Foto: iStock

7 ting, der øger husets værdi og giver et godt førstehåndsindtryk

Skal du have vurderet eller solgt dit hus, bør du have styr på disse 7 ting, før du inviterer ejendomsmægleren eller mulige købere indenfor.

Giv huset en kærlig hånd

Hvis du skal have dit hus vurderet eller vil sætte det til salg, er det vigtigt, at huset fremstår pænt, ryddeligt og er i god stand.  

Det kan dog være svært at vurdere, hvad du som husejer bør prioritere, når ejendomsmægleren kommer, men det kan have meget at sige, hvordan huset tager sig ud. Her er 7 tips, der kan være brugbare for dig, hvis du gerne vil øge værdien af dit hus.

1. Ryd op i huset

Hvis din bolig skal vurderes eller vises frem, er det først og fremmest vigtigt, at du har fået ryddet op og sorteret ud i dine ting. 

Det får din bolig til at fremstå større og mere overskuelig, og det giver en eventuel køber mulighed for virkeligt at se potentialet i boligen og fornemme, hvor meget plads der rent faktisk er. Skal huset fotograferes, er det også vigtigt at der er ryddeligt.

2. Gør rent og luft ud

Når dit hus skal vises frem, er det vigtigt, at det ser velholdt ud, og at der er styr på de små detaljer. Det giver et bedre overordnet indtryk, hvis der for eksempel er rene håndklæder, ingen nullermænd i hjørnerne, og at hjemmet generelt bare ser pænt ud. 

Selv om det er en lille detalje, er det også en god idé at lufte ud, da dit hjems lugt sandsynligvis vil lugte anderledes for nye besøgende end for dig, og det derfor er godt med lidt frisk luft.

3. Giv væggene en gang maling

En frisk gang maling får hjemmet til at virke mere velholdt, og hvis du maler væggene i lyse, neutrale farver, vil det være nemmere for en køber at se mulighederne i hjemmet og forestille sig nye måder at indrette rummene på. 

4. Ordn køkkenet

Et lækkert køkken er vigtigt, så sørg for at ordne slidte køkkenskabe og bordplader, så det ser pænt ud. Det vil tilføre boligen mere værdi, og køkkenet bør altid virke rent og lækkert, så købere ikke afskrækkes. 

5. Få repareret fejl og skader

Har dit hjem fejl og mangler, er det en god idé at få dem udbedret på forhånd. Det øger værdien og får det til at virke som et mere overskueligt køb, da der skal ordnes knapt så meget bagefter. 

Skader og lignende kan få huset til at virke slidt eller i dårlig stand, og det vil sandsynligvis gå ud over værdien. Du skal dog huske at undersøge, hvilke reparationer og ombygninger der kan betale sig i forhold til, hvad du kan forvente at få ud af det.

6. Gør huset mere neutralt

Som nævnt gør lyse vægge hjemmet lidt mere neutralt, og det er faktisk en god idé at gå efter et mere neutralt udtryk, hvis huset skal fotograferes eller vises frem.

Derfor kan det være smart at skrue lidt ned for mængden af møbler og andet, da det kan gøre det nemmere for købere at se deres kommende hjem for sig. Hjemmet skal dog selvfølgelig stadig være hyggeligt, så det ikke virker for upersonligt eller ligefrem upersonligt. 

7. Husk haven

Når ejendomsmægleren eller mulige købere kommer på besøg, er det også vigtigt, at haven ser ordentlig ud.

Nogle har tendens til at glemme haven eller tænke, at det ikke har nogen betydning, men en pæn have giver et bedre helhedsindtryk af huset. Sørg for, at der er ryddet op i haven, og få slået græsset, klippet hækken og lignende.

Kilder: Eurohome, Hjemmet

19. januar 2017
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Sådan får du styr på din ejerudgift

Har du købt fast ejendom, kender du helt sikkert begrebet ejerudgift. Men ved du, hvad det dækker over - og ikke mindst, hvordan det regnes ud? Det kan du læse her.

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne...

Så mange boligejere gør brug af håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget er den mest kendte og brugte ordning i Danmark. Det viser en ny spørgeundersøgelse, der slår fast, at den fordelagtige...

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde skal desuden helt afskaffes. Derimod vil støtten til hjemmeservice som rengøring, havearbejde og børnpasningen blive øget. Se mere om forslaget her.

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i...

Du må bo i dit sommerhus året rundt, hvis...

Ifølge planloven må man ikke bo permanent i sit sommerhus. Der findes dog undtagelser for denne regel. Se her, hvad der kræves, for at du...

26 uundværlige tips til at undgå svindel med dine kreditkort

20% af befolkningen har oplevet svindel med deres kreditkort mere end én gang - og det er 20% for mange. Læs med her, og bliv godt rustet på til, hvordan du undgår at blive svindlernes næste offer.

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal...

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu selv undgår at havne på tvangsauktion med din bolig.

Undgå træk under døren med et par strømpebukser og en plakatrulle

Frygter du din varmeregning på denne kolde årstid? Vi har et simpelt trick til, hvordan du bedre kan holde på varmen.

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...