Foto: HiFi Klubben

Byg den gode lyd ind i dit hjem

Indret din bolig med både æstetik og lydkvalitet i luksusklassen med skjulte indbyggede højtalere. Få lydekspertens how-to-guide.

Det bliver mere og mere populært at bygge højtalere og kabler ind i loft og vægge, når der renoveres eller bygges nyt.

Igennem de seneste fem år er der sket en stigning på næsten 40 procent om året i efterspørgslen på indbygget lyd.

Indbygningshøjtalere kan installeres i alt fra lejligheder til ny-byg-projekter og i alle rum fra bad- til soveværelse. Med multirum-systemer kan man bestemme, hvilke højtalere, der skal spille, hvad i hjemmet.

Så kan man få dansevenligt musik på børneværelset, spændende podcasts i køkkenet og buldrende action fra tv’et i stuen samtidig. Alt sammen styret fra telefonen.

– Der er en klar tendens til, at højtalere og andet multimedieudstyr gemmes væk, fordi mange gerne vil have stilrene hjem, hvor pladsen udnyttes bedre. Ved at skjule lydudstyret i loft og vægge bevarer man æstetikken og løser samtidig den klassiske diskussion om højtalerne og lydanlæggets plads i hjemmet, siger trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg.

Tre tips til dig, der overvejer indbyggede højtalere

  1. Vær grundig i dine forberedelser
    Overvej tidligt i dit projekt, i hvilke rum du gerne vil have skjulte højtalere, og hvor du gerne vil samle din teknik. Det gør det nemmere at installere kabler og ledninger til lydudstyret. Bygger du højtalerne ind i en eksisterende bygning, skal du selvfølgelig være opmærksom på, hvor boligens ledninger og installationer løber, før du går i gang.

  2. Tænk lyden ind i hele dit hjem
    Du kan med fordel ligge tomrør ud til rum, hvor du vil vente lidt, før du køber de forskellige produkter til lydinstallation. Så er du også fremtidssikret.

  3. Husk akustikken i din bolig
    Det nytter ikke at gå all-in på lyd, hvis akustikken i din bolig ikke er til det. Den minimalistiske nordiske stil med store, glatte og hårde flader er rigtig skidt for akustikken. Så tænk gerne lydabsorberende loftsplader, bløde møbler, tykke tekstiler, tæpper, reoler og kunst med i indretningen, hvis du gerne vil have god akustik og skabe den bedste lydoplevelse. 

– Integreret teknologi er ikke længere forbeholdt projektbyggerier og dyre strandvejsvillaer, men er for alvor på vej ind i danskernes hjem. Jeg tror, at vi vil se mange flere boliger i fremtiden, hvor teknologi og den gode lyd indgår som en vigtig del af hjemmets æstetik, runder Mads Arlien-Søborg af.

6. april 2020
Mere om Byg, forny og renovering

Scor kassen ved at sælge ud af dit rod: Disse varer hitter på...

Trænger du til at få ryddet ud i gemmerne, og kunne du godt tænke dig at tjene gode penge samtidig, så læs med her og find ud af, hvilke ting du med fordel kan sælge på nettet.

Dansk Erhverv: Håndværkerfradraget skal fordobles og udvides

For at redde danmarks erhvervsliv, skal der sættes skub i forbruget, ved blandt andet at fordoble håndværkerfradraget. Det mener Dansk...

Hvornår kan du begynde på udendørsarbejdet?

Er du klar til at komme i gang med udendørsarbejdet? Trænger din terrasse til en kærlig hånd, eller skal du i gang med det udvendig malerarb...

Derfor SKAL du kende din boligs energimærke

De fleste danskere ved ikke, hvilket energimærke deres hus har, viser ny undersøgelse. Det kan have store konsekvenser. 

Dette gør-det-selv-projekt må du ALDRIG lave selv

Især én type gør-det-selv-arbejde kan være farligt i hjemmet. 

Sådan får du langvarig succes med renoveringen

Skal du udskifte køkken eller renovere udestuen, gør du klogt i at tænke langsigtet. Både for miljøet og din pengepungs skyld. Se, hvordan...

Genialt: Få mere plads i hjemmet med indbyggede møbler

Udnyt pladsen optimalt, og få en mere helstøbt bolig med møbler, der er skræddersyet til netop dit hjem. 8 arkitekter viser her deres bedste og mest inspirerende eksempler.

SÅ mange boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne

Størstedelen af de danske boligejere bekymrer sig om klimaforandringerne. Læs her, hvordan du kan sikre dit hjem.

Sådan sparer du penge og forøger effektivt værdien af dit hjem

Én type renovering kan spare dig tusinder af kroner i hverdagen og samtidig øge værdien af dit hjem. Alligevel tøver mange boligejere. Læs...

Papirarbejdet skal være på plads inden du må flytte ind i drømmehus...

Når du bygger nyt hus, renoverer det gamle, bygger til eller på anden måde ændrer på kloak og afløb, har du selv ansvar for at dokumentere, at kloakarbejdet er lavet efter gældende lovgivning. Det er dog de færreste, der ved det - og det kan forsinke projektet og byggeriet en hel del.

Skjult bombe under dit hus: Vandrør springer i massevis

Titusinder af danske hjem rammes hvert år af vandskader. Særligt én type hus er i farezonen - se om dit hjem er et af dem her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...

Denne artikel er sponsoreret

Tid til at trække i arbejdstøjet

Arbejdsbeklædning skal opfylde en lang række krav, hvis man skal yde sit bedste, mens man får opgaverne fra hånden. Det betaler sig derfor...

Nu kan du sammenligne dit varmeforbrug med naboens 

Med ny beregner fra Energistyrelsen kan du let se, om dit varmeforbrug er højere eller lavere end naboens – og samtidig få gode råd til at...