På landsplan er huspriserne steget hver måned i 2019.
På landsplan er huspriserne steget hver måned i 2019. Foto: GettyImages

Ejendomsmægler: Bedste boligsalg i 13 år

2019 kan blive et nyt rekordår for boligsalg siden finanskrisen. Der er nemlig godt gang i boligsalget i hele Danmark, og i september landede den gennemsnitlige kvadratmeterpris på det højeste niveau i de sidste 10 år.

 

 

 

Selv om kalenderen siger efterår, er der lige nu forårsfornemmelser på boligmarkedet. Flere boligkøbere skriver nemlig under på købsaftalen til en ny villa, lejlighed eller sommerhus, og i år har boligsalget overgået alle forventninger.

Det ses blandt andet hos ejendomsmæglerkæden Home, der har haft den bedste september i 13 år.

Boligsalget overrasker

I årets første efterårsmåned solgte Home-mæglerne hele 1.308 boliger, og det er det bedste salg i en september måned siden helt tilbage i 2006. Samtidig er det den næstbedste salgsmåned i år - kun overgået af juli med en enkelt handel.

Salget i september ligger således 12 procent over samme måned sidste år, og ifølge boligmarkedsanalytiker i Home, Henrik Hauthorn Jensen, er der en god grund til at boligsalget bliver ved med at overraske på den god måde.

- Økonomisk optimisme blandt danskerne, stigende friværdier, gode beskæftigelsesmuligheder og meget lav rente er med til at give bolighandlen medvind, og det ser ud til, at der også vil være mange bolighandler det næste halve års tid, hvilket kan betyde, at 2019 bliver nyt rekordår for boligsalget efter finanskrisen, siger han i en pressemeddelelse. 

Huspriserne stiger i alle regioner

Samtidig fortsætter huspriserne også turen op ad den stigende kurve.

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse er steget med 3,5 procent siden sidste år. Med septembers udgang er der også sat punktum for tredje kvartal af 2019, og ser vi på gennemsnittet for kvadratmeterpriserne i tredje kvartal 2019, er der en fremgang på 491 kroner sammenlignet med samme kvartal sidste år.

- Det er ikke voldsomme prisstigninger, når vi ser på de procentvise fremgange. Men det er sunde stigninger, især fordi udviklingen gælder i alle regioner. Omvendt er en forskel på næsten 500 kroner per kvadratmeter også noget, som de fleste husejere kan tage at føle på, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Størst kontant gevinst i hovedstadsområdet

Selvom det især er hovedstaden og omegnskommunerne, der oplever de største stigninger, er fremgang at spore i alle landets fem regioner. På landsplan er huspriserne nemlig steget hver eneste måned igennem 2019, og i august landede den gennemsnitlige kvadratmeterpris på det højeste niveau i de sidste 10 år.

Men denne rekord blev igen slået i september, idet kvadratmeterprisen nu ligger på 14.494 kroner. 

16. oktober 2019
Mere om Boligsalg

Efter corona: Boligkøbere får større nedslag i pris

Sælgerne af både huse og især lejligheder har efter den delvise nedlukning af Danmark givet større nedslag i prisen. Det samme gælder dog ikke for sommerhuse.

Rekordfå sommerhuse til salg

Der har de seneste ti år aldrig været så få sommerhuse til salg, som der er netop nu.

Overraskende: Boligsalget stiger igen

1. april 2020 var udbuddet af boliger i Danmark hele 13 procent lavere end 1. april 2019. Et godt stykke henne i april så det endda ud til,...

Boliger sælges hurtigere under coronakrisen

I den periode hvor Danmark har været delvist lukket ned, er der kommet færre nye boliger til salg. Men nye tal viser, at en større andel af de nye boliger på markedet bliver solgt i løbet af de første uger.

Færre sætter boligen til salg

Danmark er på anden uge lukket ned, og den begrænsede aktivitet i samfundet begynder at sætte sine spor på boligmarkedet. Færre sætter sin...

Coronavirus kan komme til at booste sommerhussalget

Nedlukningen på grund af Coronavirus vil påvirke boligsalget den kommende tid. Begrænsede muligheder for ferier i udlandet kan bl.a. betyde,...

Så meget er prisen på danske sommerhuse steget

Er du sommerhusejer, og har du været det i de seneste 30 år, så er værdien af dit sommerhus sandsynligvis tredoblet siden dengang. Prisen på de danske sommerhuse er nemlig steget markant.

Boligmarkedet boomer: Disse boligtyper sætter salgsrekord

Der er stadig så godt gang i boligsalget i hele Danmark, at flere boligtyper sætter salgsrekord. Se, hvilke her.

Så mange færre huse er der på markedet lige nu

Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet markant gennem de seneste år, og det går ud over boligpriserne. Se udviklingen der hvor du bor.

SÅ stor indflydelse har klimaet, når vi køber bolig

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at vi i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før vi køber bolig, og det får betydning for prisen. Se, hvad du skal holde øje med her. 

Hvad koster en tilstandsrapport?

Når du skal købe eller sælge bolig, kan en tilstandsrapport i sidste ende spare dig mange penge. Men hvad er egentlig prisen for rapporten,...

Dansk Byggeri vil ændre energimærket

Når en boligejer isolerer ydervæggene, sætter nye vinduer i eller udskifter oliefyret, får huset et bedre energimærke - men energimærket...

Forstå tilstandsrapporten når du skal købe eller sælge din bolig

Tilstandsrapporten er vigtig, når du skal sælge og købe et hus. Den har stor betydning for, om du som køber kender dit kommende hus, og om du som sælger hænger på regningen for fejl og mangler efter en underskrevet købsaftale. Læs om tilstandsrapporten her, og bliv klog på de mange K'ere. 

Nu bliver tilstandsrapporten suppleret med billeder

K1´ere, K2´ere og K3´ere kan give de fleste boligkøbere grå hår på hovedet, men nu kan du med ganske få klik få et overblik over en boligs...

Ny trend: Fællesbolig for familien

Hvis du har overvejet muligheden om en fælles familiebolig, er du langt fra den eneste. Flere og flere vælger nemlig at bo sammen i en...