Planter i soveværelset kan hjælpe på dine søvnproblemer.
Planter i soveværelset kan hjælpe på dine søvnproblemer. Foto: istockphoto

Disse 9 planter vil få dig til at sove bedre

Har du problemer med at sove igennem om natten, kan disse planter hjælpe dig uden problemer.

9 effektive planter

Planter i vindueskarmen kan meget mere end blot at stå til pynt. Nogle planter er utrolige sunde for vores helbred, da de har en beroligende og rensende effekt. Flere planter renser luften så effektivt at nogle allergikere vil kunne mærke en forskel inden for få dage.

Med planternes egenskaber kan du altså forbedre din søvn – du skal bare huske og vælge de rigtige planter! Vi har listet de 9 mest effektive planter, som vil kunne hjælpe dig.

1. Sommerfuglepalme (Dypsis lutescens) / Guldpalme

Sommerfuglepalmen er en de mest populære indendørsplanter i Danmark. Planten er både flot med sine lange palmeblade og er også forholdsvis nem at holde. Derudover har den en exceptionel evne til at rense luften. Med sine store blade fanger den skadelige gaspartikler og renser luften for CO2. Med en renere luft i soveværelset vil du kunne sove bedre.

2. Aloe Vera

Aloe Vera er en ekstraordinær nytteplante. Udover dens kølende og fugtighedsgivende væske i bladene, er aloe vera'en også en effektiv luftrenser. Om natten udsender den ren oxygen, som vil gavne dig. Derudover udskiller den også volatiler, som er gode for dit helbred og immunsystem.

3. Fugleredebregne

Fuglebedebregnen er en smuk plante med kunstneriske, snoede grønne blade. Stueplanten er utrolig nem at passe og vil gøre meget gavn i dit hjem. Bregnen har nemlig en fantastisk egenskab til at selvregulere luften omkring den. Når der er for meget CO2 i luften, øger den sin fotosyntese, som vil resultere i et sundere indeklima.

4. Bajonetplante/Svigermors skarpe tunge

Bajonetplanten er en hårdfør stueplante, som kan kendes på sine lange blade med spidse torn for enden. Planten er utrolig nem at holde, da den ikke kræver megen vand eller sol.
Bajonetplanten har derimod nogle fantastiske luftrensende egenskaber, som vil gavne indeklimaet i dit hjem.

5. Væddeløber/Chlorophytum

Man finder ofte en væddeløber i vindueskarmen i de danske hjem – og der gør den meget nytte! En enkel plante kan nemlig på under 2 timer, minimere mængden af formaldehyd i et over 50 kubikmeter stort rum. Den er så effektiv at du sagtens vil kunne nøjes med en væddeløber pr. etage i dit hjem.

6. Twiggy/Homalocladium platycladum

En stor twiggy plante vil effektivt kunne rense luften i dit soveværelse. Planten trives mest i vindueskarmen med let sol. Men den kræver at du vander og gøder regelmæssigt.

7. Guldranke/Epipremnum pinnatum

En guldranke kan kendes på dens store blade med mørkegule markeringer. Bladene har luftrensende egenskaber og vil kunne skabe et bedre indeklima i dit soveværelse, så du vil kunne sove bedre.

8. Gåsefod/Syngonium vellozianum

Gåsefoden er en hurtigvoksende klatreplante, som kræver lidt ekstra pleje. Du kan se på bladene om planten har det godt. Er bladene blege og plettet, er planten underernæret og trænger til kærlighed. Hvis planten skal rense luften, skal dens blade være blanke og uplettet, hvilket formentlig vil kræve en ompotning og ekstra gødning.

9. Fredslilje

Har du grønne fingre, kan du rent faktisk dyrke din egen friske luft. Med frø fra en fredlilje, vil du kunne gro din egen plante, som vil kunne rense luften hjemme ved dig.
Planten er desuden flot at have stående og vil ikke kræve meget af dig.

14. marts 2016
Mere om Blomster og dekorationer

Sådan binder du den perfekte blomsterbuket

Du kender det sikkert. Du har købt nogle bundter af dine yndlingsblomster, som du vil binde en buket af. Men blomsterbinding er ikke nemt og ligemeget, hvad du gør, så bliver buketten ikke som du tænkte dig. Vi giver dig her svaret på hvorfor.

Sådan får dine tulipaner et længere liv i vasen

Tulipaner er et velkomment afbræk fra vinterens mørke, men lykken kan være kort, før de begynder at hænge med hovedet. Her får du tips og...

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig...

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig...

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste, hængende blomster.

7 planter, der gør dit humør bedre om vinteren

Mange stueplanter har en gavnlig effekt på indemiljøet, men vidste du, at de også kan gøre dit måske lidt slidte vinterhumør væsentligt...

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette...

4 planter, der ikke behøver sollys

Der er også håb for dig uden plads i vindueskarmen.

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra din egen have. Vi har udvalgt en buket med roser, geranium, mollis og rosmarin. 

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand...

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.