En stor del af de danske boligejere vil bruge deres feriepenge på boligen.
En stor del af de danske boligejere vil bruge deres feriepenge på boligen. Foto: Getty Images

Så mange investerer feriepengene i boligen

En stor del af de danske boligejere, der netop har fået mulighed for at få deres indefrosne feriepenge udbetalt, regner med at bruge pengene på boligen. Listen toppes dog af én anden investering. Find ud af, hvor populær din investering af feriepengene er her.

Af: Ditte Marie Bro Pedersen, 20. oktober 2020

Den næstmest populære måde at bruge de indefrosne feriepenge på er at investere i boligen. Det er eksempelvis gennem energiforbedringer såsom udskiftning af vinduer, døre og varmekilde. Det svarer 31 procent af 2.000 danske boligejere i en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov.

Opsparing topper listen

Investeringer i boligen toppes dog af én anden investering. 42 procent af de danske boligejere, der vælger at få deres tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt, regner nemlig med at bruge feriepengene til opsparing. Det gavner dog ikke samfundsøkonomien nu og her.

- Hele formålet med udbetalingen af feriepengene er jo at få sat mere gang i samfundshjulene oven på coronakrisen, og det sker ikke, hvis pengene bare sættes ind på en bankkonto, fortæller Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse.

Ifølge Maria Schougaard Berntsen er energieffektivisering af boligen en langt bedre investering end at lade pengene stå i banken. Det skyldes, at investeringen i boligen i form af energieffektiviseringer i løbet af få år kan tjene sig selv hjem igen i form af en langt lavere energiregning.

Det viser undersøgelsen:

I undersøgelsen blev danske boligejere spurgt om, hvad de regnede med at bruge deres tre ugers indefrosne feriepenge til.

Opsparing og investeringer i boligen er særlig populært. Derudover vil 19 procent af de adspurgte boligejere bruge deres feriepenge på dagligdagsforbrug til eksempelvis at supplere madbudgettet eller tage på mindre udflugter med familien.


Danske boligejere vil helst bruge deres indefrosne feriepenge til opsparing. (Det har været muligt at markere flere svar i undersøgelsen)

Kilde: Befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov

20. oktober 2020 Ditte Marie Bro Pedersen
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Cheføkonom: Tidlig julegave på vej til danskerne

Der kan være en tidlig julegave på vej til danske boligejere. De allerede rekordlave boliglån har nemlig ikke set bunden endnu. Find ud af, hvornår julegaven forventes at ligge klar under træet.

Ny aftale: Boligejere får milliarder

Ny aftale indgået af et bredt flertal i folketinget letter ejendomsværdibeskatningen, sænker stigningen af grundskyld og kompenserer for...

Danske boligejere er godt rustet til krise

Danske boligejere er bedre rustet til en eventuel økonomisk krise, end de tidligere har været. Det skyldes blandt andet de rekordbillige...

Større håndværkerfradrag? Så mange vil sætte gang i byggeprojekter

Danskerne er klar til at bruge håndværkerfradrag til større investeringer i huset, hvis håndværkerfradraget bliver gjort mere attraktivt - for eksempel ved at gøre det muligt at bruge tre års fradrag på én gang, så man også kan sætte store renoveringsprojekter i gang, viser ny undersøgelse.

Ekspert: Sådan påvirker coronakrisen boligejerne

Er du parcelhusejer, og er du bekymret for, hvad krisen kommer til at gøre ved boligpriserne? Så skal du fatte mod, da parcelhusejere faktis...

Sådan undgår du frostskader på sommerhuset

Hver vinter oplever mange skader grundet frostprængte rør i huse og sommerhuse. Følger du disse 5 gode råd, kan det let undgås.

Spar på varmeregningen med dette lette trick

Med én lille ændring kan du spare mange penge på varmeregningen, når vinterkulden sætter ind. Det viser ny undersøgelse, der samtidig afslører en stor forskel på danskernes varmevaner. Særligt ét sted i landet er vi ekstra kuldskære. 

SÅ meget kan du spare med en energioptimeret bolig

Om du bor i en ældre eller nybygget bolig har stor betydning for dit daglige energiforbrug - og det kan ses på energiregningen. Se, hvor...

Så meget rigere er de danske parcelhusejere blevet det seneste år

I gennemsnit har parcelhusejere i hele landet oplevet at deres hjem er blevet mere værd det seneste år, men i nogle landsdele er stigningen...

Nu får boligejerne de lovede milliard-skattelettelser

Udskydelsen af de nye boligskatteregler ville give staten ni milliarder kroner om året. Nu lover skatteminister, at boligejerne får deres penge tilbage.

Boligskatteregler bliver udskudt til 2024 - se hvad det betyder...

De nye boligskatteregler træder ikke i kraft i 2021 som planlagt, men først i 2024. Ifølge ekspert kan det både betyde gevinst og tab for...

Pas på! Udlejning kan koste dig dyrt

Er du en af de mange danskere, der udlejer boligen på deleøkonomiske tjenester som Airbnb? Er du også glad for dine ejendele? Følg disse...

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner mellem børnepasning, havearbejde og håndværkere. 

Grundskylden stiger: Se om du er ramt

I 29 kommuner stiger grundskylden til næste år. Se om du bliver ramt - og hvor meget - her.

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de...

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for...