Denne artikel er sponsoreret

Sådan laver du let et slidstærkt gulv i betonlook

Betongulve er meget populære og giver et smukt og råt udtryk i dit hjem. Se, hvordan du nemt og hurtigt selv kan lave et slidstærkt gulv i betonlook.

Drømmer du om et flot betongulv i din bolig? Med Conteco fleksibelt beton kan du nemt lave et gulv i betonlook ovenpå dit eksisterende gulv, hvad enten det er træ-, vinyl-, linoleum- eller klinkegulve.

Det færdige gulv er bare 1,5 mm tykt og har en utrolig holdbarhed. Du kan selv vælge, hvordan dit gulv skal se ud. Conteco kan tones i mange farver fra hvid til de helt mørke, og den klassiske grå ”betonfarve” findes i et væld af nuancer fra light til intens - de helt mørkegrå nuancer. Også udtrykket i betonen kan du selv skabe alt efter, hvordan du spartler, ruller eller sprøjter blandingen på.

Conteco kommer i små, praktiske beholdere, så det nu er nemt og overskueligt at lave et flot gulv i beton derhjemme. Det fleksible beton påføres nemt og hurtigt uden du går på kompromis med betonens klassiske styrke. Conteco føles som og ligner klassisk beton til forskel fra maling og spartel.

Læs mere og køb produkterne på Conteco.dk

Guide: Sådan laver du et gulv i betonlook

1. Inden du går i gang med at påføre Conteco, skal du sørge for, at gulvet har en ensartet overflade. Hvis du vil bruge Conteco på trægulv eller på klinker, anbefaler vi, at du først limer vinyl på gulvet. Det er vigtigt, at din overfalde er helt jævn, da Conteco bliver smurt på i et tyndt lag, så ujævnheder vil skinne igennem.

2. Afdæk paneler med malertape og miks Conteco-blandingen efter anvisningen på produktet.

3. Hæld Conteco ud på gulvet i mindre portioner og fordel i et tyndt lag – så tyndt som muligt og gerne 0,5 mm.

4. Du kan selv bestemme udtrykket i overfladen, alt efter hvordan du spartler, ruller eller sprøjter Conteco på. Hvis du ikke er helt tilfreds med udtrykket, kan du lægge et nyt lag ovenpå.

5. Tørretiden er cirka 30–60 minutter pr. lag ved stuetemperatur. Normalt får du et flot resultat ved 2–3 lag.

6. Inden næste lag påføres, fugtes overfladen med en forstøverflaske. Dette sikrer, at betonen får optimal vedhæftning.

7. Hvis du ønsker et helt jævnt udtryk, kan du med fordel slibe med korn 100 sandpapir inden du påfører næste lag. Hvis Conteco er tørt, skal du i stedet bruge slibepapir med diamant, korn 120.

8. Når du er tilfreds med resultatet, lader du gulvet tørre helt og påfører derefter Conteco Beton Sealer, der sikrer at overfladen bliver ekstremt holdbar og modstandsdygtig over for de fleste kemikalier.

Kom godt i gang

Du kan købe alle produkterne på Conteco.dk. Hvis du er i tvivl om, hvad der passer til dit hjem, eller hvordan du laver et gulv med Conteco, så hjælper Conteco dig også gerne med alt fra rådgivning til etablering i dit hjem. 

Selv om du vælger Conteco Beton Basic, der er den grove variant af produktet, skal du ikke være bange for at gulvet bliver ubehageligt og groft at gå på.

Måske drømmer du om at få smukke, hvidmalede gulve, og her kan Conteco også hjælpe dig. Fordelen ved at bruge Conteco ovenpå træ frem for malede trægulve er, at du får en enorm slidstyrke på gulvet.

Hvis du lægger Conteco direkte ovenpå dit trægulv, vil træets årer og struktur skinne igennem.

Kun fantasien sætter grænser for, hvor du kan bruge betonoverflader i dit hjem, men med et smukt gulv i betonlook får du en stor effekt. Hvis du vil have et klassisk betonlook, så skal du gå efter farverne Beton Gray eller Beton Dark, der findes i nuancerne light, medium eller intens.

7. marts 2017
Mere om Byg, forny og renovering

Derfor skal du renovere dit hus med PVC-plast

Selv om vi er storforbrugere af træ i vores huse, så bør plast måske overvejes. PVC er langt mere miljøvenligt, end det var for 20 år siden – så længe det anbringes efter hensigten. 

Sådan isolerer du dig til bedre økonomi

Ekstra isolering er en af de nemmeste måder at spare penge på. Vi viser dig tre områder i huset, hvor en investering i efterisolering hurtig...

Fordele og ulemper ved loft til kip

Loft til kip er både arkitektonisk flot og praktisk i mindre rum, da rummene vil få en større rummelighed. Men som ved alt andet er der...

Skal jeg bygge nyt hus eller renovere det gamle?

Det kan du finde ud af, hvis du sammenligner priserne på huse i din landsdel med prisen på et nyt hus + prislejet på en byggegrund. Se her, om du skal lade dit hus stå, eller om du skal ud og svinge nedrivningskuglen. 

Derfor bør du fremtidssikre dit hus med gulvvarme

Du behøver ikke nødvendigvis at rive dit gulv op for at installere gulvvarme i dit hjem. Læs med og find ud af hvordan du fremtidssikrer...

Så meget koster det at energirenovere dit hus

Du kan stadig få glæde af håndværkerfradraget. Har du lidt penge til forbedringer – så er her inspiration til, hvordan du får både energibes...

Sådan gør du huset klar før frosten kommer

Vinteren nærmer sig, og det er en god idé at tjekke dit hus for revner og utætheder, før frosten sænker sig over landet. Her giver vi dig en udførlig tjekliste, der beskytter dit hus mod frostskader. 

Afslibning af gulve: Sådan gør du

Gamle, slidte gulve kan få hele rummet til at se trist ud, ligesom de ofte kan være svære at gøre ordentlig rene på grund af hakker og...

10 tips til rengøring af alle udendørs gulve

Der er forskel på, hvordan man bør rengøre udendørs gulve. Alligevel er der nogle gennemgående regler for udendørs rengøring, der gælder...

Valg af farve til fundament: Skal huset svæve eller lande tungt?

Farven på husets fundament kan virke som en bagatel på mange. Men den har faktisk stor betydning for helhedsindtrykket. Erfaren malermester deler her sine tanker om valg af farve til husets sokkel.

3 fantastiske typer lim - og hvordan du bruger dem

Det kan være en jugle at finde den rette lim blandt udvalget af limtyper på byggemarkedets hylder. Læs med og find ud af hvilke limtyper,...

Derfor skal du huske at forny fugerne

Mørtelfugerne er murens svage led. Når de forvitrer og smuldrer, kan vand trænge ind i muren – og murbierne har frit spil. Derfor skal...

Derfor skal du hyre håndværkerne om vinteren

Der kan være mange fordele ved at hyre håndværkere om vinteren. Håndværkerne har oftest god tid, prisen kan være lavere, og kvaliteten af byggeriet er mindst lige så god som om sommeren.

Huset, der kan ånde

Et bæredygtigt hus med sundt indklima og lavt energiforbrug drømmer mange om. Lige nu er endnu et på vej – oven i købet bygges det i materia...

Denne artikel er sponsoreret

Undervurdér ikke undertagets betydning

Som husejer kan et utæt undertag have enorme økonomiske konsekvenser, da hele taget skal lægges om. Alligevel er mange ikke klar over betydn...