Denne artikel er sponsoreret
Wicanders Authentica Antique Smoked Pine
Wicanders Authentica Antique Smoked Pine

Gulv med kork - bæredygtigt, lunt og lyddæmpende

Kork er naturens mirakel – og med Wicanders korkgulve ligger det lige for dine fødder. Gulvene indeholder hele to lag kork. Derfor er de naturligt lune, lyddæmpende og affjedrende, hvilket giver en ekstra god gang-komfort.

De to lag ægte naturkork der er en del af et Wicanders korkgulv stammer fra barken på de op til 200 år gamle korkege, der vokser i Portugal. Korken kan høstes hvert niende år, hvilket gør den til en vedvarende bæredygtig ressource.

Wicanders gulve er alle produceret med den innovative Corktech teknologi. En teknologi der giver dig et unikt gulv i en høj kvalitet, som til fulde udnytter alle korkens unikke fordele – et perfekt match mellem skønhed, komfort og bæredygtighed.

Her får du, ud over et særdeles stærkt og bæredygtigt gulv, også et gulv der er varmt og medvirker til at skabe en god akustik i din bolig.

Wicanders korkgulve findes i mange lækre designs og varianter. Her kan du frit vælge mellem naturtro teksturer, der er inspireret af ædle træsorter, flotte stengulve samt den ægte kork. På den måde får du alt det bedste: Et behageligt gulv med en flot og levende gulvflade, der samtidig er holdbart og nemt at vedligeholde.

Se de mange flotte korkgulve her.

Læs mere om kork her.

Unikke fordele – det er helt naturligt

Wicanders Authentica Antique Frozen Pine.

1. Blødt og affjedrende

Kork er et unikt affjedrende naturmateriale. Wicanders gulve er alle opbygget med to lag kork, som sikrer helt fantastiske ergonomiske fordele.

2. Rart at høre på

Moderne boliger har høj lofthøjde og er derfor plaget af både trinstøj fra sko samt rumstøj. De to lag kork betyder, at i rum med korkgulve reduceres lydniveauet med op til 20 dB.

3. Lunt at færdes på 

Korkens isolerende egenskaber bevirker, at gulvets overflade altid føles lun og behagelig at færdes på.

4. Sundt indemiljø

Et Wicanders gulv sikrer dig et sundt indeklima, for det er nemt at rengøre og modstandsdygtigt over for snavs og bakterier.

5. Nemt at lægge

Alle Wicanders gulve er designet med det patenterede CorkLoc montagesystem, som sikrer nem og hurtig montage uden brug af lim.

6. Nem at vedligeholde 

Wicanders gulve er nemme at vedligeholde. Almindelig rengøring med vand, sæbe og klud samt pleje efter behov holder gulvet stærkt og rengøringsvenligt.

Vi anbefaler Vinyl- og laminat plejeserien fra Trip Trap, der er specielt udviklet til rengøring og pleje af gulve med vinyloverflade samt laminatgulve.

Når du vælger et Wicanders korkgulv, vælger du et gulv med helt unikke fordele, samt en slidstærk følgesvend de næste mange år frem. Og så gør det jo ikke noget, at det også ser rigtig godt ud.

Se de mange flotte korkgulve her.

Kom godt i gang 

Med nogle ganske få tiltag kan du sikre, at dit gulv bevarer sine unikke egenskaber og smukke udseende i rigtig mange år. 

Beskyt gulvet– mod slitage

Foran indgangspartier kan med fordel placeres fodriste, der kan sikre, at  gulvet ikke udsættes for grus og småsten, hvilket med tiden vil kunne ses på gulvets overflade i form af ridser. Indendørs bør placeres “gå-ren-måtter”, for at hindre vand og snesjap i at blive liggende på gulv-fladen.

Alle gulve er sårbare overfor mekaniske påvirkninger. Hjul på stole og møbler kan forårsage ridser, tryk og slidmærker samt opflosning. Brug derfor altid en køreplade eller skift de eksisterende hjul med bløde gummihjul egnet til trægulve. Øvrige møbler bør forsynes med filtbrikker, da f.eks. stole med hårde plastdupper eller ben i stål kan give overfladeridser i gulvet.

Det er vigtigt at støvsuge ofte, så sand og andet, der kan forårsage ridser, fjernes.

Brug kun lidt vand

Gulve af naturmaterialer som kork er følsomme over for fugt, anvend derfor altid en hårdt opvredet klud/moppe til rengøring og gulvvask. Alt overskydende vand skal omgående tørres op. Gulvfladen må aldrig påføres så meget vand, at det står “blankt”. Vandspild må ikke ligge på gulvet over længere tid, det skal tørres op omgående.

