Foto: iStockphoto

8 smukke planter, der giver dit hjem mere farve

Skønne og friske farver giver lidt mere liv i hjemmet, og så er det helt vidunderligt for øjet. Vi har derfor fundet 8 skønne blomster, der kan tilføje fine farver til boligen.

Af: Mariah Leitisstein, 11. maj 2017

Skønne planter til hjemmet

Der er noget helt særligt og skønt ved et hjem fyldt op med smukke og farverige planter. Men vi ved alle sammen også godt, at der er en stor forskel på at holde planterne i live og så få dem til at blomstre. Heldigvis kan man sagtens finde en masse skønne planter, der blomstrer, uden at du behøver at arbejde ekstra hårdt for sagen.

1. Flamingoblomster

Flamingoblomsten – også kaldet Anthurium – er en ægte jungleplante, og derfor kan den til tider godt være en udfordring at passe og pleje over en længere periode. De trives nemlig bedst i høj fugtighed, varme, masser af sol og god jord. Men hvis du kan få det til at fungere, så producerer den smukke og distinkte blomster – oftest i rød eller hvid.

2. Begonier

Begonier anses oftest som værende en blomst, der hører til udendørs, men det er bestemt ikke altid tilfældet. Begonier kan sagtens blomstre og leve indendørs, og da det er en blomst i smukke farver, kan du være helt sikker på, at den vil give masser af liv og farve til eksempelvis stuen eller køkkenet. Begonier kan klare sig gennem det meste, og de kræver ikke meget opmærksomhed.

3. Orkidéer

Orkidéen er en smuk og meget elegant blomst med tykke blade. Hvis du investerer i phalaenopsis-orkidéen er der ikke megen risiko for, at det går galt. Blomsten kaldes nemlig også af nogle mennesker for ”begynder-orkidéen,” fordi den ganske enkelt kræver helt så meget pasning, som andre slags orkidéer. Den skal kun vandes en gang om ugen, og skal desuden ikke have alt for meget lys. Nemmere bliver det simpelthen ikke.

4. Impalaliljer

En impalalilje med det latinske navn adenium obesum kaldes også oftest for ørkenroser. Den har en helt utrolig og eksotisk form, der adskiller sig fra mange andre blomstende planter. Hvis du sørger for at placere den et sted, hvor den står i fuld sol, vil den blomstre to gange om året og levere de smukkeste lyserøde farvekombinationer. Sørg for at plante den i en potteplante med en blanding af almindelig pottemuld og sand eller fint grus. 

5. Hawaiiblomster

Hawaiiblomsten – også kaldet Hibiscus – er enormt flot og skal gerne stå i direkte sol. Husk at give den masser af vand, så den altid er jævnt fugtig. Blomsten vil også have godt af at blive gødet en gang i mellem. Og så er der den fordel, at Hawaiiblomsten kan blive meget gammel. Søren Ryge har i Politiken skrevet om, hvordan de farverige blomster kan blive op til 30-40 år gamle. 

6. Hortensia

En hortensia er en skøn og fyldig blomst, der fås i flere forskellige farver. De store blomsterskærme fås i både hvide, blå og rosa nuancer. Ulempen er dog, at den ikke lever længe, hvis den får lov til at bo i stuen. Den kan dog med fordel plantes udendørs, når den ikke længere blomstrer.

Den skal vandes rigeligt og desuden stå et sted, hvor der er meget lyst men uden direkte sol. 

7. Azalea Christine

En smuk og blomstrende plante, der med fordel kan farvekombineres i eksempelvis hvid og lyserød. Planten blomstrer hele vinteren og trives desuden bedst med at blive placeret et sted, hvor der er lyst men uden for meget direkte sol. Planten foretrækker desuden kalkfattigt vand, så hvis du bor et sted med meget kalk i vandet, kan du eksempelvis bruge kildevand eller rense vandet med et filter.

8. ’Sweet me’-klokkeblomst

En nydelig og romantisk blomst, der producerer de sødeste rosa klokkeblomster. Den leverer normalt masser af blomster og er derfor vidunderlig at have indendørs. Den egner sig dog også fint udendørs. Blomsten trives bedst et sted, hvor der er lyst men ikke direkte sol.

11. maj 2017 Mariah Leitisstein
Mere om Blomster og dekorationer

Sådan ompotter du dine stueplanter

Du kan tydeligt se på dine planter, hvis de trænger til at blive ompottet. Og hvis du ompotter dine stueplanter, får de bedre vækstbetingelser. Find ud af hvornår du skal ompotte, hvordan du gør, og hvorfor planterne har godt af det. 

Sådan binder du den perfekte blomsterbuket

Du kender det sikkert. Du har købt nogle bundter af dine yndlingsblomster, som du vil binde en buket af. Men blomsterbinding er ikke nemt...

Sådan får dine tulipaner et længere liv i vasen

Tulipaner er et velkomment afbræk fra vinterens mørke, men lykken kan være kort, før de begynder at hænge med hovedet. Her får du tips og...

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig smukke planter til hjemmet.

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste,...

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig selv? Så er disse smukke indeplanter lige noget for dig! 

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette...

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra...

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand eller dør af tørst, så skulle du prøve med isterninger. Læs også om 5 mulige tegn på overvanding. 

Pynt op til konfirmation

En pink og piget dekoration til konfirmationen. Se her, hvor nemt og enkelt det kan gøres.

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.