Det skal du tænke over inden du køber et håndværkertilbud

Mange går med drømmen om at omdanne gammelt skrot til et smukt slot. Håndværkertilbud hitter, men er du selv på jagt efter en sådan bolig, er der en række ting, du skal overveje, inden du slår til. Se, hvilke her. 

Vi elsker at sætte vores eget præg på boligen, og det er en af grundene til at flere boligkøbere er på jagt efter de eftertragtede håndværkertilbud. Hvis vi har hænderne skruet rigtigt på, er vi nemlig ikke bange for at trække i arbejdshandskerne og gribe hammeren.

Store renoveringer er populære

Hos Nybolig oplever næsten 3 ud af 4 mæglere, at købere har planer om at lave store renoveringer af de boliger, de har købt.

– Mange er blevet mere modige og tør kaste sig ud i flere store projekter. Der er jo nem adgang til vejledninger online, for eksempel på YouTube, og har man i forvejen hænderne skruet godt på, kræver det nok ikke meget, før man føler sig klædt på til projektet, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i ejendomsmæglerfirmaet i en pressemeddelelse.

God investering – med de rigtige overvejelser

Og et hånværkertilbud kan også være en rigtig god investering. Går du med en renoveringsdrøm, er der dog en række ting, du skal overveje, inden du lader dig opsluge og køber et håndværkertilbud. Derfor har ejendomsmæglerkæden samlet 4 råd til, hvad du bør tænke over, inden du skriver under på købsaftalen.

4 gode overvejelser 

1. Tjek priserne i området  

Der er jo ofte rigtig gode penge at spare på et håndværkertilbud, men skal du i gang med en meget dyr ombygning i et område, hvor priserne generelt er lave, kan det blive svært at sælge huset igen uden at miste mange penge. Tag derfor en god snak med mægleren om priserne i området.

2. Undersøg renoveringens omfang

Dan dig et overblik over, hvor meget der skal udskiftes, inden du reelt set kan flytte ind. Skal vigtige elementer som kloakeringen, fundamentet eller taget fikses, koster det både tid og penge. Det er vigtigt, at du kender omfanget af, hvad der skal laves.

3. Gå plantegningen grundigt igennem

Er du tilfreds med indretningen af boligen? Overvej, om det bedre kan betale sig at rive huset ned og bygge et nyt. Skal der bygges alt for meget ud og om, bliver det nemlig hurtigt dyrt, så det er en opvejning af, hvilke kvaliteter der er i det nuværende hus – og hvilket udseende man gerne vil have i sidste ende.

4. Vær realistisk om egne evner

Det kan se nemt ud, når de river en væg ned på TV, men det er det ikke nødvendigvis, hvis du har ti tommelfingre. Derfor skal du overveje nøje, hvor meget du tror, du selv kan lave, og hvor meget du skal have hjælp til, da det har en afgørende betydning for prisen på ombygningen. Vær også opmærksom på, at der er grænser for, hvad du som ufaglært må lave selv.

Mest læste artikler