29.000 boligejere har samlet set betalt flere millioner kroner for meget i grundskyld på grund af administrative fejl i staten.
29.000 boligejere har samlet set betalt flere millioner kroner for meget i grundskyld på grund af administrative fejl i staten. Foto: GettyImages

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de tilbage.

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for meget i grundskyld. Se, hvor mange penge de danske boligejere samlet får tilbage her.

Af: Nanna Danborg-Aamand, 9. maj 2019

Inden dele af det nye ejendomsvurderingssystem bliver taget i brug efter sommerferien, skal fejlene fra tiden med det gamle ejendomsvurderingssystem først ryddes af vejen. Og det er ikke så få.

På grund af administrative fejl i staten er hele 29.000 boligejere nemlig blevet fejlopkrævet grundskyld, hvilket betyder, at de samlet skal have 150 millioner kroner tilbage.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Ingen genberegning af grundskatteloft

Fejlen blev opdaget, da ministeriet i 2015 igangsatte et serviceeftersyn af de kommunale ejendomsskatter. Fejlene skyldes, at der for en række ejendomme er sket forkert eller slet ingen genberegning af grundskatteloft i forbindelse med fejlrettelser i 2010 og 2012 - ligesom der også er begået fejl i den kommunale administration.

Får fuld tilbagebetaling

Det problem bliver der nu ryddet op i ved, at boligejere, der har betalt for meget i grundskyld, får fuld tilbagebetaling. Det fortæller Skatteminister Karsten Lauritzen.

- Når der er lavet fejladministration, skal myndighederne rette op. Og hvis for eksempel ens grundskatteloft har været justeret galt ved en fejl, så er det kun rimeligt, at man bliver kompenseret – uanset om det er kommunen eller staten, der har lavet fejlen. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi politisk er enige om, at de berørte boligejere naturligvis skal have de penge tilbage, de har betalt for meget i grundskyld, siger han.

Fordelt over hele landet

Grundskatteloft er en anslået værdi, der bruges til at beregne, hvor meget en boligejer skal betale i grundskyld, og skatteministeren forklarer til DR Nyheder, at der ikke er nogen fællesnævner for de boligejere, der har betalt for meget.

- Det er boligejere fordelt over hele landet. Det er små boliger, store boliger og almindelige boliger. Det er typisk nogle meget små beløb, som bliver til nogle hundreder eller tusinde kroner, og i alt bliver det til 150 millioner kroner til 29.000 boligejere, siger Karsten Lauritzen.

Hvilke boligejere, der har betalt for meget, og hvornår de får deres penge tilbage, oplyser Skatteministeriet ikke.

9. maj 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Cheføkonom: Tidlig julegave på vej til danskerne

Der kan være en tidlig julegave på vej til danske boligejere. De allerede rekordlave boliglån har nemlig ikke set bunden endnu. Find ud af, hvornår julegaven forventes at ligge klar under træet.

Ny aftale: Boligejere får milliarder

Ny aftale indgået af et bredt flertal i folketinget letter ejendomsværdibeskatningen, sænker stigningen af grundskyld og kompenserer for...

Danske boligejere er godt rustet til krise

Danske boligejere er bedre rustet til en eventuel økonomisk krise, end de tidligere har været. Det skyldes blandt andet de rekordbillige...

Større håndværkerfradrag? Så mange vil sætte gang i byggeprojekter

Danskerne er klar til at bruge håndværkerfradrag til større investeringer i huset, hvis håndværkerfradraget bliver gjort mere attraktivt - for eksempel ved at gøre det muligt at bruge tre års fradrag på én gang, så man også kan sætte store renoveringsprojekter i gang, viser ny undersøgelse.

Ekspert: Sådan påvirker coronakrisen boligejerne

Er du parcelhusejer, og er du bekymret for, hvad krisen kommer til at gøre ved boligpriserne? Så skal du fatte mod, da parcelhusejere faktis...

Sådan undgår du frostskader på sommerhuset

Hver vinter oplever mange skader grundet frostprængte rør i huse og sommerhuse. Følger du disse 5 gode råd, kan det let undgås.

Spar på varmeregningen med dette lette trick

Med én lille ændring kan du spare mange penge på varmeregningen, når vinterkulden sætter ind. Det viser ny undersøgelse, der samtidig afslører en stor forskel på danskernes varmevaner. Særligt ét sted i landet er vi ekstra kuldskære. 

SÅ meget kan du spare med en energioptimeret bolig

Om du bor i en ældre eller nybygget bolig har stor betydning for dit daglige energiforbrug - og det kan ses på energiregningen. Se, hvor...

Så meget rigere er de danske parcelhusejere blevet det seneste år

I gennemsnit har parcelhusejere i hele landet oplevet at deres hjem er blevet mere værd det seneste år, men i nogle landsdele er stigningen...

Nu får boligejerne de lovede milliard-skattelettelser

Udskydelsen af de nye boligskatteregler ville give staten ni milliarder kroner om året. Nu lover skatteminister, at boligejerne får deres penge tilbage.

Boligskatteregler bliver udskudt til 2024 - se hvad det betyder...

De nye boligskatteregler træder ikke i kraft i 2021 som planlagt, men først i 2024. Ifølge ekspert kan det både betyde gevinst og tab for...

Pas på! Udlejning kan koste dig dyrt

Er du en af de mange danskere, der udlejer boligen på deleøkonomiske tjenester som Airbnb? Er du også glad for dine ejendele? Følg disse...

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner mellem børnepasning, havearbejde og håndværkere. 

Grundskylden stiger: Se om du er ramt

I 29 kommuner stiger grundskylden til næste år. Se om du bliver ramt - og hvor meget - her.

Boligskatten falder i de fleste kommuner: Se hvor meget du sparer

De fleste boligejere kan glæde sig til en stor julegave. Staten letter nemlig boligskatten for 90 procent af landets kommuner. Se her om du...