Har du brug for at energirenovere? Det kan testes ved hjælp af et infrarødt termometer.
Har du brug for at energirenovere? Det kan testes ved hjælp af et infrarødt termometer. Foto: Getty Images

Energirenovering - her er alle de tilskud, du bør kende

Adskillige nye tilskud dukker op i forbindelse med klimaaftalen. Her er alle de tilskud, du skal kende, hvis du planlægger at energirenovere dit hjem.

Af: Jeppe Nybye, 14. oktober 2020

Fra den 15. oktober 2020 åbner Energistyrelsen op for adskillige tilskud til energirenovering, som skal hjælpe med at gøre danskernes hjem mere klimavenlige. Tilskuddene er et resultat af den klimaaftale, der efter bred politisk enighed blev vedtaget i juni 2020. 

Det kan imidlertid være mere end svært at finde rundt i de mange tilskud, og hvad de konkret betyder for dig. Derfor har idenyt gjort det nemt for dig og lavet en oversigt, så du hurtigt kan få viden om netop det tilskud, der er relevant for dig.

Tilskud til varmepumper
Udskiftning af vinduer
Udvendig isolering af ydervægge
Efterisolering af loft og tag
Isolering af terrændæk og sokkel

Tilskud til varmepumper

Gamle olie- og gasfyr skal skrottes, og derfor har politikerne strikket et tilskud sammen, som skal bane vejen for flere varmepumper i de danske hjem. 

En ny varmepumpe kan nemt koste omkring 100.000 kroner, men med det nye tilskud kan du få dækket en stor del af omkostningen.

I vores store artikel ‘Sådan får du et tilskud til varmepumpe’ får du al den viden, du har brug for.

Udskiftning af vinduer

Varmen fosser ud af vinduerne i for mange danske hjem, og derfor vil politikerne støtte de danskere, der får installeret nye og energibesparende vinduer.

Inden du investerer i nye vinduer, skal du dog være opmærksom på, om du køber vinduer i den rigtige Energiklasse. 

Alt, hvad du skal vide om emnet, kan du finde i artiklen ‘Sådan får du tilskud til udskiftning af vinduer’.

Udvendig isolering af ydervægge

Mange havde håbet, at de kunne få et tilskud til isolering af hulmure, men det er ikke tilfældet. Til gengæld åbner politikerne op for støtte til udvendig isolering af ydervægge. Det er en teknik, hvor man lægger et lag isolering uden på den eksisterende ydervæg, og derefter bygger en ny facade op uden på isoleringen. 

I artiklen ‘Sådan får du et tilskud til udvendig isolering’ finder du alt det, du skal vide om tilskudsmulighederne.

Efterisolering af loft og tag

Et loft uden isolering er ikke godt for miljøet, eftersom det kan resultere i et stort varmespild. Også det vil klimaaftalen gøre op med via et nyt tilskud, hvor du kan få støtte til at efterisolere dit loft eller dit tag. 

Artiklen ‘Sådan får du et tilskud til efterisolering af loft og tag’ leder dig sikkert gennem emnet.

Isolering af terrændæk og sokkel

Din bolig kan tabe værdifuld varme gennem det såkaldte terrændæk eller soklen. Hvis du gerne vil forhindre det, kan du isolere dig ud af problemet. Dog kan det nemt komme til at koste omkring 100.000 kroner. 

Det nye tilskud fra klimaaftalen barberer en god sjat af det beløb. Hvor meget kan du blive klogere på i artiklen ‘Sådan får du et tilskud til terrændæk og sokkel’.

Til toppen

14. oktober 2020 Jeppe Nybye
Mere om Byg, forny og renovering

Regeringen: Håndværkerfradraget skal hæves markant

Regeringen har fremlagt et nyt finanslovsforslag, der blandt andet indebærer en markant forøgelse af håndværkerfradraget. Se hvor stort et fradrag du kan få her.

Chok: Antallet af skader på huse steg drastisk under corona

Hvis du fandt en skjult skade på dit hus under corona-nedlukningen, er du ikke den eneste. Det afslører nye tal fra forsikringsselskaberne....

Sådan gør du dit boligprojekt til en god investering

De indefrosne feriepenge sætter gang i de helt store boligdrømme hos danskerne. Du går måske og drømmer om en lækker sildebensparket, klimav...

Scor kassen ved at sælge ud af dit rod: Disse varer hitter på...

Trænger du til at få ryddet ud i gemmerne, og kunne du godt tænke dig at tjene gode penge samtidig, så læs med her og find ud af, hvilke ting du med fordel kan sælge på nettet.

Dansk Erhverv: Håndværkerfradraget skal fordobles og udvides

For at redde danmarks erhvervsliv, skal der sættes skub i forbruget, ved blandt andet at fordoble håndværkerfradraget. Det mener Dansk...

Hvornår kan du begynde på udendørsarbejdet?

Er du klar til at komme i gang med udendørsarbejdet? Trænger din terrasse til en kærlig hånd, eller skal du i gang med det udvendig malerarb...

Derfor SKAL du kende din boligs energimærke

De fleste danskere ved ikke, hvilket energimærke deres hus har, viser ny undersøgelse. Det kan have store konsekvenser. 

Dette gør-det-selv-projekt må du ALDRIG lave selv

Især én type gør-det-selv-arbejde kan være farligt i hjemmet. 

Genialt: Få mere plads i hjemmet med indbyggede møbler

Udnyt pladsen optimalt, og få en mere helstøbt bolig med møbler, der er skræddersyet til netop dit hjem. 8 arkitekter viser her deres...

SÅ mange boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne

Størstedelen af de danske boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne. Læs her, hvordan du kan sikre dit hjem.

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs...

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere,...

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...