Boligejere kan blandt andet bruge håndværkerfradraget ved udskiftning af vinduer.
Boligejere kan blandt andet bruge håndværkerfradraget ved udskiftning af vinduer. Foto: Getty Images

Håndværkerfradraget er truet

Selvom håndværkerfradraget er populært blandt danske boligejere, vil både Radikale, SF og Enhedslisten kræve, at ordningen afskaffes ved finanslovsforhandlingerne. 

Udskiftning af taget, isolering af vægge og pasning af børn og bolig... Nu kan det snart være slut med at trække udgifterne til håndværkerydelser og rengøringshjælp fra i skat. I hvert fald hvis det står regeringens tre støttepartier. Det skriver DR Nyheder

"Skrot håndværkerfradraget"

Både Radikale, Enhedslisten og SF har nemlig netop fremsat et krav til den kommende finanslov om, at boligjobordningen – også kendt som håndværkerfradraget – helt skal skrottes. I stedet skal pengene blandt andet bruges på grønne tiltag.

Det fortæller SF-formand Pia Olsen Dyhr til DR. 

- Vi ønsker at nedlægge boligjobordningen og i stedet bruge pengene til en energisparefond, hvor danskerne kan søge om penge til at energi-isolere deres huse. Det har vi brug for, hvis vi skal løfte klimaudfordringen, siger hun. 

Populær blandt boligejere

Håndværkerfradraget, der er målrettet energi- og klimavenlige håndværkerydelser, blev i 2017 gjort permanent af VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti. I dag er ordningen delt i to fradrag. Et fradrag på 12.000 kroner som kan bruges på håndværksydelser, og et på 6000 kroner, der kan bruges på serviceydelser som rengøring og børnepasning.

Ordningen har vist sig at være meget populær blandt danske boligejere. En opgørelse, som Skatteministeriet lavede i 2018, viser, at skatteyderne siden 2015 har trukket 11 milliarder kroner fra som følge af håndværkerfradraget. Alene i 2017 benyttede 438.000 danskere sig af ordningen, og der blev samlet givet skattefradrag for i alt cirka 2,8 milliarder kroner. 

Ingen planer om at anskaffe ordningen

Socialdemokratiet har tidligere rettet kritik mod ordningen, men før valget gjorde partiet det klart, at de ikke har planer om at afskaffe boligjobordningen. Fremtiden for ordningen er derfor uvis, indtil finanslovsforslaget for det kommende år fremsættes og forhandles i efteråret og frem mod jul. 

15. juli 2019
Mere om Byg, forny og renovering

Så mange tror at boligen er bedre isoleret end den er

Kun otte procent af danske boligejere mener, at deres bolig er i energimæssig dårlig stand. Det er dog langt fra tilfældet, viser ny undersøgelse. Ifølge Dansk Byggeri er det tankevækkende, at så få ved, at de fyrer for gråspurvene.

SÅ mange boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne

Størstedelen af de danske boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne. Læs her, hvordan du kan sikre dit hjem.

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs...

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere, at kloakarbejdet er lavet efter gældende lovgivning. Det er dog de færreste, der ved det - og det kan forsinke projektet og byggeriet en hel del.

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...

Denne artikel er sponsoreret

Tid til at trække i arbejdstøjet

Arbejdsbeklædning skal opfylde en lang række krav, hvis man skal yde sit bedste, mens man får opgaverne fra hånden. Det betaler sig derfor at være både kritisk og kræsen, når man skal bedømme, hvad producenterne reelt tilbyder.

Derfor skal du renovere dit hus med PVC-plast

Selv om vi er storforbrugere af træ i vores huse, så bør plast måske overvejes. PVC er langt mere miljøvenligt, end det var for 20 år siden...

Sådan isolerer du dig til bedre økonomi

Ekstra isolering er en af de nemmeste måder at spare penge på. Vi viser dig tre områder i huset, hvor en investering i efterisolering hurtig...

Fordele og ulemper ved loft til kip

Loft til kip er både arkitektonisk flot og praktisk i mindre rum, da rummene vil få en større rummelighed. Men som ved alt andet er der både fordele og ulemper ved loft til kip-løsningen.

Denne artikel er sponsoreret

Byg, forny, renovering? Tag en arkitekt med på råd!

Skal du bygge nyt hus, bygge til eller renoverere din nuværende bolig, er det typisk en god idé at tage en arkitekt med på råd. Det er...

Derfor bør du fremtidssikre dit hus med gulvvarme

Du behøver ikke nødvendigvis at rive dit gulv op for at installere gulvvarme i dit hjem. Læs med og find ud af hvordan du fremtidssikrer...

5 udbredte myter om radon i hjemmet

9 ud af 10 husejere har hørt om radon, men hver tredje ønsker ikke at teste hjemmet for den sundhedsskadelige gasart. Der findes nemlig en del myter om radon, som afholder husejere fra at teste deres bolig. Læs med her, hvor radon-ekspert afliver fem myter om radon i hjemmet.

Sådan støber og murer du selv

Trapper og fundamenter, vægge og blomsterbed – ja selv grillpladser er nogle af de ting, du selv kan støbe eller mure.

Sådan gør du huset klar før frosten kommer

Vinteren nærmer sig, og det er en god idé at tjekke dit hus for revner og utætheder, før frosten sænker sig over landet. Her giver vi dig...