen, stiger salgsprisen nemlig omkring 50.000 kroner, hver gang boligen går en energiklasse op. Hvis et 100 kvadratmeter stort parcelhus går fra energimærke G til E ved for eksempel at isolere hulmuren og udskifte vinduerne, stiger husets salgspris altså med cirka 113.000 kroner.

Samtidig kan energibesparelserne ved at have en høj energistandard også blive ganske store over en årrække. 

- Mange opdager også, at der, ud over at spare på energiregningen, er en masse andre fordele som at det ikke længere trækker, indeklimaet bliver forbedret og så videre. Mange glemmer at se på de fordele ved energirenovering, og det er nok også derfor, at de grønne ambitioner hos en del boligejere bliver ved snakken, siger Camilla Damsø Pedersen.

Sådan energioptimerer du din bolig

Energioptimering af boligen kan både betale sig, hvis du skal sælge huset eller blive boende mange år fremover. Læs mere her, og se 4 gode indsatsområder.

 

11. september 2019
Mere om Byg, forny og renovering

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere, at kloakarbejdet er lavet efter gældende lovgivning. Det er dog de færreste, der ved det - og det kan forsinke projektet og byggeriet en hel del.

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Disse skader bør du tjekke dit hus for NU!

Det er en god idé at bruge foråret eller sommeren til at gennemgå dit hus for skader og mulige forbedringer. Se hvordan du selv skal tjekke...

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en ny opgørelse lavet af Dansk Byggeri. Se hvor længe du skal vente i din kommune.

Denne artikel er sponsoreret

Tid til at trække i arbejdstøjet

Arbejdsbeklædning skal opfylde en lang række krav, hvis man skal yde sit bedste, mens man får opgaverne fra hånden. Det betaler sig derfor...

Derfor skal du renovere dit hus med PVC-plast

Selv om vi er storforbrugere af træ i vores huse, så bør plast måske overvejes. PVC er langt mere miljøvenligt, end det var for 20 år siden...

Sådan isolerer du dig til bedre økonomi

Ekstra isolering er en af de nemmeste måder at spare penge på. Vi viser dig tre områder i huset, hvor en investering i efterisolering hurtigt tjener sig ind. 

Fordele og ulemper ved loft til kip

Loft til kip er både arkitektonisk flot og praktisk i mindre rum, da rummene vil få en større rummelighed. Men som ved alt andet er der...

Skal jeg bygge nyt hus eller renovere det gamle?

Det kan du finde ud af, hvis du sammenligner priserne på huse i din landsdel med prisen på et nyt hus + prislejet på en byggegrund. Se her,...

Derfor bør du fremtidssikre dit hus med gulvvarme

Du behøver ikke nødvendigvis at rive dit gulv op for at installere gulvvarme i dit hjem. Læs med og find ud af hvordan du fremtidssikrer dit hus med gulvvarme.

Så meget koster det at energirenovere dit hus

Du kan stadig få glæde af håndværkerfradraget. Har du lidt penge til forbedringer – så er her inspiration til, hvordan du får både energibes...

5 udbredte myter om radon i hjemmet

9 ud af 10 husejere har hørt om radon, men hver tredje ønsker ikke at teste hjemmet for den sundhedsskadelige gasart. Der findes nemlig en...

Sådan fjerner du fliserne let og effektivt

At fjerne fliser kan være en udfordring, men der findes visse kneb, du kan benytte dig af.

Sådan støber og murer du selv

Trapper og fundamenter, vægge og blomsterbed – ja selv grillpladser er nogle af de ting, du selv kan støbe eller mure.

Sådan gør du huset klar før frosten kommer

Vinteren nærmer sig, og det er en god idé at tjekke dit hus for revner og utætheder, før frosten sænker sig over landet. Her giver vi dig...