Foto: Getty Images

Dette skal du være opmærksom på, inden du køber et håndværkertilbud

Overvejer du at investerer penge, tid og arbejdstimer i et håndværkertilbud? Så skal du se denne liste over spørgsmål, der er vigtige at stille dig selv, inden du tager den endelige beslutning.

Når du skal ud at investere i en ny bolig, kan det være værd at overveje, om du skal købe et håndværkertilbud. Gennemsnitsprisen for et håndværkertilbud er nemlig  markant lavere, viser en opgørelse af udbudspriser, som er lavet af Boligsiden i 2019.

Opgørelsen viser, at prisen på et håndværkertilbud faktisk er ca. 43% lavere end prisen på en ny bolig.

De penge, du sparer ved at købe et håndværkertilbud, kan du bruge på at renovere og designe dit hjem, så det bliver præcis, som du vil have det.

Det er dog ikke altid ligetil at istandsætte et håndværkertilbud. Det kræver både tid, penge og håndelag, ligesom det kræver en vis viden inden for området.

Derfor er det vigtigt at stille dig selv nogle spørgsmål for at være sikker på, at du har overskuddet til det.

Her er en liste over spørgsmål, du skal stille dig selv, når du skal vurdere, om et håndværkertilbud er noget for dig.

1. Hvordan er håndværkertilbudets stand?

Det kan godt være, at boligens stand ved første øjekast, ikke ser ud af meget. Dette behøver dog ikke at være tilfældet. Selvom væggene er i forfald, kan boligen stadig være værd at udbedre.

For at kende standen af boligen, skal du finde ud af, om essentielle elementer som kloakering, taget og fundamentet er i forfald. Hvis det er det, kan det blive en vidtrækkende affære og gøre ondt på pengepungen. Men hvis disse elementer fungerer, har du et rigtig godt grundlag for at istandsætte boligen.

2. Passer planløsningen til dine behov?

Vurder om planløsningen passer til dig og din familie. Det kan være værdifuldt ikke at skulle til at rive vægge ned og opføre nye. Det er langt mere hensigtsmæssigt ikke at skulle igang med det store nedrivningsarbejde. Derfor er det nemmere for dig, hvis plantegningen allerede ligner noget, du vil bruge.

3. Hvad bliver prisen alt i alt?

Prisen har selvfølgelig stor betydning. Vær realistisk, og få lavet et tilbud på de opgaver, du skal have andre til at lave. Så kan du danne dig et reelt indtryk af, hvad prisen bliver alt i alt. Derudover er det også en realitet, at tidsplanen kan skride, og at der er overhængende farer for, at den kommer til det. Men det kan du sagtens planlægge dig ud af, hvis du tager højde for det. 

Håndværkerfradrag

Husk at du kan få håndværkerfradrag for rigtig mange af de udbedrende ydelser og serviceydelser, du sandsynligvis kommer til at gøre brug af i renoveringen. Her er der mange penge at spare, hvis du udnytter det. 
Klik her for at se alle de muligheder du har for at udnytte håndværkerfradraget.

Kilde: Boligsiden.dk

3. marts 2020
Mere om Boligsalg

Efter corona: Boligkøbere får større nedslag i pris

Sælgerne af både huse og især lejligheder har efter den delvise nedlukning af Danmark givet større nedslag i prisen. Det samme gælder dog ikke for sommerhuse.

Rekordfå sommerhuse til salg

Der har de seneste ti år aldrig været så få sommerhuse til salg, som der er netop nu.

Overraskende: Boligsalget stiger igen

1. april 2020 var udbuddet af boliger i Danmark hele 13 procent lavere end 1. april 2019. Et godt stykke henne i april så det endda ud til,...

Boliger sælges hurtigere under coronakrisen

I den periode hvor Danmark har været delvist lukket ned, er der kommet færre nye boliger til salg. Men nye tal viser, at en større andel af de nye boliger på markedet bliver solgt i løbet af de første uger.

Færre sætter boligen til salg

Danmark er på anden uge lukket ned, og den begrænsede aktivitet i samfundet begynder at sætte sine spor på boligmarkedet. Færre sætter sin...

Coronavirus kan komme til at booste sommerhussalget

Nedlukningen på grund af Coronavirus vil påvirke boligsalget den kommende tid. Begrænsede muligheder for ferier i udlandet kan bl.a. betyde,...

Så meget er prisen på danske sommerhuse steget

Er du sommerhusejer, og har du været det i de seneste 30 år, så er værdien af dit sommerhus sandsynligvis tredoblet siden dengang. Prisen på de danske sommerhuse er nemlig steget markant.

Boligmarkedet boomer: Disse boligtyper sætter salgsrekord

Der er stadig så godt gang i boligsalget i hele Danmark, at flere boligtyper sætter salgsrekord. Se, hvilke her.

Så mange færre huse er der på markedet lige nu

Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet markant gennem de seneste år, og det går ud over boligpriserne. Se udviklingen der hvor du bor.

SÅ stor indflydelse har klimaet, når vi køber bolig

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at vi i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før vi køber bolig, og det får betydning for prisen. Se, hvad du skal holde øje med her. 

Ejendomsmægler: Bedste boligsalg i 13 år

2019 kan blive et nyt rekordår for boligsalg siden finanskrisen. Der er nemlig godt gang i boligsalget i hele Danmark, og i september landed...

Hvad koster en tilstandsrapport?

Når du skal købe eller sælge bolig, kan en tilstandsrapport i sidste ende spare dig mange penge. Men hvad er egentlig prisen for rapporten,...

Dansk Byggeri vil ændre energimærket

Når en boligejer isolerer ydervæggene, sætter nye vinduer i eller udskifter oliefyret, får huset et bedre energimærke - men energimærket bliver først opdateret den dag, boligen skal sælges. Det bør ændres, mener Dansk Byggeri, der hellere ser energimærket som en digital handlingsplan for boligejere.

Forstå tilstandsrapporten når du skal købe eller sælge din bolig

Tilstandsrapporten er vigtig, når du skal sælge og købe et hus. Den har stor betydning for, om du som køber kender dit kommende hus, og om...

Nu bliver tilstandsrapporten suppleret med billeder

K1´ere, K2´ere og K3´ere kan give de fleste boligkøbere grå hår på hovedet, men nu kan du med ganske få klik få et overblik over en boligs...