Foto: istockphoto

11 råd til at spare penge i 2019

Kunne du også godt tænke dig at spare lidt ekstra penge? Her er 11 gode råd, som kan hjælpe dig godt på vej og ændre dine tanker og vaner om forbruget på vand, mad og el uden at det føles voldsomt eller drastisk.  

1. Drik mere vand

Skru ned for forbruget af sodavand, saftevand og juice, og drik i stedet mere vand. Du vil hurtigt kunne mærke forskellen på, hvor mange penge, du handler ind for, når du ikke skal købe de søde drikkevarer. 

2. Indfør kødfrie dage

Måske er det ikke alle i familien, som til at begynde med vil være helt tilfredse med det forslag. Ikke desto mindre kan det være en god idé at skrue ned for forbruget af kød. Kød er dyrt, og så er det desuden bedre for miljøet at spise mindre kød. Kig i stedet efter spændende italienske pastaretter, hvor der ikke skal kød i.

3. Server mindre portioner

Er du også en af dem, som skraber store mængder mad i skraldespanden, når I har spist aftensmad? Så kunne det være værd at overveje om man ikke skulle servere lidt mindre portioner og på den måde lave mindre mængder mad.

4. Tjek køleskabet

Inden du tager ud og handler, er det en god idé, at du lige tjekker køleskabet og fryseren. Det kunne være, der gemte sig noget, som du havde glemt, at I havde, og som I kan bruge til maden.

5. Skriv hvad du smider ud

Prøv i en periode at føre en liste over, hvad du smider ud. Før listen i én eller to uger, og du vil sikkert blive overrasket over, hvor meget uberørt mad, som bliver smidt ud. Det kan hjælpe dig med at handle anderledes og mindre ind.

6. Køb billigere mærker

Hvad end det drejer sig om bleer til ungerne, frikadeller fra delikatessen eller en ny lampe til stuen, så kan det være en god idé at se sig omkring efter nogle billigere mærker. Den billige ost fra Fakta kan faktisk være enormt velsmagende!

7. Stop med at ryge

Det koster uendeligt meget at ryge – både for pengepungen og helbredet. 

8. Sluk al elektronik

Sørg for at slukke al elektronik inden du går i seng om aftenen. Mange har en tendens til at lade computeren være tændt eller lade fjernsynet stå på standby (så det stadigvæk lyser rødt). Sluk det hele – også internettets router! Du vil helt sikkert kunne mærke det på elregningen.

9. Skru ned for varmen

Man behøver jo selvfølgelig ikke at slukke helt, men prøv at skrue ned for varmen og alternativt tage en ekstra trøje på. Hvis du er så heldig at have aircondition derhjemme, så gør du det modsatte om sommeren. Smid tøjet og lad være med at tænde for den kølige brise.

10. Reparer dine ting

Går elektronikken i stykker eller kommer der et hul i blusen? I stedet for at smide ud og købe nyt, så få dine ting repareret. Trænger computeren til et nyt batteri, så er det langt billigere, at få det udskiftet end at købe en helt ny.

11. Tag cyklen

I stedet for at tage toget, bilen eller bussen, så tag i stedet cyklen på arbejde. Det er kun en bonus, at man får frisk luft og motion på cykelturen.

12. september 2018
Mere om Boligøkonomi og forsikring

Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner mellem børnepasning, havearbejde og håndværkere. 

Tusindvis har betalt for meget i grundskyld - se hvor meget får de...

29.000 boligejere modtager snart en uventet gave. Nu lover Skatteministeren nemlig fuld tilbagebetaling til boligejere, der har betalt for...

Så mange boligejere gør brug af håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget er den mest kendte og brugte ordning i Danmark. Det viser en ny spørgeundersøgelse, der slår fast, at den fordelagtige...

Regeringen vil afskaffe fradraget til håndværkere i håndværkerfradr...

Regeringen lægger op til at beskære BoligJobordningen med 2/3 i sit forslag til næste års finanslov. Skattefradraget for håndværkerarbejde skal desuden helt afskaffes. Derimod vil støtten til hjemmeservice som rengøring, havearbejde og børnpasningen blive øget. Se mere om forslaget her.

Byg Garanti hæver dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner

Laver din håndværker byggesjusk, og er han eller hun medlem af Byg Garanti-ordningen, så har du nu mulighed for at få 50 procent mere i...

Nu bliver det billigere at varme sommerhuset op

De første sommermåneder er der ofte godt gang i varmeapparaterne i de danske sommerhuse. Men nu kan ejere af elopvarmede sommerhuse få...

Sådan sikrer du dit sommmerhus og dit indbo inden udlejning

Tænker du på at leje dit sommerhus ud, når du ikke bruger det? Det kan være en god måde at tjene lidt ekstra på, og i 2019 kan de første 40.900 kroner i lejeindtægt faktisk være skattefri. Her finder du tips og råd til, hvad du skal tænke på, og hvordan du sikrer dig mod ubetalt husleje, hærværk og tyveri.

Du må bo i dit sommerhus året rundt, hvis...

Ifølge planloven må man ikke bo permanent i sit sommerhus. Der findes dog undtagelser for denne regel. Se her, hvad der kræves, for at du...

Disse 7 tips kan mindske din vandregning

Den gennemsnitlige dansker bruger ca. 108 liter vand dagligt til mange praktiske og hygiejniske formål. Vi har samlet 7 gode råd til, hvorda...

Køb dit sommerhus om vinteren - det er meget billigere

Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal handle sommerhus i.

Tvangsauktioner - sådan er forløbet, og sådan undgår du selv at...

Hvad er en tvangsauktion? Se de 8 trin i forløbet. Læs mere om fogedret, tingbog og restgæld og se 6 tips til, hvordan du med rettidig omhu...

Forældrekøb - disse ting skal du overveje

Overvejer du et forældrekøb? Hvis du har lidt luft i budgettet, er forældrekøb en perfekt måde at få dine børn ind på boligmarkedet. Men...

Find din rette bolig: eje, leje eller andel?

Hvad passer bedst til dig: ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig?Idenyts læsere bor mest i parcelhus. Men er det den boligform, som passer bedst til dig? Er du måske mere til ejerlejlighed, andelsbolig eller lejebolig? Test dig selv her. 

Klimatjek gav god søvn

Et højvandslukke, en pumpebrønd og faskiner blev løsningen på flere års kamp mod slimet kloakvand og masser af ødelæggelser.

De billigste solskinstimer fås på Fejø

Hvis du køber sommerhus på Fejø, får du en solskinstime for kun 312 kr. Det viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk. Men hvor findes den...