Foto: Getty Images

Renterne på boliglån er historisk lave

Renternes nedadgående niveau er ved at spidse til. Men hvor lang tid kan vi fortsætte med de lave renter på realkreditlånene?

Går du og drømmer om at lave en tilbygning, få lagt nyt tal eller at udskifte køkken eller bad, skal du måske overveje at slå til nu. 

Renterne på boliglån er nemlig historisk lave, efter at landets realkreditselskaber i løbet af februar nærmest konkurrerede om at få renten længst muligt ned.

Selvom snakken om, at renterne nok snart vil stige, er der noget, der tyder på det modsatte. 

Optag lån med nul procent i rente

Først åbnede de fire store realkreditselskaber på stribe for et 30-årigt 1,5-procentslån med 10 års afdragsfrihed, og derpå satte Jyske Realkredit (tidligere BRFkredit) trumf på ved at lancere et 10-årigt fastforrentet lån til nul (0!) procent.

Lånets løbetid afgør efterspørgslen

Lånene med 30 års løbetid er særlig interessante for helt nye boligejere, mens et 10-årigt lån netop er attraktivt for dig, der allerede ejer et hus og eksempelvis gerne vil betale dit lån af lidt hurtigere eller ønsker at gennemføre større forbedringer i boligen ved at belåne friværdien i form af et såkaldt tillægslån.

Derfor er renterne så lave

De danske realkreditobligationer har i mange år været attraktive i udlandet. I takt med den stigende efterspørgsel hos investorer, vil renten være i den lave ende. Samtidig er væksten og inflationen ikke på sit højeste, som også har medført til de lave renter. 

De lave renter vil nok fortsætte lidt endnu

Hos Nordea og Arbejdernes Landsbank tror de ikke, renten vil sænke yderligere og er begge enige i, at renten for fastforrentede lån med 30 års løbetid og 10 års afdragsfrihed nok ikke vil nå ned på en procent.

Derimod tror de på, at renterne fortsat vil være lave og ikke opleve nogen stigning inden for det næste år. Det skyldes primært, at der ikke er nogen forventning om, at det der holder renterne lave lige nu, ikke vil være anderledes i den nærmeste fremtid.

5. april 2019
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner mellem børnepasning, havearbejde og håndværkere. 

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de...

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for...

Så mange boligejere gør brug af håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget er den mest kendte og brugte ordning i Danmark. Det viser en ny spørgeundersøgelse, der slår fast, at den fordelagtige...

Sådan sikrer du dit sommerhus og dit indbo inden udlejning

Tænker du på at leje dit sommerhus ud, når du ikke bruger det? Det kan være en god måde at tjene lidt ekstra på, og i 2019 kan de første 40.900 kroner i lejeindtægt faktisk være skattefri. Her finder du tips og råd til, hvad du skal tænke på, og hvordan du sikrer dig mod ubetalt husleje, hærværk og tyveri.

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde...

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i...

Penge og usikkerhed får boligejerne til at droppe grøn energi

Mere end hver tredje boligejer er interesseret i at investere i solceller, solvarme eller varmepumper. Men prisen er for høj, og hver gang politikerne piller ved reglerne for afregning og tilskud, gør de det langt mindre attraktivt at investere i vedvarende energianlæg, viser en ny undersøgelse.

26 uundværlige tips til at undgå svindel med dine kreditkort

20% af befolkningen har oplevet svindel med deres kreditkort mere end én gang - og det er 20% for mange. Læs med her, og bliv godt rustet...

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal handle sommerhus i.

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu...

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...