Lim til det meste i huset.
Lim til det meste i huset. Foto: Per Handberg og iStock

3 fantastiske typer lim - og hvordan du bruger dem

Det kan være en jugle at finde den rette lim blandt udvalget af limtyper på byggemarkedets hylder. Læs med og find ud af hvilke limtyper, der er gode at have liggende til reparation og montering i hjemmet.

3 typer lim til reparation og montering

Et kig på udvalget af limtyper på byggemarkedets hylder kan godt gøre en en smule svimmel. Du kan købe lim til næsten alle formål, men du behøver ikke købe dig fattig i utallige typer af lim, du kan sagtens klare dig fint og komme langt med nogle få typer. Vi springer let henover limstifter og hobbylim, som de fleste børnefamilier i hvert fald har, men koncentrerer os om de typer lim, som er gode at have, når der skal repareres eller monteres.

1. Den klassiske lim

Den klassiske trælim er et must, hvis du gerne vil reparere møbler eller andre produkter af træ. Det virker upåklageligt og er nemt at bruge. Kræver at emnerne bliver presset sammen i et tidsrum.

2. Kontaktlim

Kontaktlim er til samlinger, der skal holde. Limen binder næsten på alt og er god til store flader også. Brugen er lidt speciel, da der skal lim på begge emner, og så skal det næsten tørre helt, inden fladerne presses sammen.

3. Montagelim

Montagelim kan både fås i store patroner til en fugepistol og i mindre tuber. Det bruges i stedet for søm og skruer, når noget fx skal monteres i loft og på væg. Du kan bruge det til spejle, paneler, sparkeplader og lign.

Sekundlim fås i meget små portioner og er til de hurtige reparationer. Det hæfter som navnet antyder nærmest med det samme, og så efterlader det en usynlig fuge.

Epoxylim er en såkaldt to-komponentlim, hvor du selv skal blande en binder og en hærder. Det giver en helt utrolig stæk samling, og binder på de fleste materialer.

13. april 2018
Mere om Byg, forny og renovering

Disse skader bør du tjekke dit hus for NU!

Det er en god idé at bruge foråret eller sommeren til at gennemgå dit hus for skader og mulige forbedringer. Se hvordan du selv skal tjekke huset - eller om du hellere skal bestille et hustjek - her.

Så længe skal du vente på drømmehuset: Stor forskel i behandling...

I den ene kommune tager det i gennemsnit fem dage at sagsbehandle en byggetilladelse, mens det i andre steder tager 141 dage. Det viser en...

Denne artikel er sponsoreret

Tid til at trække i arbejdstøjet

Arbejdsbeklædning skal opfylde en lang række krav, hvis man skal yde sit bedste, mens man får opgaverne fra hånden. Det betaler sig derfor...

Derfor skal du renovere dit hus med PVC-plast

Selv om vi er storforbrugere af træ i vores huse, så bør plast måske overvejes. PVC er langt mere miljøvenligt, end det var for 20 år siden – så længe det anbringes efter hensigten. 

Sådan isolerer du dig til bedre økonomi

Ekstra isolering er en af de nemmeste måder at spare penge på. Vi viser dig tre områder i huset, hvor en investering i efterisolering hurtig...

Fordele og ulemper ved loft til kip

Loft til kip er både arkitektonisk flot og praktisk i mindre rum, da rummene vil få en større rummelighed. Men som ved alt andet er der...

Skal jeg bygge nyt hus eller renovere det gamle?

Det kan du finde ud af, hvis du sammenligner priserne på huse i din landsdel med prisen på et nyt hus + prislejet på en byggegrund. Se her, om du skal lade dit hus stå, eller om du skal ud og svinge nedrivningskuglen. 

Derfor bør du fremtidssikre dit hus med gulvvarme

Du behøver ikke nødvendigvis at rive dit gulv op for at installere gulvvarme i dit hjem. Læs med og find ud af hvordan du fremtidssikrer...

Så meget koster det at energirenovere dit hus

Du kan stadig få glæde af håndværkerfradraget. Har du lidt penge til forbedringer – så er her inspiration til, hvordan du får både energibes...

5 udbredte myter om radon i hjemmet

9 ud af 10 husejere har hørt om radon, men hver tredje ønsker ikke at teste hjemmet for den sundhedsskadelige gasart. Der findes nemlig en del myter om radon, som afholder husejere fra at teste deres bolig. Læs med her, hvor radon-ekspert afliver fem myter om radon i hjemmet.

Sådan fjerner du fliserne let og effektivt

At fjerne fliser kan være en udfordring, men der findes visse kneb, du kan benytte dig af.

Sådan støber og murer du selv

Trapper og fundamenter, vægge og blomsterbed – ja selv grillpladser er nogle af de ting, du selv kan støbe eller mure.

Sådan gør du huset klar før frosten kommer

Vinteren nærmer sig, og det er en god idé at tjekke dit hus for revner og utætheder, før frosten sænker sig over landet. Her giver vi dig en udførlig tjekliste, der beskytter dit hus mod frostskader. 

Afslibning af gulve: Sådan gør du

Gamle, slidte gulve kan få hele rummet til at se trist ud, ligesom de ofte kan være svære at gøre ordentlig rene på grund af hakker og...

10 tips til rengøring af alle udendørs gulve

Der er forskel på, hvordan man bør rengøre udendørs gulve. Alligevel er der nogle gennemgående regler for udendørs rengøring, der gælder...