Det kan se nemt ud, når de river en væg ned på TV, men det er det ikke nødvendigvis, hvis du har ti tommelfingre.
Det kan se nemt ud, når de river en væg ned på TV, men det er det ikke nødvendigvis, hvis du har ti tommelfingre. Foto: GettyImages

Det skal du tænke over inden du køber et håndværkertilbud

Mange går med drømmen om at omdanne gammelt skrot til et smukt slot. Håndværkertilbud hitter, men er du selv på jagt efter en sådan bolig, er der en række ting, du skal overveje, inden du slår til. Se, hvilke her. 

Vi elsker at sætte vores eget præg på boligen, og det er en af grundene til at flere boligkøbere er på jagt efter de eftertragtede håndværkertilbud. Hvis vi har hænderne skruet rigtigt på, er vi nemlig ikke bange for at trække i arbejdshandskerne og gribe hammeren.

Store renoveringer er populære

Hos Nybolig oplever næsten 3 ud af 4 mæglere, at købere har planer om at lave store renoveringer af de boliger, de har købt.

– Mange er blevet mere modige og tør kaste sig ud i flere store projekter. Der er jo nem adgang til vejledninger online, for eksempel på YouTube, og har man i forvejen hænderne skruet godt på, kræver det nok ikke meget, før man føler sig klædt på til projektet, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i ejendomsmæglerfirmaet i en pressemeddelelse.

God investering – med de rigtige overvejelser

Og et hånværkertilbud kan også være en rigtig god investering. Går du med en renoveringsdrøm, er der dog en række ting, du skal overveje, inden du lader dig opsluge og køber et håndværkertilbud. Derfor har ejendomsmæglerkæden samlet 4 råd til, hvad du bør tænke over, inden du skriver under på købsaftalen.

4 gode overvejelser 

1. Tjek priserne i området  

Der er jo ofte rigtig gode penge at spare på et håndværkertilbud, men skal du i gang med en meget dyr ombygning i et område, hvor priserne generelt er lave, kan det blive svært at sælge huset igen uden at miste mange penge. Tag derfor en god snak med mægleren om priserne i området.

2. Undersøg renoveringens omfang

Dan dig et overblik over, hvor meget der skal udskiftes, inden du reelt set kan flytte ind. Skal vigtige elementer som kloakeringen, fundamentet eller taget fikses, koster det både tid og penge. Det er vigtigt, at du kender omfanget af, hvad der skal laves.

3. Gå plantegningen grundigt igennem

Er du tilfreds med indretningen af boligen? Overvej, om det bedre kan betale sig at rive huset ned og bygge et nyt. Skal der bygges alt for meget ud og om, bliver det nemlig hurtigt dyrt, så det er en opvejning af, hvilke kvaliteter der er i det nuværende hus – og hvilket udseende man gerne vil have i sidste ende.

4. Vær realistisk om egne evner

Det kan se nemt ud, når de river en væg ned på TV, men det er det ikke nødvendigvis, hvis du har ti tommelfingre. Derfor skal du overveje nøje, hvor meget du tror, du selv kan lave, og hvor meget du skal have hjælp til, da det har en afgørende betydning for prisen på ombygningen. Vær også opmærksom på, at der er grænser for, hvad du som ufaglært må lave selv.

9. maj 2019
Mere om Boligsalg

Så meget er prisen på danske sommerhuse steget

Er du sommerhusejer, og har du været det i de seneste 30 år, så er værdien af dit sommerhus sandsynligvis tredoblet siden dengang. Prisen på de danske sommerhuse er nemlig steget markant.

Boligmarkedet boomer: Disse boligtyper sætter salgsrekord

Der er stadig så godt gang i boligsalget i hele Danmark, at flere boligtyper sætter salgsrekord. Se, hvilke her.

Så mange færre huse er der på markedet lige nu

Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet markant gennem de seneste år, og det går ud over boligpriserne. Se udviklingen der hvor du bor.

SÅ stor indflydelse har klimaet, når vi køber bolig

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at vi i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før vi køber bolig, og det får betydning for prisen. Se, hvad du skal holde øje med her. 

Ejendomsmægler: Bedste boligsalg i 13 år

2019 kan blive et nyt rekordår for boligsalg siden finanskrisen. Der er nemlig godt gang i boligsalget i hele Danmark, og i september landed...

Hvad koster en tilstandsrapport?

Når du skal købe eller sælge bolig, kan en tilstandsrapport i sidste ende spare dig mange penge. Men hvad er egentlig prisen for rapporten,...

Dansk Byggeri vil ændre energimærket

Når en boligejer isolerer ydervæggene, sætter nye vinduer i eller udskifter oliefyret, får huset et bedre energimærke - men energimærket bliver først opdateret den dag, boligen skal sælges. Det bør ændres, mener Dansk Byggeri, der hellere ser energimærket som en digital handlingsplan for boligejere.

Forstå tilstandsrapporten når du skal købe eller sælge din bolig

Tilstandsrapporten er vigtig, når du skal sælge og købe et hus. Den har stor betydning for, om du som køber kender dit kommende hus, og om...

Nu bliver tilstandsrapporten suppleret med billeder

K1´ere, K2´ere og K3´ere kan give de fleste boligkøbere grå hår på hovedet, men nu kan du med ganske få klik få et overblik over en boligs...

Ny trend: Fællesbolig for familien

Hvis du har overvejet muligheden om en fælles familiebolig, er du langt fra den eneste. Flere og flere vælger nemlig at bo sammen i en fælles bolig.

Sådan sælger du din bolig med et privat hussalg

Skal hussalget gøres meget billigere, kan du med privat hussalg sælge din bolig uden en ejendomsmægler. Men der er mange ting og papirer,...

Derfor er det vigtigt at tegne en ejerskifteforsikring

Konsekvenserne ved ikke at tegne en ejerskifteforsikring ved et hussalg kan være uhyrligt store - både for køber og sælger. Læs hvorfor...

Væsentligt færre tvangsauktioner i 2019

Antallet af gennemførte tvangsauktioner i 2019 er på nuværende tidspunkt faldet med 21 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Kæmpe prishop: Så stort et hus kan du købe i nabokommunen

Der er stor forskel på, hvor meget du skal tjene for at få råd til en villa på 110 kvadratmeter i de danske kommuner. Det viser en ny unders...

Det skal du vide, når du indretter dit typehus

Når du skal bygge et typehus, er der mange beslutninger, der skal træffes. Men når du først har styr på formen, stilen og arkitekturen, er...