Denne artikel er sponsoreret

Sådan laver du en væg i betonlook på få timer

Byg, forny og renovering

En væg i betonlook giver et smukt og råt udtryk til din bolig, og tendensen ses overalt i boligindretning i øjeblikket.

Foto: Conteco

Du kan let få en rustik væg med betonoverflade i dit eget hjem ved at bruge fleksibelt beton fra det danske firma Conteco, der har samme udtryk og slidstyrke som beton men males, spartles eller sprayes på overfladen i dit hjem.

Derfor kan du på få timer selv lave en rustik væg i betonlook. Conteco er let at arbejde med, og du kan selv tilpasse farven og skabe strukturen i overfladen, så du får en væg, der passer netop til dit hjem.

Conteco kommer i små, praktiske beholdere, og den færdige tykkelse på overfladen er blot få millimeter tykt - men du får samme udtryk, farve, slidstyrke og holdbarhed som klassisk beton. 

Læs mere og køb produkterne på Conteco.dk

Guide: Sådan laver du en væg i betonlook

  1. Sørg for, at væggen har en ensartet overflade. Conteco bliver påført i et meget tyndt lag (på cirka 0,5 mm pr. lag), så derfor vil ujævnheder skinne igennem.
  2. Afdæk paneler med malertape, og dæk også dit gulv af, da det godt kan drysse lidt, når du påfører Conteco på væggen. 
  3. Miks blandingen efter anvisning på produktet. Du kan bruge både Conteco Beton Fine, Medium eller Basic på din væg, alt efter hvor groft et udtryk du ønsker i overfladen. 
  4. Du kan spartle eller rulle Conteco på. Prøv dig frem. Hvis du ikke er helt tilfreds med udtrykket og for eksempel vil have mere struktur, arbejder du bare videre med det i næste lag. 
  5. Tørretiden er 30-60 minutter pr. lag ved stuetemperatur. Normalt får du et flot resultat ved 2-3 lag.
  6. Inden næste lag påføres, fugtes overfladen med en forstøverflaske. Det sikrer, at betonen får optimal vedhæftning.
  7. Afslut med Color Sustainer, der gør overfladen smudsafvisende og giver et blankt look. Color Sustainer påføres med en forstøverflaske
i et tyndt lag, når overfladen er helt tør. Efterfølgende masseres væsken ind i betonen med en fiberklud. Du kan også bruge Beton Sealer, der gør overfladen ekstra modstandsdygtig, hvis du fx har lavet en væg i et køkken eller på badeværelset.

Tip - tilpas væggen til dit hjem

Hvis du gerne vil skabe et unikt og personligt udtryk på din væg, så kan du lade være med at pudse den op først. Så skinner ujævnheder, riller og huller igennem, og du vil måske få et udtryk, der minder endnu mere om et råt betonelement. Hvis du alligevel fortryder resultatet og synes, der er for råt, så kan du spartle væggen op og starte forfra med at påføre Conteco.

Inspiration til beton i boligen

Kun fantasien sætter grænser for, hvor du kan bruge betonoverflader i dit hjem. Et oplagt steder at kaste sig ud i en smuk, rustik væg i betonlook er i soveværelset, hvor du for eksempel kan skabe en væg, der fremstår som en smuk ramme omkring sengen.

Eller hvad med i stuen, hvor en væg i betonlook er oplagt omkring fjernsyet eller på væggen bag sofaen.

Hvis du har et klassisk, hvidt køkken, kan du også prøve at male en væg med Conteco fleksibelt beton dér, hvor du normalt ville sætte klinker op. Det giver et unikt udtryk og overfladebehandlingen på Conteco gør, at det er ligeså rengøringsvenligt og smudsafvisende som klinker.

Slidstærk overflade i betonlook

Når du har lavet en væg med Conteco og afslutter med at overfladebehandle med et lag af Conteco Beton Sealer, bliver overfladen enormt slidstærk og modstandsdygtigt overfor snavs, fedstoffer og rengøringsmidler.

