Solceller er en af de mest populære former for vedvarende energi.
Solceller er en af de mest populære former for vedvarende energi. Foto: GettyImages

Penge og usikkerhed får boligejerne til at droppe grøn energi

Mere end hver tredje boligejer er interesseret i at investere i solceller, solvarme eller varmepumper. Men prisen er for høj, og hver gang politikerne piller ved reglerne for afregning og tilskud, gør de det langt mindre attraktivt at investere i vedvarende energianlæg, viser en ny undersøgelse.

En varmepumpe i jorden eller solceller på husets tag. Mere end hver tredje boligejer er interesseret i at investere i et vedvarende energianlæg. Det er særligt interessen for solceller, der er høj, viser en spørgeundersøgelse som YouGov og Dansk Byggeri har lavet blandt danske boligejere. 

- Boligejerne har uden tvivl større fokus på både at spare på energien og på grøn energi, og det smitter af på boligen. Interessen vil uden tvivl stige de kommende år, men spørgsmålet er, om det bliver økonomisk overkommeligt for alle at være med på den grønne bølge, og om politikerne formår at lave permanente ordninger, så boligejerne ved, hvad de kan regne med i forhold til afregning og tilskud, siger energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen, i en pressemeddelelse.

En stor investering

24 procent af boligejerne peger i spørgeundersøgelsen netop på, at solceller, varmepumper og andre vedvarende energianlæg er for stor en investering, og hele 16 procent peger på, at der er for stor usikkerhed om de økonomiske vilkår ved investeringen.

Energirenovering er vigtig

I dag kommer 37 procent af den energi, vi bruger, fra olie, 35 procent fra vedvarende energi, 16 procent fra naturgas og 12 procent fra kul og koks.

- Lige så stille bliver sort energi erstattet af grøn energi, men selvom al energi efter planen skal være grøn i 2050, er det vigtigt, at vi bliver ved med at energirenovere, så vores boliger bruger mindre energi. Det giver jo for eksempel ingen mening at varme vores huse op med grøn energi, som bare fiser ud af utætte vinduer og døre. Uanset om vi bruger grøn eller sort energi, er det er stadig nødvendigt, at vi bruger så lidt energi som muligt, siger Camilla Damsø Pedersen.

Sådan kan du energioptimere

Energirenovering af boligen kan både betale sig, hvis du skal sælge eller blive boende i dit hus mange år fremover. Forbedringer, der medfører en bedre energimærkning, øger nemlig værdien af dit hus og sænker samtidig energiforbruget betragteligt. Her kan du se fire gode indsatsområder, der kan være med til at give dit hus et meget bedre energiforbrug.

29. juli 2019
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Pas på! Udlejning kan koste dig dyrt

Er du en af de mange danskere, der udlejer boligen på deleøkonomiske tjenester som Airbnb? Er du også glad for dine ejendele? Følg disse fire råd og undgå, at udlejningen kommer til at koste dig dyrt.

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne...

Grundskylden stiger: Se om du er ramt

I 29 kommuner stiger grundskylden til næste år. Se om du bliver ramt - og hvor meget - her.

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de...

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for meget i grundskyld. Se, hvor mange penge de danske boligejere samlet får tilbage her.

Så mange boligejere gør brug af håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget er den mest kendte og brugte ordning i Danmark. Det viser en ny spørgeundersøgelse, der slår fast, at den fordelagtige...

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde...

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i erstatning. Men hvad er Byg Garanti egentlig? Og hvad skal du være opmærksom på?

26 uundværlige tips til at undgå svindel med dine kreditkort

20% af befolkningen har oplevet svindel med deres kreditkort mere end én gang - og det er 20% for mange. Læs med her, og bliv godt rustet...

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu selv undgår at havne på tvangsauktion med din bolig.

Undgå træk under døren med et par strømpebukser og en plakatrulle

Frygter du din varmeregning på denne kolde årstid? Vi har et simpelt trick til, hvordan du bedre kan holde på varmen.

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...