Foto: Getty Images

Coronavirus har ramt Danmark: Sådan påvirker det boligmarkedet

Store dele af det danske samfund er lukket ned, efter hundredvis af danskere er testet positive for smitte med Coronavirus. Se her, hvilken betydning det har for boligmarkedet.

Samfundet har på ganske få dage ændret karakter. I forsøget på at inddæmme smitten med Coronavirus er den private bolig også blevet en arbejdsplads for mange danskere, og mange holder sig indendørs.

Den ekstraordinære situation sætter selvfølgelig også sine spor på boligmarkedet.

Når Danmark lukker ned, og alle danskere så vidt muligt holder sig indenfor, går aktiviteten på boligmarkedet selvsagt også ned i tempo. Det betyder dog ikke, at der ikke stadig sælges og købes boliger i Danmark, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer - På boligmarkedet tages de nødvendige forbehold for at efterleve myndighedernes anbefalinger. Flere af de danske ejendomsmæglere har derfor valgt at begrænse de fysiske møder og i stedet foretage vurderinger af boliger og fremvisninger af boliger via videoopkald. Der afholdes fortsat åbent hus, men mange steder med tilmeldingskrav og ekstra fokus på den nødvendige hygiejne.

Betydning for boligmarkedet generelt

Så der bliver stadig solgt boliger, men spørgsmålet er, hvor højt et tempo boligmarkedet kan køre i under den aktuelle sundhedskrise.

- Mange økonomer spår allerede nu, at den delvise nedlukning af Danmark vil få konsekvenser for samfundsøkonomien, og det vil efter al sandsynlighed også smitte af på boligmarkedet i større eller mindre grad.Den lave rente har været en af de primære årsager til det opsving, vi har set på boligmarkedet igennem den seneste tid. I en krise som denne vil renterne formentlig fortsat være lave, men når ejendomsmæglerne tvinges til færre fremvisninger, og der efter al sandsynlighed vil være færre boligkøbere ude på markedet at fremvise til, vil det af gode grunde blive sværere at sælge boliger, siger Birgit Daetz og tilføjer

- Så trods de lave renter, vil det formentlig give et dyk i handelsaktiviteten på boligmarkedet. Spørgsmålet er så, hvor længe krisen vil vare. Og aktuelt er det meget svært at spå om, hvilke scenarier, der bliver til virkelighed.

Flere økonomer peger på, at den umiddelbare tilbageholdenhed blandt boligkøberne kan afløses af fornyet købelyst på den anden side af krisen, og at det tabte dermed kan indhentes, hvis krisen vel at mærke bliver kort.

13. marts 2020
Mere om Boligsalg

Efter corona: Boligkøbere får større nedslag i pris

Sælgerne af både huse og især lejligheder har efter den delvise nedlukning af Danmark givet større nedslag i prisen. Det samme gælder dog ikke for sommerhuse.

Rekordfå sommerhuse til salg

Der har de seneste ti år aldrig været så få sommerhuse til salg, som der er netop nu.

Overraskende: Boligsalget stiger igen

1. april 2020 var udbuddet af boliger i Danmark hele 13 procent lavere end 1. april 2019. Et godt stykke henne i april så det endda ud til,...

Boliger sælges hurtigere under coronakrisen

I den periode hvor Danmark har været delvist lukket ned, er der kommet færre nye boliger til salg. Men nye tal viser, at en større andel af de nye boliger på markedet bliver solgt i løbet af de første uger.

Færre sætter boligen til salg

Danmark er på anden uge lukket ned, og den begrænsede aktivitet i samfundet begynder at sætte sine spor på boligmarkedet. Færre sætter sin...

Coronavirus kan komme til at booste sommerhussalget

Nedlukningen på grund af Coronavirus vil påvirke boligsalget den kommende tid. Begrænsede muligheder for ferier i udlandet kan bl.a. betyde,...

Så meget er prisen på danske sommerhuse steget

Er du sommerhusejer, og har du været det i de seneste 30 år, så er værdien af dit sommerhus sandsynligvis tredoblet siden dengang. Prisen på de danske sommerhuse er nemlig steget markant.

Boligmarkedet boomer: Disse boligtyper sætter salgsrekord

Der er stadig så godt gang i boligsalget i hele Danmark, at flere boligtyper sætter salgsrekord. Se, hvilke her.

Så mange færre huse er der på markedet lige nu

Udbuddet af villaer og rækkehuse er faldet markant gennem de seneste år, og det går ud over boligpriserne. Se udviklingen der hvor du bor.

SÅ stor indflydelse har klimaet, når vi køber bolig

Det varme vejr og de mange skybrud har medført, at vi i stigende grad tjekker risiko for oversvømmelse før vi køber bolig, og det får betydning for prisen. Se, hvad du skal holde øje med her. 

Ejendomsmægler: Bedste boligsalg i 13 år

2019 kan blive et nyt rekordår for boligsalg siden finanskrisen. Der er nemlig godt gang i boligsalget i hele Danmark, og i september landed...

Hvad koster en tilstandsrapport?

Når du skal købe eller sælge bolig, kan en tilstandsrapport i sidste ende spare dig mange penge. Men hvad er egentlig prisen for rapporten,...

Dansk Byggeri vil ændre energimærket

Når en boligejer isolerer ydervæggene, sætter nye vinduer i eller udskifter oliefyret, får huset et bedre energimærke - men energimærket bliver først opdateret den dag, boligen skal sælges. Det bør ændres, mener Dansk Byggeri, der hellere ser energimærket som en digital handlingsplan for boligejere.

Forstå tilstandsrapporten når du skal købe eller sælge din bolig

Tilstandsrapporten er vigtig, når du skal sælge og købe et hus. Den har stor betydning for, om du som køber kender dit kommende hus, og om...

Nu bliver tilstandsrapporten suppleret med billeder

K1´ere, K2´ere og K3´ere kan give de fleste boligkøbere grå hår på hovedet, men nu kan du med ganske få klik få et overblik over en boligs...