Foto: GettyImages

Guide: Så let kan du give nyt liv til hjemmet

Det kan gøre en stor forskel i hverdagen at træde ind i et hjem, der fremstår nyt og lækkert. Her får du 4 simple råd til, hvordan du kan få dit hjem til at føles nyt og indbydende. 

Efter nogle år kan ens hjem begynde at føles slidt og kedeligt. Derfor er det meget naturligt at have brug for, at der sker noget nyt.

Heldigvis behøver du ikke at rode dig ud i en stor husrenovering, når du vil gøre hjemmet pænt og indbydende igen. Alt det kræver er lidt forandring!

Det viser gulvafslibningsfirmaet Cahba. I en pressemeddelelse har de samlet disse fire gode råd til, hvordan du let giver dit hjem en makeover.

Se med her: 

1. Mal i en ny farve 

Det kan lyde simpelt, men det at give dit hjem en gang maling kan gøre en stor forskel.

Det behøver ikke nødvendigvis være alle rum, men blot dem der særligt trænger, og eventuelt dem hvor det vil give mening at prøve en ny farve. Du kan også overveje blot at male en enkelt væg i en farve. Det kan skabe et helt andet liv i din stue, at have en farvet væk til at skabe spil i rummet.

Har du hul i budgettet til det, kan det være en god idé at hyre professionelle malere, da det vil give det bedste resultat. Har i mod på og tid til at gøre det selv, er der selvfølgelig penge at spare.

Du kan for eksempel let give fliserne på dit badeværelse et "makeover" med en god gang maling. Se, hvordan du gør her. 

2. Sælg dine møbler og køb nyt

Hvis du virkelig trænger til forandring, kan det gøre en stor forskel at købe nye møbler. Særligt udskiftning af de centrale møbler i stue, køkken eller spisestue, kan skabe et helt andet rum.

Der er mange penge at spare ved at sælge de gamle møbler i samme omgang. Du kan endda overveje at investere i brugte møbler, så udskiftningen ikke bliver en stor udgift. 

Nogle gangge er der flere tusinde kroner at spare ved at købe sofaen eller spisebordet brugt, fremfor igen at investere i nyt. Samtidig er den langt den mest bæredygtige løsning.

Gamle kvalitetsmøbler og lamper kan nemt renoveres og genfinde sin gamle identitet, uden du behøver at være uddannet snedker.

Vi har sammensat en guide, som fortæller dig, hvordan du nemt og simpelt, kan friske de gamle sager op igen her.

3. Skab liv med små ændringer

Har du ikke tid eller råd til at gå i gang med den helt store udskiftning af møbler, kan små ændringer som nye planter eller andre plakater og malerier på væggene gøre en overraskende stor forskel. Et rum kan få et helt andet udtryk, hvis for eksempel vægpynten udskiftes. 

Se for eksempel, hvordan du med bare få ændringer kan pifte dit badeværelse op, så det får et helt nyt udtryk her

4. Slib det slidste gulv

Hvis dine gulve trænger til afslibning, kan det i den grad være med til at få hjemmet til at føles slidt. Gulve, der ikke er blevet slebet i lang tid, kan næsten se beskidte ud.

Derfor kan en gulvafslibning gøre en kæmpe forskel, hvis dine gulve først er begyndt at se brugte ud. Samtidig er det en god investering, hvis i på et tidspunkt skal sælge. Slibningen vil nemlig sørge for, at dine gulve ser smukke ud i flere år.

Vi har lavet en stor guide til, hvordan du selv afsliber gulve her. Det er slet ikke så svært, hvis du bare følger guiden.

19. august 2019
Mere om Byg, forny og renovering

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs hvorfor her.

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere,...

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Disse skader bør du tjekke dit hus for NU!

Det er en god idé at bruge foråret eller sommeren til at gennemgå dit hus for skader og mulige forbedringer. Se hvordan du selv skal tjekke huset - eller om du hellere skal bestille et hustjek - her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...

Denne artikel er sponsoreret

Tid til at trække i arbejdstøjet

Arbejdsbeklædning skal opfylde en lang række krav, hvis man skal yde sit bedste, mens man får opgaverne fra hånden. Det betaler sig derfor...

Derfor skal du renovere dit hus med PVC-plast

Selv om vi er storforbrugere af træ i vores huse, så bør plast måske overvejes. PVC er langt mere miljøvenligt, end det var for 20 år siden – så længe det anbringes efter hensigten. 

Sådan isolerer du dig til bedre økonomi

Ekstra isolering er en af de nemmeste måder at spare penge på. Vi viser dig tre områder i huset, hvor en investering i efterisolering hurtig...

Fordele og ulemper ved loft til kip

Loft til kip er både arkitektonisk flot og praktisk i mindre rum, da rummene vil få en større rummelighed. Men som ved alt andet er der...

Skal jeg bygge nyt hus eller renovere det gamle?

Det kan du finde ud af, hvis du sammenligner priserne på huse i din landsdel med prisen på et nyt hus + prislejet på en byggegrund. Se her, om du skal lade dit hus stå, eller om du skal ud og svinge nedrivningskuglen. 

Derfor bør du fremtidssikre dit hus med gulvvarme

Du behøver ikke nødvendigvis at rive dit gulv op for at installere gulvvarme i dit hjem. Læs med og find ud af hvordan du fremtidssikrer...

Så meget koster det at energirenovere dit hus

Du kan stadig få glæde af håndværkerfradraget. Har du lidt penge til forbedringer – så er her inspiration til, hvordan du får både energibes...

5 udbredte myter om radon i hjemmet

9 ud af 10 husejere har hørt om radon, men hver tredje ønsker ikke at teste hjemmet for den sundhedsskadelige gasart. Der findes nemlig en del myter om radon, som afholder husejere fra at teste deres bolig. Læs med her, hvor radon-ekspert afliver fem myter om radon i hjemmet.

Sådan støber og murer du selv

Trapper og fundamenter, vægge og blomsterbed – ja selv grillpladser er nogle af de ting, du selv kan støbe eller mure.

Sådan gør du huset klar før frosten kommer

Vinteren nærmer sig, og det er en god idé at tjekke dit hus for revner og utætheder, før frosten sænker sig over landet. Her giver vi dig...