Stueplanter er smukke, men kan hurtigt blive støvede.
Stueplanter er smukke, men kan hurtigt blive støvede. Foto: istockphoto

Derfor er det vigtigt, at du støver dine stueplanter af

Vidste du, at støv er særdeles usundt for dine planter, og du faktisk bør undgå det så vidt som muligt? 

Stueplanter pryder hjemmet

Stueplanter er populære som aldrig før. De gamle klassikere er kommet tilbage og nye arter er steget i popularitet. Grønne planter har genvundet en kæmpe plads i vores allesammens hjerter. Mange planter er luftforbedrende og vældig dekorative i indretningen. 

stueplanter i brusebad

Støvede stueplanter skal støves af

Indendørs potteplanter - især de store af slagsen - kan ofte komme til at samle en del støv. Støvet er hverken kønt at se på eller sundt at omgås.

Støvet påvirker ikke kun plantens udseende, men også dens sundhed, da bladene ikke kan ”ånde”. Planten bliver desuden mere modtagelig overfor skadedyr og overfor sygdomme.

For at mindske risikoen for sygdomme og skadedyr, bør du altid være opmærksom på dine planter og jævnligt tørre bladene af på både over- og undersiden med en fugtig klud. På den måde får du både fjernet støv og givet bladene fugt.

Det kan lyde som en stor, omfattende og tidskrævende opgave. Men du kan godt slippe relativt nemt udenom opgaven ved at give dine planter et bad.

planter i badekareret

Giv dine planter et bad

Fremgangsmåden er enkel.

Det er en god idé at lade dine planter blive i plastik-potterne, når du planter dem om i urtepotteskjulere, da det gør det nemt at fjerne planterne fra urtepotteskjulere og bruse dem over i brusekabinen af og til. Bare tag planten op af skjuleren og placér den i bunden af brusekabinen eller badekarret.

Hvis du ikke har lyst til at lade dine planter blive i plastikpotterne, er det vigtigt at du anvender urtepotteskjulere med et drænhul i bunden. Det tillader det overskydende vand at løbe fra potten, når planten har fået sit bad. Denne metode tager både alt støvet samt fugter planten uden at drukne den.

30. maj 2017
Mere om Blomster og dekorationer

Sådan binder du den perfekte blomsterbuket

Du kender det sikkert. Du har købt nogle bundter af dine yndlingsblomster, som du vil binde en buket af. Men blomsterbinding er ikke nemt og ligemeget, hvad du gør, så bliver buketten ikke som du tænkte dig. Vi giver dig her svaret på hvorfor.

Sådan får dine tulipaner et længere liv i vasen

Tulipaner er et velkomment afbræk fra vinterens mørke, men lykken kan være kort, før de begynder at hænge med hovedet. Her får du tips og...

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig...

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig...

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste, hængende blomster.

7 planter, der gør dit humør bedre om vinteren

Mange stueplanter har en gavnlig effekt på indemiljøet, men vidste du, at de også kan gøre dit måske lidt slidte vinterhumør væsentligt...

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette...

4 planter, der ikke behøver sollys

Der er også håb for dig uden plads i vindueskarmen.

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra din egen have. Vi har udvalgt en buket med roser, geranium, mollis og rosmarin. 

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand...

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.