Få din pension til at række

Boligøkonomi og forsikring

Betaler du for meget eller for lidt til pensionen, og hvad betyder din pension for din samlever og nærmeste pårørende med vores alles forventede forlængede levealder? Bliv klogere på din pension her.

For meget eller for lidt til pensionen?

Umiddelbart kan det synes, at en stor del af vores indkomst bliver lagt til side, hvor vi egentlig hellere vil have pengene i hånden lige nu og her. Men en gang imellem bør vi alligevel stoppe lidt op og spørge os selv, om vi egentlig betaler nok til pensionen eller måske for meget.

Hvordan vil du leve som pensionist?

Der er især to spørgsmål, der melder sig: Hvilken levestandard forventer du, at du skal have, når du har tjekket ud fra arbejdet og begynder en tilværelse som pensionist? Og hvor længe vil du have den levestandard?

Vi lever længere

Danskerne er begyndt at leve længere igen, og helbredet er bedre ved indgangen til pensionisttilværelsen, end det var tidligere. Vi kan altså mere, vi vil opleve mere, og det koster penge. Det vil sige, at vi ikke vil finde os i at leve udelukkende med den offentlige folkepension, men vil have mere til rådighed, og så må vi lægge til side selv.

Foto: ColourboxIkke kun pension

Heldigvis har vi flere strenge at spille på. Vi har vores pension, men vi har også fast ejendom, og når pensionsalderen melder sig, så er der gerne en vis friværdi, som kan bruges til at sikre en ordentlig levestandard i vores otium. Der findes forskellige former for “nedsparingslån”, og de kan være værd at undersøge, når pensionsalderen nærmer sig. Måske er der også penge på bankbogen eller evt. en beholdning af værdipapirer.

Din alder er vigtig

En pension er oftest en kombination af en opsparing og en forsikring. Forsikringen handler om at sikre en vis levestandard, hvis vi mister erhvervsevnen inden pensionsalderen eller om at sikre vores efterladte, hvis vi dør før pensioneringen. Opsparingen er den del, der skal sikre os, når vi lever længere end de 65 år, og det siger sig selv, at jo hurtigere vi kommer i gang, jo mindre skal vi lægge til side hver måned. Undersøgelser viser, at hver fjerde fortryder, at de ikke begyndte noget før.
Læs også: Læs mere om de tre pensionsformer: kapitalpension, livrente og ratepension

Husk din samlever

I forbindelse med den nye arvelovs ikrafttræden i begyndelsen af 2008 blev der også ændret i reglerne for begunstigelser. Der kom en klar forbedring for ugifte par.

Nærmeste pårørende

Samboende par bliver nu gensidigt betragtet som nærmeste pårørende i forbindelse med udbetaling af forsikringer og pensioner. Det betyder, at man ikke længere skal huske at begunstige hinanden, når man tegner nye forsikringer eller pensionsordninger, når man lever i et papirløst forhold. Har I forsikringer og pensioner, der er oprettet før den 1. januar i år, skal I selv bede om at få dem ændret.

Lav testamente

Reglen handler dog kun om pensioner. I forhold til resten af formuen kan I kun sikre hinanden ved at oprette et udvidet samlevertestamente.
12. december 2008
Mere om Boligøkonomi og forsikring
Denne artikel er sponsoreret

Hold huset i form

Boligøkonomi og forsikring Det er vigtig at vedligeholde sin bolig allerede fra start, hvis man vil bevare værdien af boligen. Få hjælp og vejledning til, hvad du bør udbedre nu og i den nære fremtid. 

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Boligøkonomi og forsikring Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde...

Denne artikel er sponsoreret

Derfor er det vigtigt med en fagforening - Mia blev fyret på grund...

Boligøkonomi og forsikring Mia Christensen sendte sin chef en SMS umiddelbart efter et lægebesøg og oplyste om sin graviditet. To dage senere, om søndagen, fik hun en...

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Boligøkonomi og forsikring Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i erstatning. Men hvad er Byg Garanti egentlig? Og hvad skal du være opmærksom på?

Denne artikel er sponsoreret

Martin ventede 7 år på at få sin arbejdsskadeerstatning

Boligøkonomi og forsikring Det er en belastning, såvel psykisk som økonomisk, at skulle vente i hele 7 år på af få afgjort en arbejdsskadesag, og det tager tid at få...

Denne artikel er sponsoreret

God grund til at have en fagforening - Jonas blev mobbet på jobbet...

Boligøkonomi og forsikring Jonas Hansen er med sine tatoveringer én, som nogle nemt kunne blive bange for. Men det var ikke tilfældet med hans plageånder i en tømmerha...

Denne artikel er sponsoreret

Anna fik overskud til jobsamtalen

Boligøkonomi og forsikring Anna Holm fra Brønshøj var ved at miste modet efter 1 års ledighed. Men energien og humøret hos vejlederen i Det Faglige Hus smittede så meget af, at Anna pludselig udstrålede overskud, når hun skulle til samtale.

Du må bo i dit sommerhus året rundt, hvis...

Boligøkonomi og forsikring Ifølge planloven må man ikke bo permanent i sit sommerhus. Der findes dog undtagelser for denne regel. Se her, hvad der kræves, for at du...

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Boligøkonomi og forsikring Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Boligøkonomi og forsikring Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal handle sommerhus i.

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Boligøkonomi og forsikring Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu...

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Boligøkonomi og forsikring Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Boligøkonomi og forsikring Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Boligøkonomi og forsikring Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Boligøkonomi og forsikring Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.