Korrekt pleje forlænger gulvets levetid

Brug kun egnede rengøringsmidler til dit gulv, da uegnede rengøringsmidler med et højt indhold af sæbe eller kemikalier kan udtørre gulvet, give pletter eller misfarve overfladen. Til rengøring og pleje anbefales Trip Trap Vinylsæbe og Vinylpleje.

Se hvordan du plejer korkgulvet. 

Se, hvor nemt du lægger et korkgulv

Kork er en bæredygtig ressource!

Korkegens bark kan høstes hvert niende år, hvilket gør det til en en vedvarende, bæredygtig ressource.

Wicanders kork kommer fra barken på de op til 200 år gamle korkege, der vokser i Portugals store korkskove og -plantager. Korken kan høstes hvert niende år, hvilket gør det til en vedvarende bæredygtig ressource. Portugal passer rigtig godt på sine korkskovene, derfor er der også en streng miljølovgivning omkring korkskovene med hensyn til nyplantning, høst af kork m.v.

Kork anvendes ikke kun til produktion af vinpropper, den bruges bl.a. også i bilindustrien, som isoleringsmateriale i byggeindustrien samt i rumfartsindustrien. Den kork der anvednes i gulvene er sammenpresset granulat der produceres af overskuddet fra produktion af korkproper til vin. Alt kork, der høstes i Portugal, udnyttes ned til det mindste støvkorn.

Læs mere om kork her.

Læs også hvorfor mangel på kork er en myte.

Forsegl dit gulv mod vand!

ClicSeal påføres alle samlinger i forbindelse med lægningen. 

ClicSeal kan anvendes i forbindelse med lægning på steder, hvor der kan forventes et større spild af væske end ved normalt brug f.eks. indgangsparti, bryggers, køkken, blomsterbutik, frisør eller klasseværelse.

ClicSeal forsegler gulvets samlinger og beskytter mod fugtpåvirkninger fra overfladen.

Læs mere og se hvordan du gør.

30. marts 2016
Mere om Byg, forny og renovering

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs hvorfor her.

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere,...

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Disse skader bør du tjekke dit hus for NU!

Det er en god idé at bruge foråret eller sommeren til at gennemgå dit hus for skader og mulige forbedringer. Se hvordan du selv skal tjekke huset - eller om du hellere skal bestille et hustjek - her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...

Denne artikel er sponsoreret

Tid til at trække i arbejdstøjet

Arbejdsbeklædning skal opfylde en lang række krav, hvis man skal yde sit bedste, mens man får opgaverne fra hånden. Det betaler sig derfor...

Derfor skal du renovere dit hus med PVC-plast

Selv om vi er storforbrugere af træ i vores huse, så bør plast måske overvejes. PVC er langt mere miljøvenligt, end det var for 20 år siden – så længe det anbringes efter hensigten. 

Sådan isolerer du dig til bedre økonomi

Ekstra isolering er en af de nemmeste måder at spare penge på. Vi viser dig tre områder i huset, hvor en investering i efterisolering hurtig...

Fordele og ulemper ved loft til kip

Loft til kip er både arkitektonisk flot og praktisk i mindre rum, da rummene vil få en større rummelighed. Men som ved alt andet er der...

Skal jeg bygge nyt hus eller renovere det gamle?

Det kan du finde ud af, hvis du sammenligner priserne på huse i din landsdel med prisen på et nyt hus + prislejet på en byggegrund. Se her, om du skal lade dit hus stå, eller om du skal ud og svinge nedrivningskuglen. 

Derfor bør du fremtidssikre dit hus med gulvvarme

Du behøver ikke nødvendigvis at rive dit gulv op for at installere gulvvarme i dit hjem. Læs med og find ud af hvordan du fremtidssikrer...

Så meget koster det at energirenovere dit hus

Du kan stadig få glæde af håndværkerfradraget. Har du lidt penge til forbedringer – så er her inspiration til, hvordan du får både energibes...

5 udbredte myter om radon i hjemmet

9 ud af 10 husejere har hørt om radon, men hver tredje ønsker ikke at teste hjemmet for den sundhedsskadelige gasart. Der findes nemlig en del myter om radon, som afholder husejere fra at teste deres bolig. Læs med her, hvor radon-ekspert afliver fem myter om radon i hjemmet.

Sådan støber og murer du selv

Trapper og fundamenter, vægge og blomsterbed – ja selv grillpladser er nogle af de ting, du selv kan støbe eller mure.

Sådan gør du huset klar før frosten kommer

Vinteren nærmer sig, og det er en god idé at tjekke dit hus for revner og utætheder, før frosten sænker sig over landet. Her giver vi dig...