Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Boligøkonomi og forsikring

Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal handle sommerhus i.

Foto: Campaya og Flickr, Martin Ehrensvärd

De hemmelige sommerhuspriser

Det har været en velbevaret hemmelighed, at priserne på sommerhuse forandrer sig med årstiden. Det har de kloge, der kender til denne dynamik, kunnet tjene store summer på.

Websitet "boligsiden.dk" fører et markedsindeks over boligpriser og herunder priserne på sommerhuse, når de handles. Statitstikken viser tydeligt, at det er ugunstigt at handle sommerhus om vinteren:

  • Det absolutte bundniveau på priserne er i den sidste vintermåned: Februar.
  • Den bedste måned på landsplan er den strålende sommermåned: Juni

Priserne er i øvrigt forholdsvis stabile mellem maj og november måned. Det er først, når vintermånederne kommer, at det store dyk sker. 

I kroner og øre vil det helt konkret sige, at kvadratmeterprisen på en fritidsbolig på landsplan i juni måned ligger på kr. 14.875. Prisen for de samme kvadratmeter er derimod i februar måned nede på kr. 13.479. For et sommerhus på 75 kvadratmeter kan det dreje sig om 100.000 kroner. Det er også en sjat.

Overraskende forskel

Den markante forskel skyldes dels, at udbudspriserne er lavere om vinteren, og at nedslag i prisen også generelt er højere på denne årstid.

Direktøren for en af landets førende sommerhusudlejere, internetportalen campaya.dk, kender udmærket til denne forskel, men er alligevel overrasket over omfanget af prisforskellen:

– Det er overraskende, at forskellen er så stor, men det er naturligt, at der er en forskel. Efterspørgslen på sommerhuse er naturligt mindre om vinteren, og det afspejles selvfølgelig i salgspriserne. Om vinteren er det ikke alle, der lige går og tænker på sommerhuskøb, og når der er færre købere, justerer markedet sig naturligt efter det. Men det er bemærkelsesværdigt, at prisforskellen er så markant, vurderer direktør Claus Pedersen fra Campaya.dk.

Regionale forskelle i sommerhuspriser

Udsvingene er lidt forskellige fra landsdel til landsdel, men tendensen er den samme: sommerhuse er ganske enkelt billigere om vinteren.

Den nævnte statistik på boligsiden.dk afslører også i hvilken landsdel, sommerhuse sælges til både den højeste og den laveste pris.

Her er det ikke overraskende, at priserne er højest hele året rundt i Region Hovedstaden. De billigste sommerhuse ligger i Region Sjælland, som også udgøres af Møn og Lolland Falster. Næstbilligst er Region Nordjylland. 

Du kan selv studere detaljerne i boligsiden.dk's markedsindeks her

15. december 2016
Mere om Boligøkonomi og forsikring
Denne artikel er sponsoreret

Hold huset i form

Boligøkonomi og forsikring Det er vigtig at vedligeholde sin bolig allerede fra start, hvis man vil bevare værdien af boligen. Få hjælp og vejledning til, hvad du bør udbedre nu og i den nære fremtid. 

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Boligøkonomi og forsikring Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde...

Denne artikel er sponsoreret

Derfor er det vigtigt med en fagforening - Mia blev fyret på grund...

Boligøkonomi og forsikring Mia Christensen sendte sin chef en SMS umiddelbart efter et lægebesøg og oplyste om sin graviditet. To dage senere, om søndagen, fik hun en...

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Boligøkonomi og forsikring Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i erstatning. Men hvad er Byg Garanti egentlig? Og hvad skal du være opmærksom på?

Denne artikel er sponsoreret

Martin ventede 7 år på at få sin arbejdsskadeerstatning

Boligøkonomi og forsikring Det er en belastning, såvel psykisk som økonomisk, at skulle vente i hele 7 år på af få afgjort en arbejdsskadesag, og det tager tid at få...

Denne artikel er sponsoreret

God grund til at have en fagforening - Jonas blev mobbet på jobbet...

Boligøkonomi og forsikring Jonas Hansen er med sine tatoveringer én, som nogle nemt kunne blive bange for. Men det var ikke tilfældet med hans plageånder i en tømmerha...

Denne artikel er sponsoreret

Anna fik overskud til jobsamtalen

Boligøkonomi og forsikring Anna Holm fra Brønshøj var ved at miste modet efter 1 års ledighed. Men energien og humøret hos vejlederen i Det Faglige Hus smittede så meget af, at Anna pludselig udstrålede overskud, når hun skulle til samtale.

Du må bo i dit sommerhus året rundt, hvis...

Boligøkonomi og forsikring Ifølge planloven må man ikke bo permanent i sit sommerhus. Der findes dog undtagelser for denne regel. Se her, hvad der kræves, for at du...

26 uundværlige tips til at undgå svindel med dine kreditkort

Boligøkonomi og forsikring 20% af befolkningen har oplevet svindel med deres kreditkort mere end én gang - og det er 20% for mange. Læs med her, og bliv godt rustet...

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Boligøkonomi og forsikring Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvordan du kan mindske dit forbrug betydeligt.

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Boligøkonomi og forsikring Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu...

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Boligøkonomi og forsikring Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Boligøkonomi og forsikring Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Boligøkonomi og forsikring Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Boligøkonomi og forsikring Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...