Den positive udvikling på boligmarkedet gør det lettere at komme af med sit hus.
Den positive udvikling på boligmarkedet gør det lettere at komme af med sit hus. Foto: GettyImages

Væsentligt færre tvangsauktioner i 2019

Antallet af gennemførte tvangsauktioner i 2019 er på nuværende tidspunkt faldet med 21 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Til og med november måned i år er der i alt gennemført 1.672 tvangsauktioner i Danmark. Det er et væsentligt lavere antal end i samme periode i 2018. Sidste år var der nemlig på nuværende tidspunkt af året gennemført 2.125 tvangsauktioner.

Det svarer til, at 21 procent færre handler er endt under hammeren på tvangsauktion i år. Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden. Antallet af aflyste sager ikke indgår ikke i opgørelsen.

- En tvangsauktion er en negativ situation for alle involverede parter, og derfor er det selvfølgelig positivt, at færre ender med at skulle tvangssælge deres bolig, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

- Udviklingen hænger sammen med det generelt positive opsving, som dansk økonomi og boligmarkedet befinder sig i. Der er i øjeblikket en høj beskæftigelse, og dermed er der færre boligejere, der mister deres job og dermed kommer bagud med afbetalingen på deres boliglån.

Gode tider på boligmarkedet hjælper

Dertil kommer, at den positive udvikling på boligmarkedet også gør det lettere at komme af med sit hus, hvis man er nødsaget til dette.

-  Der er i 2019 generelt solgt flere huse og til højere priser. Dermed er det også nemmere for dem, der er nødt til at sælge, at komme af med deres hus uden et alt for stort økonomisk tab, forklarer Birgit Daetz.

12. december 2019
Mere om Boligsalg

Så meget er prisen på danske sommerhuse steget

Er du sommerhusejer, og har du været det i de seneste 30 år, så er værdien af dit sommerhus sandsynligvis tredoblet siden dengang. Prisen på de danske sommerhuse er nemlig steget markant.

Boligmarkedet boomer: Disse boligtyper sætter salgsrekord

Der er stadig så godt gang i boligsalget i hele Danmark, at flere boligtyper sætter salgsrekord. Se, hvilke her.

Så mange færre huse er der på markedet lige nu

Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet markant gennem de seneste år, og det går ud over boligpriserne. Se udviklingen der hvor du bor.

SÅ stor indflydelse har klimaet, når vi køber bolig

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at vi i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før vi køber bolig, og det får betydning for prisen. Se, hvad du skal holde øje med her. 

Ejendomsmægler: Bedste boligsalg i 13 år

2019 kan blive et nyt rekordår for boligsalg siden finanskrisen. Der er nemlig godt gang i boligsalget i hele Danmark, og i september landed...

Hvad koster en tilstandsrapport?

Når du skal købe eller sælge bolig, kan en tilstandsrapport i sidste ende spare dig mange penge. Men hvad er egentlig prisen for rapporten,...

Dansk Byggeri vil ændre energimærket

Når en boligejer isolerer ydervæggene, sætter nye vinduer i eller udskifter oliefyret, får huset et bedre energimærke - men energimærket bliver først opdateret den dag, boligen skal sælges. Det bør ændres, mener Dansk Byggeri, der hellere ser energimærket som en digital handlingsplan for boligejere.

Forstå tilstandsrapporten når du skal købe eller sælge din bolig

Tilstandsrapporten er vigtig, når du skal sælge og købe et hus. Den har stor betydning for, om du som køber kender dit kommende hus, og om...

Nu bliver tilstandsrapporten suppleret med billeder

K1´ere, K2´ere og K3´ere kan give de fleste boligkøbere grå hår på hovedet, men nu kan du med ganske få klik få et overblik over en boligs...

Ny trend: Fællesbolig for familien

Hvis du har overvejet muligheden om en fælles familiebolig, er du langt fra den eneste. Flere og flere vælger nemlig at bo sammen i en fælles bolig.

Sådan sælger du din bolig med et privat hussalg

Skal hussalget gøres meget billigere, kan du med privat hussalg sælge din bolig uden en ejendomsmægler. Men der er mange ting og papirer,...

Derfor er det vigtigt at tegne en ejerskifteforsikring

Konsekvenserne ved ikke at tegne en ejerskifteforsikring ved et hussalg kan være uhyrligt store - både for køber og sælger. Læs hvorfor...

Kæmpe prishop: Så stort et hus kan du købe i nabokommunen

Der er stor forskel på, hvor meget du skal tjene for at få råd til en villa på 110 kvadratmeter i de danske kommuner. Det viser en ny undersøgelse, der fastslår, hvor stor en indkomst du skal have for at købe hus fra Frederiksberg til Lemvig Kommune. Se mere her.

Det skal du vide, når du indretter dit typehus

Når du skal bygge et typehus, er der mange beslutninger, der skal træffes. Men når du først har styr på formen, stilen og arkitekturen, er...

Det skal du vide, når du vil bygge et typehus

Når du skal bygge dit eget hus, kan det klassiske typehus være et godt valg. Det er både lettere og billigere end at bygge et specialtegnet...