Denne artikel er sponsoreret

Hansgrohes tips til vandbesparelse

Boligøkonomi og forsikring

Vi ved alle, at det er en god idé at spare på vandet, men de fleste af os kender måske ikke til de værste syndere, når det gælder vandspild. Hansgrohe tipper her om, hvordan du på en meget konkret måde kan spare på vandregningen.

Lad ikke vandet løbe, når du vasker hænder, børster tænder eller barberer dig

Afhængigt af armaturet vil omkring 7 til 20 liter vand gå tabt - per minut. Sluk for vandet i mellemtiden eller brug et tandkrus. For våd barbering fyld håndvasken med en lille mængde vand før barbering.

En dryppende vandhane kan betyde et merforbrug af vand på flere tusind liter om året

Selvom om tabet umiddelbart ikke er synligt på din vandregning, skal vandværket også behandle dette vand. Tænk på miljøet og få vandhanen repareret så hurtigt som muligt.

1-grebs blander i stedet for 2-grebs

Det er hurtigere at regulere vandtemperaturen på en 1-grebs blander end en 2-grebs blander, og dette reducerer mængden af vand, der går til spilde i afløbet.

Hansgrohe
PuraVida 150 3jet EcoSmart håndbruser.

Til et karbad bruges ca 140 liter vand

Et brusebad forbruger langt mindre vand, især ved anvendelse af Hansgrohe EcoSmart teknologi. I den nye PuraVida-serie kombineres det store brusehoved med den vandbesparende EcoSmart teknologi.

En stor del af en husstands vandforbrug - ca 35 liter pr. person om dagen - bliver brugt på toiletskyl

Installering af to-skyls system er især umagen værd, da lille skyl som regel kun kræver 3 liter vand. Det kan spare op imod 10.000 liter drikkevand pr. person årligt.


 

Hvis solenergi ikke er en mulighed, kræver opvarmning af vand fossile brændstoffer

Når du sparer varmt vand, reducerer du samtidig produktionen af drivhusgasser. I en husholdning på fire personer kan vandsparebrusere reducere forbruget af kuldioxid op til 700 kg. årligt.

Husholdningsmaskiner, som vaske -og opvaskemaskiner bruger også væsentlige mængder vand

Læg mærke til energimærkning ved køb af nye maskiner. Vælg klasse A eller endnu bedre, A+ eller A++.

Selv vores forbrugsvaner influerer på vandforbruget

Eksempelvis går der 100 liter vand til spilde ved produktion af 1 kg. papir lavet af friske fibre. Kun 15 liter bliver brugt ved produktion af genbrugspapir. Køb produkter fra et velkendt eco-mærke, når du køber papir og toiletpapir.

Enorme mængder vand bliver brugt i fødevareproduktionen

For eksempel forårsager den kunstige vanding af markerne i tørre områder enorme miljømæssige problemer. En kost, som er orienteret mod sæsonens og regionens tilgængelighed er ikke kun bedre for miljøet, men også for dit helbred.

Læs mere om hvordan du kan få et nyt designbadeværelse med fokus på vandbesparelse på www.hansgrohe.dk

29. august 2011
Mere om Boligøkonomi og forsikring
Denne artikel er sponsoreret

Hold huset i form

Boligøkonomi og forsikring Det er vigtig at vedligeholde sin bolig allerede fra start, hvis man vil bevare værdien af boligen. Få hjælp og vejledning til, hvad du bør udbedre nu og i den nære fremtid. 

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Boligøkonomi og forsikring Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde...

Denne artikel er sponsoreret

Derfor er det vigtigt med en fagforening - Mia blev fyret på grund...

Boligøkonomi og forsikring Mia Christensen sendte sin chef en SMS umiddelbart efter et lægebesøg og oplyste om sin graviditet. To dage senere, om søndagen, fik hun en...

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Boligøkonomi og forsikring Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i erstatning. Men hvad er Byg Garanti egentlig? Og hvad skal du være opmærksom på?

Denne artikel er sponsoreret

Martin ventede 7 år på at få sin arbejdsskadeerstatning

Boligøkonomi og forsikring Det er en belastning, såvel psykisk som økonomisk, at skulle vente i hele 7 år på af få afgjort en arbejdsskadesag, og det tager tid at få...

Denne artikel er sponsoreret

God grund til at have en fagforening - Jonas blev mobbet på jobbet...

Boligøkonomi og forsikring Jonas Hansen er med sine tatoveringer én, som nogle nemt kunne blive bange for. Men det var ikke tilfældet med hans plageånder i en tømmerha...

Denne artikel er sponsoreret

Anna fik overskud til jobsamtalen

Boligøkonomi og forsikring Anna Holm fra Brønshøj var ved at miste modet efter 1 års ledighed. Men energien og humøret hos vejlederen i Det Faglige Hus smittede så meget af, at Anna pludselig udstrålede overskud, når hun skulle til samtale.

Du må bo i dit sommerhus året rundt, hvis...

Boligøkonomi og forsikring Ifølge planloven må man ikke bo permanent i sit sommerhus. Der findes dog undtagelser for denne regel. Se her, hvad der kræves, for at du...

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Boligøkonomi og forsikring Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Boligøkonomi og forsikring Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal handle sommerhus i.

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Boligøkonomi og forsikring Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu...

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Boligøkonomi og forsikring Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Boligøkonomi og forsikring Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Boligøkonomi og forsikring Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Boligøkonomi og forsikring Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...