Overvejer du at fjerne det gamle skur i baghaven? Det skal du måske lige vente med.
Overvejer du at fjerne det gamle skur i baghaven? Det skal du måske lige vente med. Foto: Jytte og Svend Aage Bøgedal

Fra udhus til drivhus

Mange ville nok vælge at køre det gamle udhus på genbrugspladsen, men heldigvis fik Jytte en god idé.

Hvad gør man, når det første syn, man møder på gårdspladsen, er en ældre udtjent pavillon, hvor det oprindelige pyramide-tag er mørnet væk og erstattet af et fladt ståltag ?

Sådan skriver Jytte og Svend Aage Bøgedal  om deres udsigt, og vi må da give dem ret. På det medsendte før-billede ses et uderum med et meget træt udseende.

– Tiden var inde til at foretage et valg, skal den gamle pavillonen væk og erstattes med noget andet, eller skal vi bare have en åben terrasse, spurgte de hinanden.

Et halvt drivhus

Og så tog parret fat på idéarbejdet:

– Vi havde længe gerne ville have et drivhus, men et drivhus der kunne erstatte pavillonens størrelse, ville blive for dyrt, og beliggenheden for en sådan løsning ikke optimal.

– Mange ideer blev vendt uden at kunne samle fuld støtte, indtil min kone kom med ideen om at sætte et halvt drivhus på den gamle pavillon. Og så var der ikke så langt til handling. 

Fra det tidlige forår kan Jytte og Svend nyde udelivet i deres "nye" drivhus.

I hvidt og sort

Stålpladerne på taget blev udskiftet med røgfarvet plastik. Indvendigt blev væggene beklædt med hvidmalet træ. Og endelig blev pavillongen udvidet med et halvt drivhus. 

Nu står det hele som nyt og dækker behovet for et drivhus, en udestue og ikke mindst et flot syn på gårdspladsen. 

Det er tydeligt at se, at parret har sans for detaljen, så naturligvis har drivhusbedene flotte kanter, og belysning mangler der ikke under det nye tag. Og så kommer det allerbedste. Forvandlingen kunne gøres for et beskedent beløb set i forhold til det flotte resultat.

– Med vores egen arbejdskraft kom renoveringen inkl. drivhus ikke til at koste mere end ca. 8.000 kr.  understreger Svend Aage

13. juni 2017
Mere om Byg, forny og renovering

Så mange tror at boligen er bedre isoleret end den er

Kun otte procent af danske boligejere mener, at deres bolig er i energimæssig dårlig stand. Det er dog langt fra tilfældet, viser ny undersøgelse. Ifølge Dansk Byggeri er det tankevækkende, at så få ved, at de fyrer for gråspurvene.

SÅ mange boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne

Størstedelen af de danske boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne. Læs her, hvordan du kan sikre dit hjem.

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs...

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere, at kloakarbejdet er lavet efter gældende lovgivning. Det er dog de færreste, der ved det - og det kan forsinke projektet og byggeriet en hel del.

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...

Denne artikel er sponsoreret

Tid til at trække i arbejdstøjet

Arbejdsbeklædning skal opfylde en lang række krav, hvis man skal yde sit bedste, mens man får opgaverne fra hånden. Det betaler sig derfor at være både kritisk og kræsen, når man skal bedømme, hvad producenterne reelt tilbyder.

Derfor skal du renovere dit hus med PVC-plast

Selv om vi er storforbrugere af træ i vores huse, så bør plast måske overvejes. PVC er langt mere miljøvenligt, end det var for 20 år siden...

Sådan isolerer du dig til bedre økonomi

Ekstra isolering er en af de nemmeste måder at spare penge på. Vi viser dig tre områder i huset, hvor en investering i efterisolering hurtig...

Fordele og ulemper ved loft til kip

Loft til kip er både arkitektonisk flot og praktisk i mindre rum, da rummene vil få en større rummelighed. Men som ved alt andet er der både fordele og ulemper ved loft til kip-løsningen.

Denne artikel er sponsoreret

Byg, forny, renovering? Tag en arkitekt med på råd!

Skal du bygge nyt hus, bygge til eller renoverere din nuværende bolig, er det typisk en god idé at tage en arkitekt med på råd. Det er...

Derfor bør du fremtidssikre dit hus med gulvvarme

Du behøver ikke nødvendigvis at rive dit gulv op for at installere gulvvarme i dit hjem. Læs med og find ud af hvordan du fremtidssikrer...

5 udbredte myter om radon i hjemmet

9 ud af 10 husejere har hørt om radon, men hver tredje ønsker ikke at teste hjemmet for den sundhedsskadelige gasart. Der findes nemlig en del myter om radon, som afholder husejere fra at teste deres bolig. Læs med her, hvor radon-ekspert afliver fem myter om radon i hjemmet.

Sådan støber og murer du selv

Trapper og fundamenter, vægge og blomsterbed – ja selv grillpladser er nogle af de ting, du selv kan støbe eller mure.

Sådan gør du huset klar før frosten kommer

Vinteren nærmer sig, og det er en god idé at tjekke dit hus for revner og utætheder, før frosten sænker sig over landet. Her giver vi dig...