Fra venstre: Crassula hobbit, Aloe aculeta, Opuntia Ibrida, Echinopsis subdenudata, Tilandsia xerographica
Fra venstre: Crassula hobbit, Aloe aculeta, Opuntia Ibrida, Echinopsis subdenudata, Tilandsia xerographica Foto: Jason Halberg

Lav din egen rå kaktus-dekoration

Planter er ikke nødvendigvis bundet af jord og potte, og kan bruges som en flot dekoration på middagsbordet.

Populære planter

Kaktussers simple og nærmest skulpturelle udseende og deres meget begrænsede plejebehov har gjort dem enormt populære for tiden, og de optræder ofte i mode- og boligmagasiner, som det helt store inden for indretning. 

Start din dekoration fra bunden

Et godt udgangspunkt er en træskive. Den kan du bore og hamre i og bruge som fundament til din kaktus-dekoration. Du kan også bruge andre underlag, men træ er billigt og nemt at arbejde med.

Fra venstre: Crassula hobbit, Atrophytum myriostigma, Matucada polzii

Som på billedet her kan du bore huller i træskiven med en skruemaskine, sætte pinde i og hænge dine planter op eller spidde dem direkte på pindene. Du kan købe materialerne i din lokale hobbybutik.

Fra venstre: Opuntia ibrida, Ferro cactus latispinatus

Du kan også sømme kaktusserne fast og give kaktusserne endnu flere pigge, så din dekoration får et råt look. Denne dekoration har jeg selv lavet (og kom ved samme lejlighed af med nogle aggressioner).

Vær opmærksom på holdbarheden

Kaktusser kan leve i månedsvis uden jord og vand, derfor kan du uden problemer nyde godt af din kaktus-dekoration længe. Piner du kaktusserne, som jeg gjorde, vil det forkorte levetiden, da det igangsætter en rådningsproces. Spidder du med træpinde, så lever kaktussen et par måneder, hvis du bruger søm, så holder de kun i et par uger.

Du kan se en masse flotte sukkulenter og få inspiration til indretning med planter på JH Engros’ Instagram-profil.

16. januar 2017
Mere om Blomster og dekorationer

Sådan binder du den perfekte blomsterbuket

Du kender det sikkert. Du har købt nogle bundter af dine yndlingsblomster, som du vil binde en buket af. Men blomsterbinding er ikke nemt og ligemeget, hvad du gør, så bliver buketten ikke som du tænkte dig. Vi giver dig her svaret på hvorfor.

Sådan får dine tulipaner et længere liv i vasen

Tulipaner er et velkomment afbræk fra vinterens mørke, men lykken kan være kort, før de begynder at hænge med hovedet. Her får du tips og...

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig...

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig...

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste, hængende blomster.

7 planter, der gør dit humør bedre om vinteren

Mange stueplanter har en gavnlig effekt på indemiljøet, men vidste du, at de også kan gøre dit måske lidt slidte vinterhumør væsentligt...

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette...

4 planter, der ikke behøver sollys

Der er også håb for dig uden plads i vindueskarmen.

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra din egen have. Vi har udvalgt en buket med roser, geranium, mollis og rosmarin. 

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand...

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.