Denne artikel er sponsoreret
Foto: Conteco

Sådan laver du en væg i betonlook på få timer

En væg i betonlook giver et smukt og råt udtryk til din bolig, og tendensen ses overalt i boligindretning i øjeblikket.

Du kan let få en rustik væg med betonoverflade i dit eget hjem ved at bruge fleksibelt beton fra det danske firma Conteco, der har samme udtryk og slidstyrke som beton men males, spartles eller sprayes på overfladen i dit hjem.

Derfor kan du på få timer selv lave en rustik væg i betonlook. Conteco er let at arbejde med, og du kan selv tilpasse farven og skabe strukturen i overfladen, så du får en væg, der passer netop til dit hjem.

Conteco kommer i små, praktiske beholdere, og den færdige tykkelse på overfladen er blot få millimeter tykt - men du får samme udtryk, farve, slidstyrke og holdbarhed som klassisk beton. 

Læs mere og køb produkterne på Conteco.dk

Guide: Sådan laver du en væg i betonlook

  1. Sørg for, at væggen har en ensartet overflade. Conteco bliver påført i et meget tyndt lag (på cirka 0,5 mm pr. lag), så derfor vil ujævnheder skinne igennem.
  2. Afdæk paneler med malertape, og dæk også dit gulv af, da det godt kan drysse lidt, når du påfører Conteco på væggen. 
  3. Miks blandingen efter anvisning på produktet. Du kan bruge både Conteco Beton Fine, Medium eller Basic på din væg, alt efter hvor groft et udtryk du ønsker i overfladen. 
  4. Du kan spartle eller rulle Conteco på. Prøv dig frem. Hvis du ikke er helt tilfreds med udtrykket og for eksempel vil have mere struktur, arbejder du bare videre med det i næste lag. 
  5. Tørretiden er 30-60 minutter pr. lag ved stuetemperatur. Normalt får du et flot resultat ved 2-3 lag.
  6. Inden næste lag påføres, fugtes overfladen med en forstøverflaske. Det sikrer, at betonen får optimal vedhæftning.
  7. Afslut med Color Sustainer, der gør overfladen smudsafvisende og giver et blankt look. Color Sustainer påføres med en forstøverflaske
i et tyndt lag, når overfladen er helt tør. Efterfølgende masseres væsken ind i betonen med en fiberklud. Du kan også bruge Beton Sealer, der gør overfladen ekstra modstandsdygtig, hvis du fx har lavet en væg i et køkken eller på badeværelset.

Tip - tilpas væggen til dit hjem

Hvis du gerne vil skabe et unikt og personligt udtryk på din væg, så kan du lade være med at pudse den op først. Så skinner ujævnheder, riller og huller igennem, og du vil måske få et udtryk, der minder endnu mere om et råt betonelement. Hvis du alligevel fortryder resultatet og synes, der er for råt, så kan du spartle væggen op og starte forfra med at påføre Conteco.

Inspiration til beton i boligen

Kun fantasien sætter grænser for, hvor du kan bruge betonoverflader i dit hjem. Et oplagt steder at kaste sig ud i en smuk, rustik væg i betonlook er i soveværelset, hvor du for eksempel kan skabe en væg, der fremstår som en smuk ramme omkring sengen.

Eller hvad med i stuen, hvor en væg i betonlook er oplagt omkring fjernsyet eller på væggen bag sofaen.

Hvis du har et klassisk, hvidt køkken, kan du også prøve at male en væg med Conteco fleksibelt beton dér, hvor du normalt ville sætte klinker op. Det giver et unikt udtryk og overfladebehandlingen på Conteco gør, at det er ligeså rengøringsvenligt og smudsafvisende som klinker.

Slidstærk overflade i betonlook

Når du har lavet en væg med Conteco og afslutter med at overfladebehandle med et lag af Conteco Beton Sealer, bliver overfladen enormt slidstærk og modstandsdygtigt overfor snavs, fedstoffer og rengøringsmidler.

Kom godt i gang

Hvis du er i tvivl om, hvordan du laver en smuk betonvæg hjemme hos dig selv, eller har brug for råd og vejledning, så står Conteco klar til at hjælpe - også med etableringen, hvis du ikke selv vil kaste dig ud i projektet. Læs mere og kontakt Conteco på Conteco.dk.

22. marts 2017
Mere om Byg, forny og renovering

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs hvorfor her.

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere,...

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Disse skader bør du tjekke dit hus for NU!

Det er en god idé at bruge foråret eller sommeren til at gennemgå dit hus for skader og mulige forbedringer. Se hvordan du selv skal tjekke huset - eller om du hellere skal bestille et hustjek - her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...

Denne artikel er sponsoreret

Tid til at trække i arbejdstøjet

Arbejdsbeklædning skal opfylde en lang række krav, hvis man skal yde sit bedste, mens man får opgaverne fra hånden. Det betaler sig derfor...

Derfor skal du renovere dit hus med PVC-plast

Selv om vi er storforbrugere af træ i vores huse, så bør plast måske overvejes. PVC er langt mere miljøvenligt, end det var for 20 år siden – så længe det anbringes efter hensigten. 

Sådan isolerer du dig til bedre økonomi

Ekstra isolering er en af de nemmeste måder at spare penge på. Vi viser dig tre områder i huset, hvor en investering i efterisolering hurtig...

Fordele og ulemper ved loft til kip

Loft til kip er både arkitektonisk flot og praktisk i mindre rum, da rummene vil få en større rummelighed. Men som ved alt andet er der...

Skal jeg bygge nyt hus eller renovere det gamle?

Det kan du finde ud af, hvis du sammenligner priserne på huse i din landsdel med prisen på et nyt hus + prislejet på en byggegrund. Se her, om du skal lade dit hus stå, eller om du skal ud og svinge nedrivningskuglen. 

Derfor bør du fremtidssikre dit hus med gulvvarme

Du behøver ikke nødvendigvis at rive dit gulv op for at installere gulvvarme i dit hjem. Læs med og find ud af hvordan du fremtidssikrer...

Så meget koster det at energirenovere dit hus

Du kan stadig få glæde af håndværkerfradraget. Har du lidt penge til forbedringer – så er her inspiration til, hvordan du får både energibes...

5 udbredte myter om radon i hjemmet

9 ud af 10 husejere har hørt om radon, men hver tredje ønsker ikke at teste hjemmet for den sundhedsskadelige gasart. Der findes nemlig en del myter om radon, som afholder husejere fra at teste deres bolig. Læs med her, hvor radon-ekspert afliver fem myter om radon i hjemmet.

Sådan støber og murer du selv

Trapper og fundamenter, vægge og blomsterbed – ja selv grillpladser er nogle af de ting, du selv kan støbe eller mure.

Sådan gør du huset klar før frosten kommer

Vinteren nærmer sig, og det er en god idé at tjekke dit hus for revner og utætheder, før frosten sænker sig over landet. Her giver vi dig...