Denne artikel er sponsoreret

Martin ventede 7 år på at få sin arbejdsskadeerstatning

Det er en belastning, såvel psykisk som økonomisk, at skulle vente i hele 7 år på af få afgjort en arbejdsskadesag, og det tager tid at få genskabt en normal hverdag, hvor det er livskvaliteten, der får overtaget. Men der er lys for enden af tunnelen, siger Martin Jacobsen.

 
 

Martin Jacobsen glemmer aldrig den 10. marts 2011, hvor han som chauffør på en pengetransport netop havde hentet omsætningen i en Fakta-butik. Det var ved 11-tiden om formiddagen, og idet han ville forlade butikken og gå ud til sin pansrede bil i baggården, blev ham ramt i hovedet af en aluport.

”Jeg kiggede op, idet porten røg ned, så den ramte mig i panden. Porten kom med stor kraft, og det gjorde vildt ondt. Man burde vel have kørt hjem efter sådan en omgang, men det ville blive alt for bøvlet med ombytning af nøgler til en kollega, så jeg fortsatte indtil fyraften,” fortæller 39-årige Martin Jacobsen fra Svendborg.

Fejl på aluporten

Han er oprindelig uddannet murer og havde kun været ansat i vagtfirmaet i et halvt års tid, da uheldet skete. På grund af slaget i panden blev han sygemeldt med kraftig hovedpine og smerter i armen, og kort tid efter blev han afskediget fra sit job.

”Det er ikke i orden, at man bare kan fyre folk, der er sygemeldte på grund af en arbejdsskade. Jeg passede jo bare mit arbejde,” siger Martin.

Det blev relativt hurtigt dokumenteret, at der var en fejl i den elektriske aluport. Derimod har det trukket i langdrag med at få arbejdsskadesagen afsluttet, fordi Martins skader i nakken ikke er så synlige og dokumenterbare som eksempelvis et brud, og fordi man fra kommunens side først skulle have afklaret hans fremtidige muligheder på arbejdsmarkedet, inden Arbejdsmarkedets Erhvervssikring kunne træffe en endelig beslutning om erstatning for tab af erhvervsevne.

Klik her for at læse mere om Det Falige Hus

Mere erstatning på vej

Det er så afgjort nu – som sagt 7 år efter, at Martin kom til skade. Advokat i Det Faglige Hus, Britta Thorsø, har desuden opgjort et differencekrav efter Erstatningsansvarsloven på 676.000 kr.

Differencekravet er altså en yderligere erstatning, som Martin har krav på, fordi porten hos Faktabutikken havde en fejl, som Fakta burde have repareret, inden Martin kom til skade. Fakta har derfor et ansvar for, at Martin kom til skade, og deres forsikring dækker kravet efter Erstatningsansvarsloven.

Lige nu afventer Martin, at også den del af sagen bliver afsluttet.

Belastende lange ventetid

"Arbejdsmarkedets Erhvervssikring oplyser, at man bestræber sig på at få sagerne afgjort i løbet af 1-2 år, men desværre ser vi eksempler på, at de strækker sig over en periode på lige så mange år som Martin sag.

Udover følgerne af selve arbejdsskaden bliver de pågældende på grund af den lange ventetid også udsat for et psykisk og økonomisk pres,” siger arbejdsskadekonsulent i Det Faglige Hus, Jan B. Sørensen, der har afsluttet arbejdsskadesagen for Martin.

For Martin har sagen også været en personlig belastning, ikke mindst fordi han før ulykken var hovedforsøger i sin familie med kone og 3 børn i dag 10, 15 og 17 år.

”Det er jo ikke kun mig, der bliver ramt. Jeg ændrede mig som person på grund af smerter og var ikke længere den far og ægtemand, som de kendte inden ulykken. Økonomisk var det heller ikke nemt, og vi har også haft 2 konfirmationer i den periode, som skulle betales.”

”Så erstatningerne falder på et tørt sted. Vi har råd til at få en ny bil og få renoveret badeværelset. Det har der heller ikke været penge til. Samtidig har jeg fået et alletiders fleksjob som pedelmedhjælper. Så der er lys for enden af tunnelen.”

Vil du også være sikret mod en dårlig arbejdsplads? Bliv medlem i både fagforening og a-kasse og få gratis fagforening resten af 2018. Tegner du en lønsikring samtidig med, at du melder dig ind, får du halv pris på lønsikring i 6 måneder. 

23. juli 2018
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Sådan får du styr på din ejerudgift

Har du købt fast ejendom, kender du helt sikkert begrebet ejerudgift. Men ved du, hvad det dækker over - og ikke mindst, hvordan det regnes ud? Det kan du læse her.

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne...

Så mange boligejere gør brug af håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget er den mest kendte og brugte ordning i Danmark. Det viser en ny spørgeundersøgelse, der slår fast, at den fordelagtige...

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde skal desuden helt afskaffes. Derimod vil støtten til hjemmeservice som rengøring, havearbejde og børnpasningen blive øget. Se mere om forslaget her.

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i...

Du må bo i dit sommerhus året rundt, hvis...

Ifølge planloven må man ikke bo permanent i sit sommerhus. Der findes dog undtagelser for denne regel. Se her, hvad der kræves, for at du...

26 uundværlige tips til at undgå svindel med dine kreditkort

20% af befolkningen har oplevet svindel med deres kreditkort mere end én gang - og det er 20% for mange. Læs med her, og bliv godt rustet på til, hvordan du undgår at blive svindlernes næste offer.

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal...

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu selv undgår at havne på tvangsauktion med din bolig.

Undgå træk under døren med et par strømpebukser og en plakatrulle

Frygter du din varmeregning på denne kolde årstid? Vi har et simpelt trick til, hvordan du bedre kan holde på varmen.

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...