Fjern gammel tapet eller mal rummene i lyse farver. Det kan vise sig at blive en god investering.
Fjern gammel tapet eller mal rummene i lyse farver. Det kan vise sig at blive en god investering. Foto: GettyImages

Sådan gør du dit boligprojekt til en god investering

De indefrosne feriepenge sætter gang i de helt store boligdrømme hos danskerne. Du går måske og drømmer om en lækker sildebensparket, klimavenlig energioptimering eller et nyt samtalekøkken. I så fald skal du overveje, hvilke idéer, der er den bedste investering.

Af: Madelene Sjøstrøm Gullach, 17. august 2020

Boligdrømmene opleves især hos gulvvirksomheden, Timbermann, hvor en stigende interesse for at udskifte de gamle gulve har vist sig. Administrerende direktør hos Timbermann, Mogens Fisker, fortæller, at der er usædvanligt mange henvendelser fra boligejere, som ønsker at investere de ekstra feriepenge fornuftigt ved at udskifte deres gulve.

- Det er som udgangspunkt en rigtig god idé, men det er ikke alle projekter i boligen, der er lige gode investeringer - heller ikke i forhold til gulve. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i ejendomsområdet og finder ud af, hvad der kan betale sig på sigt, siger han i en pressemeddelelse.

Fire gode råd til boliginvesteringer

For at hjælpe boligejerne med at investere pengene rigtigt, har Timbermann allieret sig med ejendomsmægler, Claus Nyrup Højsholt-Nielsen fra LokalBolig. Han har mere end 20 års erfaring med salg af alle slags boliger og baseret på sin erfaring giver han fire gode råd til at forvandle boligprojekterne til en investering.

1. Vedligehold boligen

Selvom nye projekter typisk er højere prioriteret som boligdrøm frem for vedligehold, er sidstnævnte, ifølge Claus Nyrup Højsholt-Nielsen, en af de bedste investeringer, man kan gøre. Vedligehold er nemlig med til at øge boligens værdi og kan derfor betale sig på længere sigt.

Er husets tag træt og slidt, buler tapetet eller er der hul i tagrenden, så er det altid en god idé at istandsætte det. Andre opgaver i forbindelse med vedligehold kunne være at pudse husets facade, male træværk eller udskifte gulvet. Når tiden kommer, giver dette et godt indtryk af boligen over for en potentiel køber.

2. Vælg lyset til

Danskerne opholder sig meget indendørs - i hvert fald i vintersæsonen. Det er derfor en god idé at optimere lyset, hvilket får rummene til at virke større og mere luftige. Det kan, ifølge Claus Nyrup Højsholt-Nielsen gøres på flere måder, for eksempel ved at gå efter de lyse træsorter som eg, ask og fyrretræ til både gulve og møbler. Han tilføjer, at nogle kontraster til alt det lyse, som en rå murstensvæg eller en enkelt væg i en kontrastfarve, vil virke godt og give boligen større værdi i en fremtidig købers øjne.

3. Husk det gode håndværk

For ikke at ødelægge gode og dyre materialer, skal man sikre sig, at håndværket er i orden - hvad enten man gør det selv, eller får andre til det. Projekter på områder som VVS, el og varme kræver, at installationerne godkendes af autoriserede fagfolk, hvorfor det oftest er bedst at få en professionel håndværker til at gøre arbejdet.

En fordel ved at gøre arbejdet selv er ifølge Claus Nyrup Højsholt-Nielsen, at man kan spare mange penge. For ikke at ende med et grimt resultat, smide materialer ud eller i værste fald komme til skade, er det nødvendigt at sætte sig grundigt ind i produktet, inden man giver sig i kast med projektet.

4. Optimer energiforbruget

Investeringer i at sænke varmeforbruget kan ofte betale sig - både i forhold til komfort, økonomi og klima. Man kan spare mange penge hvert år ved at isolere boligen ordentligt eller skifte det gamle oliefyr ud med en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Fordelen er, at man ofte mærker investeringen inden for kort tid og samtidig bidrager positivt til klimaet, siger Claus Nyrup Højsholt-Nielsen.

17. august 2020 Madelene Sjøstrøm Gullach
Mere om Byg, forny og renovering

Regeringen: Håndværkerfradraget skal hæves markant

Regeringen har fremlagt et nyt finanslovsforslag, der blandt andet indebærer en markant forøgelse af håndværkerfradraget. Se hvor stort et fradrag du kan få her.

Energirenovering - her er alle de tilskud, du bør kende

Adskillige nye tilskud dukker op i forbindelse med klimaaftalen. Her er alle de tilskud, du skal kende, hvis du planlægger at energirenovere...

Chok: Antallet af skader på huse steg drastisk under corona

Hvis du fandt en skjult skade på dit hus under corona-nedlukningen, er du ikke den eneste. Det afslører nye tal fra forsikringsselskaberne....

Scor kassen ved at sælge ud af dit rod: Disse varer hitter på...

Trænger du til at få ryddet ud i gemmerne, og kunne du godt tænke dig at tjene gode penge samtidig, så læs med her og find ud af, hvilke ting du med fordel kan sælge på nettet.

Dansk Erhverv: Håndværkerfradraget skal fordobles og udvides

For at redde danmarks erhvervsliv, skal der sættes skub i forbruget, ved blandt andet at fordoble håndværkerfradraget. Det mener Dansk...

Hvornår kan du begynde på udendørsarbejdet?

Er du klar til at komme i gang med udendørsarbejdet? Trænger din terrasse til en kærlig hånd, eller skal du i gang med det udvendig malerarb...

Derfor SKAL du kende din boligs energimærke

De fleste danskere ved ikke, hvilket energimærke deres hus har, viser ny undersøgelse. Det kan have store konsekvenser. 

Dette gør-det-selv-projekt må du ALDRIG lave selv

Især én type gør-det-selv-arbejde kan være farligt i hjemmet. 

Genialt: Få mere plads i hjemmet med indbyggede møbler

Udnyt pladsen optimalt, og få en mere helstøbt bolig med møbler, der er skræddersyet til netop dit hjem. 8 arkitekter viser her deres...

SÅ mange boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne

Størstedelen af de danske boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne. Læs her, hvordan du kan sikre dit hjem.

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs...

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere,...

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...