Se hvordan du arrangerer blomster på smukkeste vis

Vi afslører disse 8 blomstertricks, der gør det nemt for dig at arrangere blomster på smukkeste vis i din bolig eller i buketter. Vidste du eksempelvis at vodka forskønner din blomsts udseende?

Første skridt

Når du står med dine friske blomster i favnen, er det absolut første, du skal gøre at klippe stilken i 45 grader. Således udvides det område, hvor stilken kan absorbere vand, og blomsten holdes dermed hydreret i længere tid.

Lad ikke dit gamle stel samle støv

Lad ikke dit gamle retro-stel samle støv i skabet. Brug derimod en dekorativ kop, kande eller tepotte som vase. Husk endelig ikke at undlade underkoppen.

Varmt eller koldt vand?

Varmt vand betyder, at blomsten springer hurtigere ud. Det betyder dog også at blomstens levetid forkortes. Dette bør du derfor overveje, når du skal sætte dine friske blomster i vand. 

TIP: Hvis du lader blomsten være i varmt vand i et minut, for derefter at sætte den over i koldt vand i 20 minutter, vil blomsten springe ud i maksimal størrelse.

Vodka i blomstervandet

Tilsæt få dråber vodka i blomstervandet samt en lille smule sukker. På den måde holdes blomsterne smukke i længere tid. Når blomsterne begynder at falme, tilsætter du endnu en lille smule vodka - dine blomster vil rejse sig igen i en dag eller to.

Sukkulenter i dessertskåle

Dessertskåle udgør en dekorativ potte til sukkulenter.

Brug isterninger

Brug en isterning, når du skal vande din orkide. En gennemsnitlig stueorkide skal have en isterning hver uge. Er der tale om en større orkide, kan du vande med to isterninger. Fordelen ved denne metode er, at orkideen langsomt fugtes - fremfor at den drukner. 

Vase i vase med frugter i

Anbring en mindre vase i en større vase. Fyld den største vase med vand og dekorer med skiver af frugt.

Hold vandet rent i længere tid 

Hvis du anbringer en mønt i bunden af din vase vil metallet i mønten forlænge vandets friskhed. Svamp og bakterier vil ikke kunne leve i vandet på samme måde, og du undgår derfor at vandet rådner hurtigt. 

Kilde: www.housebeautiful.com

11. december 2015
Mere om Blomster og dekorationer

Sådan binder du den perfekte blomsterbuket

Du kender det sikkert. Du har købt nogle bundter af dine yndlingsblomster, som du vil binde en buket af. Men blomsterbinding er ikke nemt og ligemeget, hvad du gør, så bliver buketten ikke som du tænkte dig. Vi giver dig her svaret på hvorfor.

Sådan får dine tulipaner et længere liv i vasen

Tulipaner er et velkomment afbræk fra vinterens mørke, men lykken kan være kort, før de begynder at hænge med hovedet. Her får du tips og...

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig...

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig...

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste, hængende blomster.

7 planter, der gør dit humør bedre om vinteren

Mange stueplanter har en gavnlig effekt på indemiljøet, men vidste du, at de også kan gøre dit måske lidt slidte vinterhumør væsentligt...

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette...

4 planter, der ikke behøver sollys

Der er også håb for dig uden plads i vindueskarmen.

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra din egen have. Vi har udvalgt en buket med roser, geranium, mollis og rosmarin. 

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand...

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.