På landsplan er huspriserne steget hver måned i 2019.
På landsplan er huspriserne steget hver måned i 2019. Foto: GettyImages

Ejendomsmægler: Bedste boligsalg i 13 år

2019 kan blive et nyt rekordår for boligsalg siden finanskrisen. Der er nemlig godt gang i boligsalget i hele Danmark, og i september landede den gennemsnitlige kvadratmeterpris på det højeste niveau i de sidste 10 år.

 

 

 

Selv om kalenderen siger efterår, er der lige nu forårsfornemmelser på boligmarkedet. Flere boligkøbere skriver nemlig under på købsaftalen til en ny villa, lejlighed eller sommerhus, og i år har boligsalget overgået alle forventninger.

Det ses blandt andet hos ejendomsmæglerkæden Home, der har haft den bedste september i 13 år.

Boligsalget overrasker

I årets første efterårsmåned solgte Home-mæglerne hele 1.308 boliger, og det er det bedste salg i en september måned siden helt tilbage i 2006. Samtidig er det den næstbedste salgsmåned i år - kun overgået af juli med en enkelt handel.

Salget i september ligger således 12 procent over samme måned sidste år, og ifølge boligmarkedsanalytiker i Home, Henrik Hauthorn Jensen, er der en god grund til at boligsalget bliver ved med at overraske på den god måde.

- Økonomisk optimisme blandt danskerne, stigende friværdier, gode beskæftigelsesmuligheder og meget lav rente er med til at give bolighandlen medvind, og det ser ud til, at der også vil være mange bolighandler det næste halve års tid, hvilket kan betyde, at 2019 bliver nyt rekordår for boligsalget efter finanskrisen, siger han i en pressemeddelelse. 

Huspriserne stiger i alle regioner

Samtidig fortsætter huspriserne også turen op ad den stigende kurve.

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse er steget med 3,5 procent siden sidste år. Med septembers udgang er der også sat punktum for tredje kvartal af 2019, og ser vi på gennemsnittet for kvadratmeterpriserne i tredje kvartal 2019, er der en fremgang på 491 kroner sammenlignet med samme kvartal sidste år.

- Det er ikke voldsomme prisstigninger, når vi ser på de procentvise fremgange. Men det er sunde stigninger, især fordi udviklingen gælder i alle regioner. Omvendt er en forskel på næsten 500 kroner per kvadratmeter også noget, som de fleste husejere kan tage at føle på, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Størst kontant gevinst i hovedstadsområdet

Selvom det især er hovedstaden og omegnskommunerne, der oplever de største stigninger, er fremgang at spore i alle landets fem regioner. På landsplan er huspriserne nemlig steget hver eneste måned igennem 2019, og i august landede den gennemsnitlige kvadratmeterpris på det højeste niveau i de sidste 10 år.

Men denne rekord blev igen slået i september, idet kvadratmeterprisen nu ligger på 14.494 kroner. 

16. oktober 2019
Mere om Boligsalg

Så mange færre huse er der på markedet lige nu

Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet markant gennem de seneste år, og det går ud over boligpriserne. Se udviklingen der hvor du bor.

SÅ stor indflydelse har klimaet, når vi køber bolig

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at vi i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før vi køber bolig, og det får betydn...

Hvad koster en tilstandsrapport?

Når du skal købe eller sælge bolig, kan en tilstandsrapport i sidste ende spare dig mange penge. Men hvad er egentlig prisen for rapporten,...

Dansk Byggeri vil ændre energimærket

Når en boligejer isolerer ydervæggene, sætter nye vinduer i eller udskifter oliefyret, får huset et bedre energimærke - men energimærket bliver først opdateret den dag, boligen skal sælges. Det bør ændres, mener Dansk Byggeri, der hellere ser energimærket som en digital handlingsplan for boligejere.

Forstå tilstandsrapporten når du skal købe eller sælge din bolig

Tilstandsrapporten er vigtig, når du skal sælge og købe et hus. Den har stor betydning for, om du som køber kender dit kommende hus, og om...

Nu bliver tilstandsrapporten suppleret med billeder

K1´ere, K2´ere og K3´ere kan give de fleste boligkøbere grå hår på hovedet, men nu kan du med ganske få klik få et overblik over en boligs...

Sådan sælger du din bolig med et privat hussalg

Skal hussalget gøres meget billigere, kan du med privat hussalg sælge din bolig uden en ejendomsmægler. Men der er mange ting og papirer, du skal have styr på. Læs her, hvordan du får et succesfuldt selvsalg, og hvilke fordele og ulemper der følger med.

Derfor er det vigtigt at tegne en ejerskifteforsikring

Konsekvenserne ved ikke at tegne en ejerskifteforsikring ved et hussalg kan være uhyrligt store - både for køber og sælger. Læs hvorfor...

Sådan får du styr på din ejerudgift

Har du købt fast ejendom, kender du helt sikkert begrebet ejerudgift. Men ved du, hvad det dækker over - og ikke mindst, hvordan det regnes...

Det skal du vide, når du indretter dit typehus

Når du skal bygge et typehus, er der mange beslutninger, der skal træffes. Men når du først har styr på formen, stilen og arkitekturen, er der en endnu vigtigere opgave, du skal tage stilling til: Indretningen. Vi har samlet de vigtigste ting, du skal tænke over her. 

Så mange steder er huspriserne stadig lavere end før finanskrisen

Selvom det går godt på boligmarkedet, er huspriserne i en stor del af Danmarks kommuner stadig meget lavere, end de var før finanskrisen -...

Sådan får du styr på dit byggeprojekt

En god og detaljeret tidsplan er et vigtigt redskab til at styre et byggeprojekt, så det bliver færdigt til tiden. Se her, hvordan du gør.

Det skal du tænke over inden du køber et håndværkertilbud

Mange går med drømmen om at omdanne gammelt skrot til et smukt slot. Håndværkertilbud hitter, men er du selv på jagt efter en sådan bolig, er der en række ting, du skal overveje, inden du slår til. Se, hvilke her. 

Nu er historisk mange boliger til salg

På blot et år er udbuddet af huse og ejerlejligheder steget. Årsagen til stigningen skal blandt andet findes i et rekordstort antal boliger,...

Derfor skal du bestille et eleftersyn, når du sælger din bolig

Når en bolig skal sættes til salg, er det en god idé først at få udarbejdet en elinstallationsrapport. Der kan nemlig gemme sig farlige...