Foto: iStock

7 planter, der gør dit humør bedre om vinteren

Mange stueplanter har en gavnlig effekt på indemiljøet, men vidste du, at de også kan gøre dit måske lidt slidte vinterhumør væsentligt bedre?

Af: Redaktionen, 2. november 2019

7 planter, der beroliger og renser luften

1. Lavendel - multitalentet

Lavendel er ikke bare en velduftende krydderurt, men bruges også i æteriske olier og mad. Det er en helt fantastisk plante, som blandt andet skulle have en gavnlig effekt på søvnen. Nogle lægger ligefrem tørret lavendel i hovedpudebetrækket.

2. Basilikum gavner helbreddet

Basilikum er en enestående krydderurt, som ikke alene giver maden ekstra pift, men også har helbredsfremmende virkning takket være sit indhold af stoffet 'linalool'.

3. Roser gør mennesker glade

Roser er nok verdens smukkeste blomst, og nyere forskning viser, at stiller man roser i et rum, bliver især kvinders sindsstemning bedre.

4. Orkideer fortryller i indretningen

Orkideer blomstrer året rundt, men det er ikke det eneste fortryllende ved denne eksotiske blomst. Der er en grund til, at orkideer ofte optrædr i den asiatiske indretningsfilosofi fengshui. Blomstens skønhed og sarte væsen forplanter sig til stemningen i et rum.

5. Fredsliljer fjerner mugsporer

Fredsliljer kan fjerne mugsporer fra luften i et rum og på den måde forbedre indemiljøet.

6. Rosmarin henter gode minder frem

Rosmarin skærper hukommelsen, og mange mener, at det skyldes duftens og smagens evne til at bringe hjernen tilbage til gode sommerminder.

7. Bregner er rensende

Bregner har en evne til at filtrere luften i din stue og fjerne giftstoffer.

Kilde: Country Living

2. november 2019 Redaktionen
Mere om Blomster og dekorationer

Sådan ompotter du dine stueplanter

Du kan tydeligt se på dine planter, hvis de trænger til at blive ompottet. Og hvis du ompotter dine stueplanter, får de bedre vækstbetingelser. Find ud af hvornår du skal ompotte, hvordan du gør, og hvorfor planterne har godt af det. 

Sådan binder du den perfekte blomsterbuket

Du kender det sikkert. Du har købt nogle bundter af dine yndlingsblomster, som du vil binde en buket af. Men blomsterbinding er ikke nemt...

Sådan får dine tulipaner et længere liv i vasen

Tulipaner er et velkomment afbræk fra vinterens mørke, men lykken kan være kort, før de begynder at hænge med hovedet. Her får du tips og...

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig smukke planter til hjemmet.

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste,...

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig selv? Så er disse smukke indeplanter lige noget for dig! 

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette...

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra...

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand eller dør af tørst, så skulle du prøve med isterninger. Læs også om 5 mulige tegn på overvanding. 

Pynt op til konfirmation

En pink og piget dekoration til konfirmationen. Se her, hvor nemt og enkelt det kan gøres.

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.