Denne artikel er sponsoreret

Sådan sparer du penge på din bilforsikring

Hvad betyder selvrisikoen for prisen på en forsikring? En analyse viser, at en høj selvrisiko kan være tjent ind allerede efter ét år med kørsel uden skade. Sammenligningsportalen samlino.dk har undersøgt markedet for bilforsikring.

Hvad betyder en selvrisiko for dig?

Selvrisiko er den del du selv skal betale, før forsikringsselskabet begynder at dække. Det kan derfor være er en svær størrelse at vurdere. Skal man vælge forsikring uden selvrisiko eller et beløb på 5.000 eller måske 10.000 kroner. Og hvad er billigst i det lange løb?

Når du skal vælge størrelsen på din selvrisiko bør du især overveje, hvor hårdt en skade vil gå ud over din privatøkonomi. Har du råd til et uheld i din økonomi på den korte bane, vil det over mange år betale sig at have en høj selvrisiko. Du kan nemlig spare flere tusinde kroner om året, ved at vælge den høje selvrisiko.

Fordelen ved at vælge en lav selvrisiko er selvfølgelig, at du ikke skal af med store beløb, hvis du laver en skade. Og for mange virker det derfor som en fristende løsning.

Men faktisk er der store penge at spare på din bilforsikring, hvis du vælger det modsatte. Det vil nemlig typisk give store besparelser, hvis du vælger en høj selvrisiko fremfor en lav.

Flere tusind kroner at spare

Analysen viser, at der er en gennemsnitlig prisforskel på 2.628 kroner på bilforsikring, hvis man tager forsikringspræmien med den dyreste selvrisiko mod forsikringspræmien med den billigste selvrisiko.

Den største prisforskel er på Topdanmarks bilforsikring, hvor prisforskellen er 6.495 kroner. Her vil bilforsikringen med den høje selvrisiko allerede være tjent ind, hvis man kører skadefrit i et år. Det kan altså bedst betale sig at tegne en forsikring med en høj selvrisiko.

»Vælger du en højere selvrisiko, påtager du dig en del af den økonomiske risiko, som en skade på din bil vil betyde. Det er forsikringsselskaberne villige til at kvittere for ved en billigere forsikring, da deres risiko også bliver mindre,« siger direktør i samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen.

Se her hvor du får den billigste bilforsikring

 

17. juli 2018
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner mellem børnepasning, havearbejde og håndværkere. 

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de...

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for...

Så mange boligejere gør brug af håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget er den mest kendte og brugte ordning i Danmark. Det viser en ny spørgeundersøgelse, der slår fast, at den fordelagtige...

Sådan sikrer du dit sommerhus og dit indbo inden udlejning

Tænker du på at leje dit sommerhus ud, når du ikke bruger det? Det kan være en god måde at tjene lidt ekstra på, og i 2019 kan de første 40.900 kroner i lejeindtægt faktisk være skattefri. Her finder du tips og råd til, hvad du skal tænke på, og hvordan du sikrer dig mod ubetalt husleje, hærværk og tyveri.

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde...

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i...

Nu bliver det billigere at varme sommerhuset op

De første sommermåneder er der ofte godt gang i varmeapparaterne i de danske sommerhuse. Men nu kan ejere af elopvarmede sommerhuse få reduceret dele af deres elafgift. Se, hvor og hvornår du skal tilmelde dig for at få gavn af den reducerede elafgift her - og få 3 gode råd til at spare på elregningen. 

26 uundværlige tips til at undgå svindel med dine kreditkort

20% af befolkningen har oplevet svindel med deres kreditkort mere end én gang - og det er 20% for mange. Læs med her, og bliv godt rustet...

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal handle sommerhus i.

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu...

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...