Foto: Getty Images

Corona bremser boligkøb: Køberne er bekymrede for økonomien

30 procent af potentielle boligkøbere har udskudt købet af deres drømmebolig på grund af bekymringerne for boligøkonomien, og hvilken effekt coronakrisen har på boligmarkedet, viser en undersøgelse, der slår fast at købevilligheden ikke har været mindre de sidste fire år.

Nedlukningen af Danmark har selvfølgelig betydning for den danske økonomi. Og på boligmarkedet kan usikkerheden og det faldende forbrug også mærkes. 

YouGovs har netop gennemført det seneste køberbarometer for ejendomsmæglerkæden Home, og den kvartalsvise måling blandt 2000 repræsentative danskere viser den laveste interesse for boligkøb i barometerets fire års historik.

Metoden for købsbarometeret er en række spørgsmål der er stillet til 2000 danskere over 18 år. Og 12% ad de adspurgte svarer, at de har planer om at købe bolig i løbet af det næste halve år. For blot tre måneder siden var det over 15 % af befolkningen, der ville købe bolig. Der er tale om et signifikant fald, konkluderer YouGov.

30% er stemplet ud

Inden coronakrisen og de første måneder af 2020, var boligsalget i fuld flor. Det vurderes derfor at uden coronakrisens indtog, ville boligmarkedet lige nu være på sit højeste. Derfor virker faldet, fra 15 procent til 12 procent, da den rammer boligmarkedet med høj hastighed, mere brat.

”Undersøgelsen tyder altså på, at 30 % af køberne med aktuelle planer om et boligkøb har stemplet ud af boligmarkedet på grund af corona, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home i en pressemeddelelse.

Lys for enden af tunnellen

- Boligmarkedet står uden tvivl foran en mere usikker tid, hvor vi vil opleve, at både købere og sælgere fortsat er afventende, men vi forventer ikke, at handlen går i stå, og jo mere ro og tryghed der indfinder sig i Danmark, jo bedre vil det gå, siger Michael Dalsager.

20. april 2020
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Ny aftale: Boligejere får milliarder

Ny aftale indgået af et bredt flertal i folketinget letter ejendomsværdibeskatningen, sænker stigningen af grundskyld og kompenserer for forkerte ejendomsvurderinger.

Danske boligejere er godt rustet til krise

Danske boligejere er bedre rustet til en eventuel økonomisk krise, end de tidligere har været. Det skyldes blandt andet de rekordbillige...

Større håndværkerfradrag? Så mange vil sætte gang i byggeprojekter

Danskerne er klar til at bruge håndværkerfradrag til større investeringer i huset, hvis håndværkerfradraget bliver gjort mere attraktivt -...

Ekspert: Sådan påvirker coronakrisen boligejerne

Er du parcelhusejer, og er du bekymret for, hvad krisen kommer til at gøre ved boligpriserne? Så skal du fatte mod, da parcelhusejere faktisk er relativt positivt stillet i forhold til boligøkonomi. Her kan du læse om, hvad du kan forvente af krisen, og hvilke konsekvenser det har for dig som parcelhusejer.

Sådan undgår du frostskader på sommerhuset

Hver vinter oplever mange skader grundet frostprængte rør i huse og sommerhuse. Følger du disse 5 gode råd, kan det let undgås.

Sådan får du den største gevinst på Black Friday

På årets største tilbudsdag, Black Friday, kan du spare mange penge på alt fra fjernsyn og smartphones til hårde hvidevarer og møbler - men...

Spar på varmeregningen med dette lette trick

Med én lille ændring kan du spare mange penge på varmeregningen, når vinterkulden sætter ind. Det viser ny undersøgelse, der samtidig afslører en stor forskel på danskernes varmevaner. Særligt ét sted i landet er vi ekstra kuldskære. 

SÅ meget kan du spare med en energioptimeret bolig

Om du bor i en ældre eller nybygget bolig har stor betydning for dit daglige energiforbrug - og det kan ses på energiregningen. Se, hvor...

Så meget rigere er de danske parcelhusejere blevet det seneste år

I gennemsnit har parcelhusejere i hele landet oplevet at deres hjem er blevet mere værd det seneste år, men i nogle landsdele er stigningen...

Nu får boligejerne de lovede milliard-skattelettelser

Udskydelsen af de nye boligskatteregler ville give staten ni milliarder kroner om året. Nu lover skatteminister, at boligejerne får deres penge tilbage.

Boligskatteregler bliver udskudt til 2024 - se hvad det betyder...

De nye boligskatteregler træder ikke i kraft i 2021 som planlagt, men først i 2024. Ifølge ekspert kan det både betyde gevinst og tab for...

Pas på! Udlejning kan koste dig dyrt

Er du en af de mange danskere, der udlejer boligen på deleøkonomiske tjenester som Airbnb? Er du også glad for dine ejendele? Følg disse...

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner mellem børnepasning, havearbejde og håndværkere. 

Grundskylden stiger: Se om du er ramt

I 29 kommuner stiger grundskylden til næste år. Se om du bliver ramt - og hvor meget - her.

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de...

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for...