29.000 boligejere har samlet set betalt flere millioner kroner for meget i grundskyld på grund af administrative fejl i staten.
29.000 boligejere har samlet set betalt flere millioner kroner for meget i grundskyld på grund af administrative fejl i staten. Foto: GettyImages

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de tilbage.

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for meget i grundskyld. Se, hvor mange penge de danske boligejere samlet får tilbage her.

Inden dele af det nye ejendomsvurderingssystem bliver taget i brug efter sommerferien, skal fejlene fra tiden med det gamle ejendomsvurderingssystem først ryddes af vejen. Og det er ikke så få.

På grund af administrative fejl i staten er hele 29.000 boligejere nemlig blevet fejlopkrævet grundskyld, hvilket betyder, at de samlet skal have 150 millioner kroner tilbage.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Ingen genberegning af grundskatteloft

Fejlen blev opdaget, da ministeriet i 2015 igangsatte et serviceeftersyn af de kommunale ejendomsskatter. Fejlene skyldes, at der for en række ejendomme er sket forkert eller slet ingen genberegning af grundskatteloft i forbindelse med fejlrettelser i 2010 og 2012 - ligesom der også er begået fejl i den kommunale administration.

Får fuld tilbagebetaling

Det problem bliver der nu ryddet op i ved, at boligejere, der har betalt for meget i grundskyld, får fuld tilbagebetaling. Det fortæller Skatteminister Karsten Lauritzen.

- Når der er lavet fejladministration, skal myndighederne rette op. Og hvis for eksempel ens grundskatteloft har været justeret galt ved en fejl, så er det kun rimeligt, at man bliver kompenseret – uanset om det er kommunen eller staten, der har lavet fejlen. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi politisk er enige om, at de berørte boligejere naturligvis skal have de penge tilbage, de har betalt for meget i grundskyld, siger han.

Fordelt over hele landet

Grundskatteloft er en anslået værdi, der bruges til at beregne, hvor meget en boligejer skal betale i grundskyld, og skatteministeren forklarer til DR Nyheder, at der ikke er nogen fællesnævner for de boligejere, der har betalt for meget.

- Det er boligejere fordelt over hele landet. Det er små boliger, store boliger og almindelige boliger. Det er typisk nogle meget små beløb, som bliver til nogle hundreder eller tusinde kroner, og i alt bliver det til 150 millioner kroner til 29.000 boligejere, siger Karsten Lauritzen.

Hvilke boligejere, der har betalt for meget, og hvornår de får deres penge tilbage, oplyser Skatteministeriet ikke.

9. maj 2019
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner mellem børnepasning, havearbejde og håndværkere. 

Så mange boligejere gør brug af håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget er den mest kendte og brugte ordning i Danmark. Det viser en ny spørgeundersøgelse, der slår fast, at den fordelagtige...

Sådan sikrer du dit sommerhus og dit indbo inden udlejning

Tænker du på at leje dit sommerhus ud, når du ikke bruger det? Det kan være en god måde at tjene lidt ekstra på, og i 2019 kan de første...

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde skal desuden helt afskaffes. Derimod vil støtten til hjemmeservice som rengøring, havearbejde og børnpasningen blive øget. Se mere om forslaget her.

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i...

Penge og usikkerhed får boligejerne til at droppe grøn energi

Mere end hver tredje boligejer er interesseret i at investere i solceller, solvarme eller varmepumper. Men prisen er for høj, og hver gang...

26 uundværlige tips til at undgå svindel med dine kreditkort

20% af befolkningen har oplevet svindel med deres kreditkort mere end én gang - og det er 20% for mange. Læs med her, og bliv godt rustet på til, hvordan du undgår at blive svindlernes næste offer.

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal...

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu selv undgår at havne på tvangsauktion med din bolig.

Undgå træk under døren med et par strømpebukser og en plakatrulle

Frygter du din varmeregning på denne kolde årstid? Vi har et simpelt trick til, hvordan du bedre kan holde på varmen.

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...