Har du et flekslån eller skal du til at tage et? Så kommer julen måske tidligere til dig i år.
Har du et flekslån eller skal du til at tage et? Så kommer julen måske tidligere til dig i år. Foto: Getty Images

Cheføkonom: Tidlig julegave på vej til danskerne

Der kan være en tidlig julegave på vej til danske boligejere. De allerede rekordlave boliglån har nemlig ikke set bunden endnu. Find ud af, hvornår julegaven forventes at ligge klar under træet.

Af: Madelene Sjøstrøm Gullach, 4. november 2020

Snart kan det blive endnu billigere for danske boligejere at låne penge. Corona-situationen har skabt tilbagegang i europæisk økonomi på grund af adskillige nedlukninger af lande og samfund. De aktuelle nedlukninger i Tyskland og Frankrig kan tvinge chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Legarde, til at gribe ind meget snart. Det siger Sydbanks cheføkonom Søren V. Kristensen til Finans.dk ifølge BT.


Lavere renter på boliglån kan blive en realitet inden længe.

Det tyder på, at renterne til eksempelvis boliglån bliver påvirket af den omtalte indgriben. I dag kan du få et 30-årigt fastforrentet lån til en rente på bare 0,5 procent. Endda har samtlige flekslånstyper, fra de helt korte og op til det 10-årigt lange flekslån, en negativ rente.

For eksempel ligger det populære F5-lån, med en rente på minus 0,34 procent hos Totalkredit. Et F5-lån er et rentetilpasset lån, hvilket betyder at renten tilpasses nye obligationer hvert 5. år. Derfor kan lånet både stige eller falde, hver gang det tilpasses.

- Boliglån er uhyre billige. Men de kan meget vel blive endnu billigere, næste gang der kigges i værktøjskassen, siger cheføkonomen til Finans.dk ifølge BT.

Den Europæiske Centralbank, sætter en såkaldt styringsrente som især fleksrenterne påvirkes af. Styringsrenten ligger i øjeblikket nede på 0,5 procent, for at stimulere økonomien i forbindelse med den økonomiske nedgang, som den aktuelle pandemi er med til at forårsage. Styringsrenten er dykket, fordi lave renter tilskynder lån af penge til investering fra virksomheder, og det tilskynder brug af penge hos forbrugerne.

4. november 2020 Madelene Sjøstrøm Gullach
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Eksperter forudser: Nu stiger renten

De gyldne dage på boligmarkedet med rekordlave renter kan være ved at nå sin foreløbige afslutning. Det konkluderer 2 boligøkonomer.

Ny aftale: Boligejere får milliarder

Ny aftale indgået af et bredt flertal i folketinget letter ejendomsværdibeskatningen, sænker stigningen af grundskyld og kompenserer for...

Danske boligejere er godt rustet til krise

Danske boligejere er bedre rustet til en eventuel økonomisk krise, end de tidligere har været. Det skyldes blandt andet de rekordbillige...

Større håndværkerfradrag? Så mange vil sætte gang i byggeprojekter

Danskerne er klar til at bruge håndværkerfradrag til større investeringer i huset, hvis håndværkerfradraget bliver gjort mere attraktivt - for eksempel ved at gøre det muligt at bruge tre års fradrag på én gang, så man også kan sætte store renoveringsprojekter i gang, viser ny undersøgelse.

Ekspert: Sådan påvirker coronakrisen boligejerne

Er du parcelhusejer, og er du bekymret for, hvad krisen kommer til at gøre ved boligpriserne? Så skal du fatte mod, da parcelhusejere faktis...

Sådan undgår du frostskader på sommerhuset

Hver vinter oplever mange skader grundet frostprængte rør i huse og sommerhuse. Følger du disse 5 gode råd, kan det let undgås.

Spar på varmeregningen med dette lette trick

Med én lille ændring kan du spare mange penge på varmeregningen, når vinterkulden sætter ind. Det viser ny undersøgelse, der samtidig afslører en stor forskel på danskernes varmevaner. Særligt ét sted i landet er vi ekstra kuldskære. 

SÅ meget kan du spare med en energioptimeret bolig

Om du bor i en ældre eller nybygget bolig har stor betydning for dit daglige energiforbrug - og det kan ses på energiregningen. Se, hvor...

Så meget rigere er de danske parcelhusejere blevet det seneste år

I gennemsnit har parcelhusejere i hele landet oplevet at deres hjem er blevet mere værd det seneste år, men i nogle landsdele er stigningen...

Nu får boligejerne de lovede milliard-skattelettelser

Udskydelsen af de nye boligskatteregler ville give staten ni milliarder kroner om året. Nu lover skatteminister, at boligejerne får deres penge tilbage.

Boligskatteregler bliver udskudt til 2024 - se hvad det betyder...

De nye boligskatteregler træder ikke i kraft i 2021 som planlagt, men først i 2024. Ifølge ekspert kan det både betyde gevinst og tab for...

Pas på! Udlejning kan koste dig dyrt

Er du en af de mange danskere, der udlejer boligen på deleøkonomiske tjenester som Airbnb? Er du også glad for dine ejendele? Følg disse...

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner mellem børnepasning, havearbejde og håndværkere. 

Grundskylden stiger: Se om du er ramt

I 29 kommuner stiger grundskylden til næste år. Se om du bliver ramt - og hvor meget - her.

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de...

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for...