29.000 boligejere har samlet set betalt flere millioner kroner for meget i grundskyld på grund af administrative fejl i staten.
29.000 boligejere har samlet set betalt flere millioner kroner for meget i grundskyld på grund af administrative fejl i staten. Foto: GettyImages

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de tilbage.

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for meget i grundskyld. Se, hvor mange penge de danske boligejere samlet får tilbage her.

Inden dele af det nye ejendomsvurderingssystem bliver taget i brug efter sommerferien, skal fejlene fra tiden med det gamle ejendomsvurderingssystem først ryddes af vejen. Og det er ikke så få.

På grund af administrative fejl i staten er hele 29.000 boligejere nemlig blevet fejlopkrævet grundskyld, hvilket betyder, at de samlet skal have 150 millioner kroner tilbage.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Ingen genberegning af grundskatteloft

Fejlen blev opdaget, da ministeriet i 2015 igangsatte et serviceeftersyn af de kommunale ejendomsskatter. Fejlene skyldes, at der for en række ejendomme er sket forkert eller slet ingen genberegning af grundskatteloft i forbindelse med fejlrettelser i 2010 og 2012 - ligesom der også er begået fejl i den kommunale administration.

Får fuld tilbagebetaling

Det problem bliver der nu ryddet op i ved, at boligejere, der har betalt for meget i grundskyld, får fuld tilbagebetaling. Det fortæller Skatteminister Karsten Lauritzen.

- Når der er lavet fejladministration, skal myndighederne rette op. Og hvis for eksempel ens grundskatteloft har været justeret galt ved en fejl, så er det kun rimeligt, at man bliver kompenseret – uanset om det er kommunen eller staten, der har lavet fejlen. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi politisk er enige om, at de berørte boligejere naturligvis skal have de penge tilbage, de har betalt for meget i grundskyld, siger han.

Fordelt over hele landet

Grundskatteloft er en anslået værdi, der bruges til at beregne, hvor meget en boligejer skal betale i grundskyld, og skatteministeren forklarer til DR Nyheder, at der ikke er nogen fællesnævner for de boligejere, der har betalt for meget.

- Det er boligejere fordelt over hele landet. Det er små boliger, store boliger og almindelige boliger. Det er typisk nogle meget små beløb, som bliver til nogle hundreder eller tusinde kroner, og i alt bliver det til 150 millioner kroner til 29.000 boligejere, siger Karsten Lauritzen.

Hvilke boligejere, der har betalt for meget, og hvornår de får deres penge tilbage, oplyser Skatteministeriet ikke.

9. maj 2019
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Sådan undgår du frostskader på sommerhuset

Hver vinter oplever mange skader grundet frostprængte rør i huse og sommerhuse. Følger du disse 5 gode råd, kan det let undgås.

Sådan får du den største gevinst på Black Friday

På årets største tilbudsdag, Black Friday, kan du spare mange penge på alt fra fjernsyn og smartphones til hårde hvidevarer og møbler - men...

Spar på varmeregningen med dette lette trick

Med én lille ændring kan du spare mange penge på varmeregningen, når vinterkulden sætter ind. Det viser ny undersøgelse, der samtidig afslør...

SÅ meget kan du spare med en energioptimeret bolig

Om du bor i en ældre eller nybygget bolig har stor betydning for dit daglige energiforbrug - og det kan ses på energiregningen. Se, hvor meget du kan spare på udgifterne til el, vand og varme ved at flytte i nyt eller energioptimeret hus her.  

Så meget rigere er de danske parcelhusejere blevet det seneste år

I gennemsnit har parcelhusejere i hele landet oplevet at deres hjem er blevet mere værd det seneste år, men i nogle landsdele er stigningen...

Nu får boligejerne de lovede milliard-skattelettelser

Udskydelsen af de nye boligskatteregler ville give staten ni milliarder kroner om året. Nu lover skatteminister, at boligejerne får deres...

Boligskatteregler bliver udskudt til 2024 - se hvad det betyder...

De nye boligskatteregler træder ikke i kraft i 2021 som planlagt, men først i 2024. Ifølge ekspert kan det både betyde gevinst og tab for boligejerne. Se, hvad det betyder for dig her. 

Pas på! Udlejning kan koste dig dyrt

Er du en af de mange danskere, der udlejer boligen på deleøkonomiske tjenester som Airbnb? Er du også glad for dine ejendele? Følg disse...

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne...

Grundskylden stiger: Se om du er ramt

I 29 kommuner stiger grundskylden til næste år. Se om du bliver ramt - og hvor meget - her.

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde...

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i erstatning. Men hvad er Byg Garanti egentlig? Og hvad skal du være opmærksom på?

Penge og usikkerhed får boligejerne til at droppe grøn energi

Mere end hver tredje boligejer er interesseret i at investere i solceller, solvarme eller varmepumper. Men prisen er for høj, og hver gang...

Klimatjek gav god søvn

Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.