Blomsterbinding er ikke nemt, men vi hjælper dig til at det bliver lidt nemmere.
Blomsterbinding er ikke nemt, men vi hjælper dig til at det bliver lidt nemmere.

Sådan binder du den perfekte blomsterbuket

Du kender det sikkert. Du har købt nogle bundter af dine yndlingsblomster, som du vil binde en buket af. Men blomsterbinding er ikke nemt og ligemeget, hvad du gør, så bliver buketten ikke som du tænkte dig. Vi giver dig her svaret på hvorfor.

Af: Amalie Sølberg, 11. april 2018

Symmetri er synderen

Mange mennesker er så styret at symmetri i det de gør, at når de får blomster mellem hænderne, bliver resultatet langt fra som det de ønskede. Og selvom det er let at forstå at man instinktivt tyer til den symmetriske tilgang, er det faktisk en god idé at tænke helt ud af boksen og lægge “planen” for buketten om.


For selvom en buket bundet af en dekoratør ser symmetrisk ud, er de det sjældent. Faktisk er det sådan, at de fleste uddannede blomsterbindere sværger til, at alle blomster skal stikkes i dekorationer, eller bindes i buketter, ganske usymmetrisk. På den måde risikerer man ikke en for rund og tæt kreation.

Snakker vi traditionelle brude- eller brudepigebuketter er det en helt anden snak, for der stikkes stilkene ofte i et håndtag med blomsterskum for enden, så der er det med at udnytte den begrænsede mængde plads.

 

En bindeteknik for de øvede

Har du allerede et par gange før haft blomster mellem hænderne, kan du kaste dig ud i at binde buketter, som de uddannede gør det. Den spiralformede buket er smuk og noget du nemt selv kan lære. Alt du skal gøre, er at starte med at samle nogle blomster i hånden og lægge dem parallelt når du påbegynder buketten. Du starter spiralen ved at krydse de næste par blomster over dem du allerede har i hånden. Så drejer du buketten lidt om sig selv og gentager igen. Husk at alle stilke skal krydses den samme vej.


Bind dine egne buketter

Ligemeget, hvordan du binder dine buketter, er det altid en super god idé at vælge nogle blomster som er forskellige. Forskellige farver, længder og størrelser på hovederne giver en god effekt og en smuk buket med tekstur og udtryk.

Hemmeligheden bag en smuk buket er som følger:

 

  • Fjern alle blade fra stilkene, hvor du allerede, før du binder buketten, kan se at de vil røre vandet i vasen.

  • Bind i spiral. Ved hele tiden at dreje buketten undervejs, “låser” du stilkene i hinanden og skaber en spiral ud af stilkene.

  • Brug bast, når du skal holde på bukettens form. Bind det rundt et par gange og klip enderne til.

  • Husk at snit stilkene, så de er lige lange - og gør det gerne skråt. Så står de bedre i vasen og blomsterne får en større flade at optage vand på.

  • Jo oftere du skifter vandet i vasen med din buket, jo længere vil blomsterne holde sig smukke.

  • Husk at nyd dine smukke blomster - de har trods alt en begrænset levetid.

11. april 2018 Amalie Sølberg
Mere om Blomster og dekorationer

Sådan ompotter du dine stueplanter

Du kan tydeligt se på dine planter, hvis de trænger til at blive ompottet. Og hvis du ompotter dine stueplanter, får de bedre vækstbetingelser. Find ud af hvornår du skal ompotte, hvordan du gør, og hvorfor planterne har godt af det. 

Sådan får dine tulipaner et længere liv i vasen

Tulipaner er et velkomment afbræk fra vinterens mørke, men lykken kan være kort, før de begynder at hænge med hovedet. Her får du tips og...

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig...

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste,...

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig...

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette...

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra...

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand...

Pynt op til konfirmation

En pink og piget dekoration til konfirmationen. Se her, hvor nemt og enkelt det kan gøres.

Forårs dekoration med smukke freesia

Se med på filmen og se hvordan du laver denne smukke forårsdekoration.

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.