Tilmeld dig SMS-tjeneste, og få besked om skybrudsvarsel

Boligøkonomi og forsikring

Advarsler om skybrud fra dit forsikringsselskab kan redde værdier. Ved at tilmelde dig en varselstjeneste kan du nå at oversvømmelsessikre huset. Du kan begrænse skaderne fra vandet ved at forebygge og handle rigtigt.

Højvands­lukker, faskine, pumpebrønd – alle foranstaltninger, der hjælper under skybrud.
Højvands­lukker, faskine, pumpebrønd – alle foranstaltninger, der hjælper under skybrud. Foto: iStockphoto

Skybrudssæsonen er på vej

Foto: iStock
Når skaden er sket, skal du straks tage kontakt med dit forsikringsselskab.

Sæsonen for skybrud venter lige om hjørnet, og har du en gang set vandet fosse ind eller op i dit hus, så vil de fleste gøre meget for at forebygge, at det sker igen. Sommeren 2012 forløb fredeligt på dette område, men hvad sker der i år?

Få advarsel på telefonen

Flere forsikringsselskaber tilbyder nu tjenester, der kan forebygge skaderne via fx advarsler, så villaejerne kan nå at oversvømmelsessikre huset, inden uvejret rammer. Codan fx har lavet egen SMS-tjeneste, som varsler villaejeren over smartphone.

Postnumre styrer varslingerne

Varslingerne er baseret på postnumre, så lokale hensyn kan tages. Codan trækker på information fra TV2 Vejret, mens Forsikring og Pension henter varsler fra DMI. Tjek dit selskab for muligheder.

Det er også muligt at få et gratis klimatilpasningstjek, hvor dit hus og have gennemgås, og der findes løsninger. Få mere information på www.klimatilpas.nu

Forebyggelse sparer penge

De fleste forsikringsselskaber har også gode råd og tips til, hvordan man kan forebygge – og dermed værne om sine værdier.
– Er vi på forkant, kan vi minimere vores risiko, når der er skybrud. Det sparer både boligejerne for meget besvær, og os for dyre skader, som i det lange løb kan gøre det dyrere at tegne forsikringer, forklarer Jeanette Fangel Løgstrup fra Codan.

9 gode råd til akuthjælp mod skybrud
#br

9 gode råd til akuthjælp mod skybrud

 • Foto: iStock
  Sandsække er vigtige i kampen mod vandmasserne.
  Luk alle vinduer – fra kælder til kvist.
 • Tjek dine gulvafløb: Har du ikke investeret i en højvandslukker, så dæk dine afløb i gulvet med tyk plastik, som du holder på plads med så tunge sandsække som muligt.
 • Prop toilettet til: Prop en plastikpose fuld af fx slidt sengetøj, du har krøllet sammen, ned i din toiletkumme, så den slutter tæt. Placer en tung sandsæk ovenpå.
 • Får du kloakvand ind, er du nødt til at kassere alt, der vandskades, på grund af lugt og sundhedsfare. Fjern alt fra gulvet, som du ikke kan undvære.
 • Tjek alle afløbsriste og fjern gamle blade og skidt. Står vandet højt, når du kikker ned i risten, skal den åbnes og renses, så den kan sluge større vandmasser på én gang.
 • Find stigen frem og tjek dine tagrender – fjern alle blade m.m., så vandet får frit løb hen til nedløbsrøret. Ellers vælter det ukontrolleret ud over kanten og ned til soklen, hvor det kan gøre stor skade. Stik hånden ned i nedløbsrør for at sikre dig, at det ikke er stoppet til. Tjek også den brønd i jorden, nedløbsrøret leder regnvandet ned i – rens den godt, så den kan sluge så meget vand som muligt på én gang. Ved du ikke, hvordan du gør, viser Erik Peitersen dig det på codan.dk/skybrud.
 • Bor du i et område med forhøjet risiko for oversvømmelse, er det en god idé at have et lager af sandsække til at stoppe vand, der trænger ind ved døre mv. Du kan også købe krydsfiner-plader i byggemarkedet, som du skærer til og kanter med tykke gummilister, så de kan blokere kældervinduer, ventilationsriste og døre. Hold dem på plads med sandsække.
 • Er der revner eller afskalningsskader langs soklen, er det en god ide at dække op om dem med sandsække – de er som åbne sår ved oversvømmelse.

 • Bliv hjemme og vær klar med spande, skovl, svaber og masse af klude.
15. februar 2013
Mere om Boligøkonomi og forsikring
Denne artikel er sponsoreret

Hold huset i form

Boligøkonomi og forsikring Det er vigtig at vedligeholde sin bolig allerede fra start, hvis man vil bevare værdien af boligen. Få hjælp og vejledning til, hvad du bør udbedre nu og i den nære fremtid. 

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Boligøkonomi og forsikring Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde...

Denne artikel er sponsoreret

Derfor er det vigtigt med en fagforening - Mia blev fyret på grund...

Boligøkonomi og forsikring Mia Christensen sendte sin chef en SMS umiddelbart efter et lægebesøg og oplyste om sin graviditet. To dage senere, om søndagen, fik hun en...

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Boligøkonomi og forsikring Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i erstatning. Men hvad er Byg Garanti egentlig? Og hvad skal du være opmærksom på?

Denne artikel er sponsoreret

Martin ventede 7 år på at få sin arbejdsskadeerstatning

Boligøkonomi og forsikring Det er en belastning, såvel psykisk som økonomisk, at skulle vente i hele 7 år på af få afgjort en arbejdsskadesag, og det tager tid at få...

Denne artikel er sponsoreret

God grund til at have en fagforening - Jonas blev mobbet på jobbet...

Boligøkonomi og forsikring Jonas Hansen er med sine tatoveringer én, som nogle nemt kunne blive bange for. Men det var ikke tilfældet med hans plageånder i en tømmerha...

Denne artikel er sponsoreret

Anna fik overskud til jobsamtalen

Boligøkonomi og forsikring Anna Holm fra Brønshøj var ved at miste modet efter 1 års ledighed. Men energien og humøret hos vejlederen i Det Faglige Hus smittede så meget af, at Anna pludselig udstrålede overskud, når hun skulle til samtale.

Du må bo i dit sommerhus året rundt, hvis...

Boligøkonomi og forsikring Ifølge planloven må man ikke bo permanent i sit sommerhus. Der findes dog undtagelser for denne regel. Se her, hvad der kræves, for at du...

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Boligøkonomi og forsikring Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Boligøkonomi og forsikring Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal handle sommerhus i.

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Boligøkonomi og forsikring Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu...

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Boligøkonomi og forsikring Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Boligøkonomi og forsikring Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Boligøkonomi og forsikring Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Boligøkonomi og forsikring Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...