Foto: Getty Images

Kæmpe prishop: Så stort et hus kan du købe i nabokommunen

Der er stor forskel på, hvor meget du skal tjene for at få råd til en villa på 110 kvadratmeter i de danske kommuner. Det viser en ny undersøgelse, der fastslår, hvor stor en indkomst du skal have for at købe hus fra Frederiksberg til Lemvig Kommune. Se mere her.

Du ved sikkert allerede, at der er stor forskel på, hvor mange kvadratmeter du kan få for pengene rundt omkring i Danmark. Men græsset er ofte grønnere på den anden side af hegnet, og hvis du drømmer om en ny bolig, har vi måske gode nyheder til dig. Nu kan du nemlig se, hvor mange penge du skal tjene om året, for at købe en villa på 110 kvadratmeter i din nabokommune.

Stor forskel på priserne

En ny undersøgelse foretaget af Mikonomi.dk, viser, at du i gennemsnit skal have en årlig indkomst på 556.415 kr., hvis du vil købe en villa på 110 kvadratmeter i Danmark. Men når man kigger på, hvad en villa på den størrelse koster i de forskellige danske kommuner, er der stor forskel på priserne.

Øverst på listen med de højeste indkomstkrav ligger kommuner som Frederiksberg, Gentofte og København. Nederst på listen ligger derimod kommuner som Lolland, Tønder og Skive Kommune.

180.000 kroner til 2 millioner kroner 

Drømmer du om at bo i Frederiksberg kommune frem for Skive kommune, kommer du altså til at skulle have mange flere penge op af lommen ved et huskøb. Frederiksberg Kommune er nemlig den kommune, hvor du skal have den højeste indkomst i hele Danmark. Her skal et par tjene næsten 2 millioner kroner om året sammen for at have råd til en bolig.

Derimod skal man i Lolland Kommune kun tjene omkring 180.000 kr. om året for at få råd til en villa på samme størrelse, og det kan give muligheder for at købe et hus med flere kvadratmeter.

Er du nysgerrig på, hvor stor en indkomst du skal have, for at købe en villa på 110 kvadratmeter i din nabokommune, kan du se de forskellige indkomstkrav herunder: 

3. juni 2019
Mere om Boligsalg

Hvad koster en tilstandsrapport?

Når du skal købe eller sælge bolig, kan en tilstandsrapport i sidste ende spare dig mange penge. Men hvad er egentlig prisen for rapporten, og er det køber eller sælger, der har ansvaret for at bestille og betale? Se med her.. 

Dansk Byggeri vil ændre energimærket

Når en boligejer isolerer ydervæggene, sætter nye vinduer i eller udskifter oliefyret, får huset et bedre energimærke - men energimærket...

Forstå tilstandsrapporten når du skal købe eller sælge din bolig

Tilstandsrapporten er vigtig, når du skal sælge og købe et hus. Den har stor betydning for, om du som køber kender dit kommende hus, og om...

Nu bliver tilstandsrapporten suppleret med billeder

K1´ere, K2´ere og K3´ere kan give de fleste boligkøbere grå hår på hovedet, men nu kan du med ganske få klik få et overblik over en boligs fejl og mangler med ny, visuel tilstandsrapport. Her kan du se skaderne på billeder - også på telefonen.

Sådan sælger du din bolig med et privat hussalg

Skal hussalget gøres meget billigere, kan du med privat hussalg sælge din bolig uden en ejendomsmægler. Men der er mange ting og papirer,...

Derfor er det vigtigt at tegne en ejerskifteforsikring

Konsekvenserne ved ikke at tegne en ejerskifteforsikring ved et hussalg kan være uhyrligt store - både for køber og sælger. Læs hvorfor...

Sådan får du styr på din ejerudgift

Har du købt fast ejendom, kender du helt sikkert begrebet ejerudgift. Men ved du, hvad det dækker over - og ikke mindst, hvordan det regnes ud? Det kan du læse her.

Det skal du vide, når du indretter dit typehus

Når du skal bygge et typehus, er der mange beslutninger, der skal træffes. Men når du først har styr på formen, stilen og arkitekturen, er...

Så mange steder er huspriserne stadig lavere end før finanskrisen

Selvom det går godt på boligmarkedet, er huspriserne i en stor del af Danmarks kommuner stadig meget lavere, end de var før finanskrisen -...

Det skal du vide, når du vil bygge et typehus

Når du skal bygge dit eget hus, kan det klassiske typehus være et godt valg. Det er både lettere og billigere end at bygge et specialtegnet hus fra bunden, og selvom typehuset er kendetegnet ved at være masseopført, kan du faktisk få helt unikke løsninger i dag. Se mere om typehuse her. 

Sådan får du styr på dit byggeprojekt

En god og detaljeret tidsplan er et vigtigt redskab til at styre et byggeprojekt, så det bliver færdigt til tiden. Se her, hvordan du gør.

Det skal du tænke over inden du køber et håndværkertilbud

Mange går med drømmen om at omdanne gammelt skrot til et smukt slot. Håndværkertilbud hitter, men er du selv på jagt efter en sådan bolig,...

Nu er historisk mange boliger til salg

På blot et år er udbuddet af huse og ejerlejligheder steget. Årsagen til stigningen skal blandt andet findes i et rekordstort antal boliger, der er sat til salg i årets første fire måneder.

Derfor skal du bestille et eleftersyn, når du sælger din bolig

Når en bolig skal sættes til salg, er det en god idé først at få udarbejdet en elinstallationsrapport. Der kan nemlig gemme sig farlige...