Så meget stiger grundskylden i din kommune

Grundskylden stiger, og det er særligt i hovedstadsområdet, at boligejerne bliver ramt. Se hvilke dele af landet, der skal betale mere i grundskyld.


Grundskylden stiger – men du skal ikke betale nu 

De danske boligejere har i både 2016 og 2017 kunne være godt tilfredse med, at der ikke er sket nogen stigning i grundskylden som resultat af en fastfrysning. Tilbage i maj blev det dog i forlængelse af boligskatteaftalen besluttet, at grundskylden igen kunne stige, og det kommer den dermed til. 

Det betyder dog ikke, at du allerede næste år skal punge op med flere penge. Grundskyldstigningerne kommer nemlig frem til 2021 til at blive indefrosset som gæld i boligen, hvilket gør det muligt for den enkelte boligejer selv at afgøre, hvornår stigningen skal betales. 

Las Olsen, der er cheføkonom i Danske Bank, udtaler til TV 2, at det kan sidestilles med et billigt lån.

– Der kommer renter på fra 2021, men det betyder ikke, at det nødvendigvis er smartest at betale her. Det er et billigt lån, hvor renten svarer til den på et realkreditlån, så det kommer an på, hvad alternativet er.

Stigningen er størst i Frederiksberg kommune

Den største stigning kommer til at ske i Frederiksberg kommune, hvor en gennemsnitlig husejer årligt betaler 44.000 kroner i grundskyld. Men det stiger altså nu med 2.862 kroner om året. 

Nordsjællandske kommuner samt Københavns kommune følger godt efter Frederiksberg, men også parcelhusejere på den københavnske vestegn vil opleve en stigning på 1.500 kroner i gennemsnit.

Til gengæld er der flere steder i landet, der oplever ingen eller en meget lille stigning. Stevns kommune, der i gennemsnit skal betale 9.637 kroner i grundskyld, er blandt de landsdele, der ikke vil blive berørt af stigningerne. 

Med stigningen undgår man skævvridning

Regeringen havde i forbindelse med forhandlingerne om den nye boligskatteaftale ønsket, at man fastfrøs stigningerne frem til 2021, men det ville ifølge Socialdemokratiets skatteordfører resultere ubalance og ulighed blandt danskerne. Det skriver han i en skriftlig kommentar til Politiken. 

– En fastfrysning havde betydet en større skævvridning af vores land, og det ville koste rigtig mange penge, som vi har brug for til at styrke velfærd, uddannelse og investeringer.

Top 10: Her stiger grundskylden mest

  1. Frederiksberg (2.862 kr.)
  2. Rudersdal (2.598 kr.)
  3. København (2.397 kr.)
  4. Hørsholm (2.371 kr.)
  5. Lyngby-Taarbæk (2.122 kr.)
  6. Gentofte (2.043 kr.)
  7. Helsingør (1.778 kr.)
  8. Ballerup (1.768 kr.)
  9. Rødovre (1.576 kr.)
  10. Hvidovre/Gladsaxe (1.537 kr.)

Du kan på TV 2’s hjemmeside se hele kortet over grundskyldstigningerne i Danmark.

Mest læste artikler