Denne artikel er sponsoreret

Sådan sparer du penge på din bilforsikring

Boligøkonomi og forsikring

Hvad betyder selvrisikoen for prisen på en forsikring? En analyse viser, at en høj selvrisiko kan være tjent ind allerede efter ét år med kørsel uden skade. Sammenligningsportalen samlino.dk har undersøgt markedet for bilforsikring.

Hvad betyder en selvrisiko for dig?

Selvrisiko er den del du selv skal betale, før forsikringsselskabet begynder at dække. Det kan derfor være er en svær størrelse at vurdere. Skal man vælge forsikring uden selvrisiko eller et beløb på 5.000 eller måske 10.000 kroner. Og hvad er billigst i det lange løb?

Når du skal vælge størrelsen på din selvrisiko bør du især overveje, hvor hårdt en skade vil gå ud over din privatøkonomi. Har du råd til et uheld i din økonomi på den korte bane, vil det over mange år betale sig at have en høj selvrisiko. Du kan nemlig spare flere tusinde kroner om året, ved at vælge den høje selvrisiko.

Fordelen ved at vælge en lav selvrisiko er selvfølgelig, at du ikke skal af med store beløb, hvis du laver en skade. Og for mange virker det derfor som en fristende løsning.

Men faktisk er der store penge at spare på din bilforsikring, hvis du vælger det modsatte. Det vil nemlig typisk give store besparelser, hvis du vælger en høj selvrisiko fremfor en lav.

Flere tusind kroner at spare

Analysen viser, at der er en gennemsnitlig prisforskel på 2.628 kroner på bilforsikring, hvis man tager forsikringspræmien med den dyreste selvrisiko mod forsikringspræmien med den billigste selvrisiko.

Den største prisforskel er på Topdanmarks bilforsikring, hvor prisforskellen er 6.495 kroner. Her vil bilforsikringen med den høje selvrisiko allerede være tjent ind, hvis man kører skadefrit i et år. Det kan altså bedst betale sig at tegne en forsikring med en høj selvrisiko.

»Vælger du en højere selvrisiko, påtager du dig en del af den økonomiske risiko, som en skade på din bil vil betyde. Det er forsikringsselskaberne villige til at kvittere for ved en billigere forsikring, da deres risiko også bliver mindre,« siger direktør i samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen.

Se her hvor du får den billigste bilforsikring

 

17. juli 2018
Mere om Boligøkonomi og forsikring
Denne artikel er sponsoreret

Hold huset i form

Boligøkonomi og forsikring Det er vigtig at vedligeholde sin bolig allerede fra start, hvis man vil bevare værdien af boligen. Få hjælp og vejledning til, hvad du bør udbedre nu og i den nære fremtid. 

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Boligøkonomi og forsikring Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde...

Denne artikel er sponsoreret

Derfor er det vigtigt med en fagforening - Mia blev fyret på grund...

Boligøkonomi og forsikring Mia Christensen sendte sin chef en SMS umiddelbart efter et lægebesøg og oplyste om sin graviditet. To dage senere, om søndagen, fik hun en...

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Boligøkonomi og forsikring Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i erstatning. Men hvad er Byg Garanti egentlig? Og hvad skal du være opmærksom på?

Denne artikel er sponsoreret

Martin ventede 7 år på at få sin arbejdsskadeerstatning

Boligøkonomi og forsikring Det er en belastning, såvel psykisk som økonomisk, at skulle vente i hele 7 år på af få afgjort en arbejdsskadesag, og det tager tid at få...

Denne artikel er sponsoreret

God grund til at have en fagforening - Jonas blev mobbet på jobbet...

Boligøkonomi og forsikring Jonas Hansen er med sine tatoveringer én, som nogle nemt kunne blive bange for. Men det var ikke tilfældet med hans plageånder i en tømmerha...

Denne artikel er sponsoreret

Anna fik overskud til jobsamtalen

Boligøkonomi og forsikring Anna Holm fra Brønshøj var ved at miste modet efter 1 års ledighed. Men energien og humøret hos vejlederen i Det Faglige Hus smittede så meget af, at Anna pludselig udstrålede overskud, når hun skulle til samtale.

Du må bo i dit sommerhus året rundt, hvis...

Boligøkonomi og forsikring Ifølge planloven må man ikke bo permanent i sit sommerhus. Der findes dog undtagelser for denne regel. Se her, hvad der kræves, for at du...

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Boligøkonomi og forsikring Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Boligøkonomi og forsikring Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal handle sommerhus i.

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Boligøkonomi og forsikring Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu...

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Boligøkonomi og forsikring Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Boligøkonomi og forsikring Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Boligøkonomi og forsikring Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Boligøkonomi og forsikring Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...