Foto: iStock

7 ting, der øger husets værdi og giver et godt førstehåndsindtryk

Skal du have vurderet eller solgt dit hus, bør du have styr på disse 7 ting, før du inviterer ejendomsmægleren eller mulige købere indenfor.

Af: Sarah Lyster Nielsen, 19. januar 2017

Giv huset en kærlig hånd

Hvis du skal have dit hus vurderet eller vil sætte det til salg, er det vigtigt, at huset fremstår pænt, ryddeligt og er i god stand.  

Det kan dog være svært at vurdere, hvad du som husejer bør prioritere, når ejendomsmægleren kommer, men det kan have meget at sige, hvordan huset tager sig ud. Her er 7 tips, der kan være brugbare for dig, hvis du gerne vil øge værdien af dit hus.

1. Ryd op i huset

Hvis din bolig skal vurderes eller vises frem, er det først og fremmest vigtigt, at du har fået ryddet op og sorteret ud i dine ting. 

Det får din bolig til at fremstå større og mere overskuelig, og det giver en eventuel køber mulighed for virkeligt at se potentialet i boligen og fornemme, hvor meget plads der rent faktisk er. Skal huset fotograferes, er det også vigtigt at der er ryddeligt.

2. Gør rent og luft ud

Når dit hus skal vises frem, er det vigtigt, at det ser velholdt ud, og at der er styr på de små detaljer. Det giver et bedre overordnet indtryk, hvis der for eksempel er rene håndklæder, ingen nullermænd i hjørnerne, og at hjemmet generelt bare ser pænt ud. 

Selv om det er en lille detalje, er det også en god idé at lufte ud, da dit hjems lugt sandsynligvis vil lugte anderledes for nye besøgende end for dig, og det derfor er godt med lidt frisk luft.

3. Giv væggene en gang maling

En frisk gang maling får hjemmet til at virke mere velholdt, og hvis du maler væggene i lyse, neutrale farver, vil det være nemmere for en køber at se mulighederne i hjemmet og forestille sig nye måder at indrette rummene på. 

4. Ordn køkkenet

Et lækkert køkken er vigtigt, så sørg for at ordne slidte køkkenskabe og bordplader, så det ser pænt ud. Det vil tilføre boligen mere værdi, og køkkenet bør altid virke rent og lækkert, så købere ikke afskrækkes. 

5. Få repareret fejl og skader

Har dit hjem fejl og mangler, er det en god idé at få dem udbedret på forhånd. Det øger værdien og får det til at virke som et mere overskueligt køb, da der skal ordnes knapt så meget bagefter. 

Skader og lignende kan få huset til at virke slidt eller i dårlig stand, og det vil sandsynligvis gå ud over værdien. Du skal dog huske at undersøge, hvilke reparationer og ombygninger der kan betale sig i forhold til, hvad du kan forvente at få ud af det.

6. Gør huset mere neutralt

Som nævnt gør lyse vægge hjemmet lidt mere neutralt, og det er faktisk en god idé at gå efter et mere neutralt udtryk, hvis huset skal fotograferes eller vises frem.

Derfor kan det være smart at skrue lidt ned for mængden af møbler og andet, da det kan gøre det nemmere for købere at se deres kommende hjem for sig. Hjemmet skal dog selvfølgelig stadig være hyggeligt, så det ikke virker for upersonligt eller ligefrem upersonligt. 

7. Husk haven

Når ejendomsmægleren eller mulige købere kommer på besøg, er det også vigtigt, at haven ser ordentlig ud.

Nogle har tendens til at glemme haven eller tænke, at det ikke har nogen betydning, men en pæn have giver et bedre helhedsindtryk af huset. Sørg for, at der er ryddet op i haven, og få slået græsset, klippet hækken og lignende.

Kilder: Eurohome, Hjemmet

19. januar 2017 Sarah Lyster Nielsen
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Eksperter forudser: Nu stiger renten

De gyldne dage på boligmarkedet med rekordlave renter kan være ved at nå sin foreløbige afslutning. Det konkluderer 2 boligøkonomer.

Cheføkonom: Tidlig julegave på vej til danskerne

Der kan være en tidlig julegave på vej til danske boligejere. De allerede rekordlave boliglån har nemlig ikke set bunden endnu. Find ud af,...

Ny aftale: Boligejere får milliarder

Ny aftale indgået af et bredt flertal i folketinget letter ejendomsværdibeskatningen, sænker stigningen af grundskyld og kompenserer for...

Danske boligejere er godt rustet til krise

Danske boligejere er bedre rustet til en eventuel økonomisk krise, end de tidligere har været. Det skyldes blandt andet de rekordbillige lån.

Større håndværkerfradrag? Så mange vil sætte gang i byggeprojekter

Danskerne er klar til at bruge håndværkerfradrag til større investeringer i huset, hvis håndværkerfradraget bliver gjort mere attraktivt -...

Ekspert: Sådan påvirker coronakrisen boligejerne

Er du parcelhusejer, og er du bekymret for, hvad krisen kommer til at gøre ved boligpriserne? Så skal du fatte mod, da parcelhusejere faktis...

Sådan undgår du frostskader på sommerhuset

Hver vinter oplever mange skader grundet frostprængte rør i huse og sommerhuse. Følger du disse 5 gode råd, kan det let undgås.

Spar på varmeregningen med dette lette trick

Med én lille ændring kan du spare mange penge på varmeregningen, når vinterkulden sætter ind. Det viser ny undersøgelse, der samtidig afslør...

SÅ meget kan du spare med en energioptimeret bolig

Om du bor i en ældre eller nybygget bolig har stor betydning for dit daglige energiforbrug - og det kan ses på energiregningen. Se, hvor...

Så meget rigere er de danske parcelhusejere blevet det seneste år

I gennemsnit har parcelhusejere i hele landet oplevet at deres hjem er blevet mere værd det seneste år, men i nogle landsdele er stigningen markant større end andre. Se stigningerne der hvor du bor.

Nu får boligejerne de lovede milliard-skattelettelser

Udskydelsen af de nye boligskatteregler ville give staten ni milliarder kroner om året. Nu lover skatteminister, at boligejerne får deres...

Boligskatteregler bliver udskudt til 2024 - se hvad det betyder...

De nye boligskatteregler træder ikke i kraft i 2021 som planlagt, men først i 2024. Ifølge ekspert kan det både betyde gevinst og tab for...

Pas på! Udlejning kan koste dig dyrt

Er du en af de mange danskere, der udlejer boligen på deleøkonomiske tjenester som Airbnb? Er du også glad for dine ejendele? Følg disse fire råd og undgå, at udlejningen kommer til at koste dig dyrt.

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne...

Grundskylden stiger: Se om du er ramt

I 29 kommuner stiger grundskylden til næste år. Se om du bliver ramt - og hvor meget - her.