Mange boligejere på Falster kommer formentlig til at score kassen.
Mange boligejere på Falster kommer formentlig til at score kassen. Foto: Getty Images

Staten forgylder 715.000 boligejere: Se, om du er en af dem

Der er gode nyheder i vente for 715.000 boligejere. I gennemsnit vil de heldige boligejere få udbetalt 18.000 kroner og måske endda meget mere. Er du én af dem?

Af: Jeppe Nybye, 1. september 2020

Milliarder af kroner venter på at blive uddelt til 715.000 boligejere. Årsagen er, at de pågældende boligejere mellem 2011 og 2020 har betalt for meget i boligskatter. 

Der er imidlertid en artig kompensation til de boligejere, som måske ærgrer sig over, at de har betalt for meget i skat. For mens de venter, får de hele 6,2 procent i rente af det beløb, de har betalt for meget. Beløbet er skattefrit og forrentes årligt.

Finans skriver, at de berørte boligejere i gennemsnit skal have 18.000 kroner tilbage. Revisionsselskabet BDO mener imidlertid, at beløbet kan blive endnu højere, og at ikke så få vil få udbetalt over 30.000 kroner.

Provinsen bliver forgyldt

De boligejere, der kan se frem til en klækkelig kompensation, bor alle i en bolig, der i perioden 2011-2020 er blevet vurderet for højt af Skat. 

- Uden for Storkøbenhavn vil det efter vores vurdering være mere end hver anden boligejer, som får penge tilbage. Flest på Sydsjælland og Lolland-Falster, på Midtfyn og i Sønderjylland, siger Stefan Bjerregaard, partner i BDOs skatteafdeling.

Årsagen til hele miseren skal findes Skattevæsenets ejendomsvurderinger. I 2013 så Skattevæsenet sig nødsaget til at stoppe med at udsende nye ejendomsvurderinger. På det tidspunkt havde Rigsrevisionen nemlig rejst en hård kritik af systemet. Kritikken gik på, at vurderingerne var helt ude af trit med virkeligheden, og at for eksempel boliger på Lolland blev vurderet for højt af Skat i forhold til de reelle handelspriser.

Efterfølgende skulle den såkaldte boligskattereform have skabt mere korrekte vurderinger af danskernes boliger, men reformen volder problemer, og den er blevet udskudt adskillige gange. Lige nu er reformen foreløbig udskudt til 2024.

1. september 2020 Jeppe Nybye
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Cheføkonom: Tidlig julegave på vej til danskerne

Der kan være en tidlig julegave på vej til danske boligejere. De allerede rekordlave boliglån har nemlig ikke set bunden endnu. Find ud af, hvornår julegaven forventes at ligge klar under træet.

Ny aftale: Boligejere får milliarder

Ny aftale indgået af et bredt flertal i folketinget letter ejendomsværdibeskatningen, sænker stigningen af grundskyld og kompenserer for...

Danske boligejere er godt rustet til krise

Danske boligejere er bedre rustet til en eventuel økonomisk krise, end de tidligere har været. Det skyldes blandt andet de rekordbillige...

Større håndværkerfradrag? Så mange vil sætte gang i byggeprojekter

Danskerne er klar til at bruge håndværkerfradrag til større investeringer i huset, hvis håndværkerfradraget bliver gjort mere attraktivt - for eksempel ved at gøre det muligt at bruge tre års fradrag på én gang, så man også kan sætte store renoveringsprojekter i gang, viser ny undersøgelse.

Ekspert: Sådan påvirker coronakrisen boligejerne

Er du parcelhusejer, og er du bekymret for, hvad krisen kommer til at gøre ved boligpriserne? Så skal du fatte mod, da parcelhusejere faktis...

Sådan undgår du frostskader på sommerhuset

Hver vinter oplever mange skader grundet frostprængte rør i huse og sommerhuse. Følger du disse 5 gode råd, kan det let undgås.

Spar på varmeregningen med dette lette trick

Med én lille ændring kan du spare mange penge på varmeregningen, når vinterkulden sætter ind. Det viser ny undersøgelse, der samtidig afslører en stor forskel på danskernes varmevaner. Særligt ét sted i landet er vi ekstra kuldskære. 

SÅ meget kan du spare med en energioptimeret bolig

Om du bor i en ældre eller nybygget bolig har stor betydning for dit daglige energiforbrug - og det kan ses på energiregningen. Se, hvor...

Så meget rigere er de danske parcelhusejere blevet det seneste år

I gennemsnit har parcelhusejere i hele landet oplevet at deres hjem er blevet mere værd det seneste år, men i nogle landsdele er stigningen...

Nu får boligejerne de lovede milliard-skattelettelser

Udskydelsen af de nye boligskatteregler ville give staten ni milliarder kroner om året. Nu lover skatteminister, at boligejerne får deres penge tilbage.

Boligskatteregler bliver udskudt til 2024 - se hvad det betyder...

De nye boligskatteregler træder ikke i kraft i 2021 som planlagt, men først i 2024. Ifølge ekspert kan det både betyde gevinst og tab for...

Pas på! Udlejning kan koste dig dyrt

Er du en af de mange danskere, der udlejer boligen på deleøkonomiske tjenester som Airbnb? Er du også glad for dine ejendele? Følg disse...

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner mellem børnepasning, havearbejde og håndværkere. 

Grundskylden stiger: Se om du er ramt

I 29 kommuner stiger grundskylden til næste år. Se om du bliver ramt - og hvor meget - her.

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de...

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for...