Kom godt i gang

Hvis du er i tvivl om, hvordan du laver en smuk betonvæg hjemme hos dig selv, eller har brug for råd og vejledning, så står Conteco klar til at hjælpe - også med etableringen, hvis du ikke selv vil kaste dig ud i projektet. Læs mere og kontakt Conteco på Conteco.dk.

22. marts 2017
Mere om Byg, forny og renovering

Derfor skal du renovere dit hus med PVC-plast

Byg, forny og renovering Selv om vi er storforbrugere af træ i vores huse, så bør plast måske overvejes. PVC er langt mere miljøvenligt, end det var for 20 år siden – så længe det anbringes efter hensigten. 

Sådan isolerer du dig til bedre økonomi

Byg, forny og renovering Ekstra isolering er en af de nemmeste måder at spare penge på. Vi viser dig tre områder i huset, hvor en investering i efterisolering hurtig...

Fordele og ulemper ved loft til kip

Byg, forny og renovering Loft til kip er både arkitektonisk flot og praktisk i mindre rum, da rummene vil få en større rummelighed. Men som ved alt andet er der...

Skal jeg bygge nyt hus eller renovere det gamle?

Byg, forny og renovering Det kan du finde ud af, hvis du sammenligner priserne på huse i din landsdel med prisen på et nyt hus + prislejet på en byggegrund. Se her, om du skal lade dit hus stå, eller om du skal ud og svinge nedrivningskuglen. 

Derfor bør du fremtidssikre dit hus med gulvvarme

Byg, forny og renovering Du behøver ikke nødvendigvis at rive dit gulv op for at installere gulvvarme i dit hjem. Læs med og find ud af hvordan du fremtidssikrer...

Så meget koster det at energirenovere dit hus

Byg, forny og renovering Du kan stadig få glæde af håndværkerfradraget. Har du lidt penge til forbedringer – så er her inspiration til, hvordan du får både energibes...

Sådan gør du huset klar før frosten kommer

Byg, forny og renovering Vinteren nærmer sig, og det er en god idé at tjekke dit hus for revner og utætheder, før frosten sænker sig over landet. Her giver vi dig en udførlig tjekliste, der beskytter dit hus mod frostskader. 

Afslibning af gulve: Sådan gør du

Byg, forny og renovering Gamle, slidte gulve kan få hele rummet til at se trist ud, ligesom de ofte kan være svære at gøre ordentlig rene på grund af hakker og...

10 tips til rengøring af alle udendørs gulve

Byg, forny og renovering Der er forskel på, hvordan man bør rengøre udendørs gulve. Alligevel er der nogle gennemgående regler for udendørs rengøring, der gælder...

Valg af farve til fundament: Skal huset svæve eller lande tungt?

Byg, forny og renovering Farven på husets fundament kan virke som en bagatel på mange. Men den har faktisk stor betydning for helhedsindtrykket. Erfaren malermester deler her sine tanker om valg af farve til husets sokkel.

3 fantastiske typer lim - og hvordan du bruger dem

Byg, forny og renovering Det kan være en jugle at finde den rette lim blandt udvalget af limtyper på byggemarkedets hylder. Læs med og find ud af hvilke limtyper,...

Derfor skal du huske at forny fugerne

Byg, forny og renovering Mørtelfugerne er murens svage led. Når de forvitrer og smuldrer, kan vand trænge ind i muren – og murbierne har frit spil. Derfor skal...

Derfor skal du hyre håndværkerne om vinteren

Byg, forny og renovering Der kan være mange fordele ved at hyre håndværkere om vinteren. Håndværkerne har oftest god tid, prisen kan være lavere, og kvaliteten af byggeriet er mindst lige så god som om sommeren.

Huset, der kan ånde

Byg, forny og renovering Et bæredygtigt hus med sundt indklima og lavt energiforbrug drømmer mange om. Lige nu er endnu et på vej – oven i købet bygges det i materia...

Denne artikel er sponsoreret

Undervurdér ikke undertagets betydning

Byg, forny og renovering Som husejer kan et utæt undertag have enorme økonomiske konsekvenser, da hele taget skal lægges om. Alligevel er mange ikke klar over betydn...