Foto: iStock

6 mirakler stueplanter kan udrette

Grønne planter kan meget mere, end vi tror. Hvis du omgiver dig med masser af bregner og andre stueplanter, forbedrer dit indemiljø og humør sig.

Af: Redaktionen , 6. januar 2017

6 grunde til at have masser indendørs planter

1. Planters skønhed giver øget energi

Forskere har påvist, at menneskers energiniveau øges betragteligt, når vi betragter noget ekstra smukt, for eksempel en afrikansk viol, som i øvrigt er en robust stueplante. Der sker simpelt hen det, at adrenalinen i vores krop stiger, og vi bliver friskere.

2. Tør indeluft tilføjes fugt

Mange stueplanter er kendt for at tilføje indemiljøet naturlig fugt via bladenes transpiration. Især om vinteren er det tiltrængt i vores opvarmede boliger. Bregner er én af de plantegrupper, som er særligt gode til at sprede fugt i et rum.

3. Planter suger allergifrembringende og giftige stoffer til sig

Mange planter er kendt for at kunne opsuge allergifremmende partikler, for eksempel støv, til sig. Der er lavet undersøgelser, som viser, at skadelige stoffer i luften begrænses med op til 90 procent takket være indendørs planter.
Forskere fra NASA har ligefrem bevist, at nogle planter kan fjerne meget giftige stoffer, som fx formaldehyd, fra luften.

4. Farver giver os mere skaberkraft

Farverige blade gør os mere kreative i følge Goodhousekeeping, som har allieret sig med en haveekspert, der opfordrer os til at købe planter med farvet løv.'

5. Planter redder dig fra at falde i søvn på jobbet

Et halvmørkt kontormiljø kan få selv den bedste til at hænge med hovedet. Planter giver energi til et rum, men de færreste kan leve med så lidt lys. Det gælder dog ikke bambus, der er oplagt som Fengshui-planter på arbejdspladsen og i skoler.

6. Røde blomser og blade stimulerer

Synet af den røde farve har en gavnlig effekt på menneskets psyke. Vi bliver ganske enkelt mere vågne og energiske af den. Placér for eksempel en rød plante på badeværelset til at give dig et ekstra spark om morgenen.

6. januar 2017 Redaktionen
Mere om Blomster og dekorationer

Sådan ompotter du dine stueplanter

Du kan tydeligt se på dine planter, hvis de trænger til at blive ompottet. Og hvis du ompotter dine stueplanter, får de bedre vækstbetingelser. Find ud af hvornår du skal ompotte, hvordan du gør, og hvorfor planterne har godt af det. 

Sådan binder du den perfekte blomsterbuket

Du kender det sikkert. Du har købt nogle bundter af dine yndlingsblomster, som du vil binde en buket af. Men blomsterbinding er ikke nemt...

Sådan får dine tulipaner et længere liv i vasen

Tulipaner er et velkomment afbræk fra vinterens mørke, men lykken kan være kort, før de begynder at hænge med hovedet. Her får du tips og...

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig smukke planter til hjemmet.

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste,...

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig selv? Så er disse smukke indeplanter lige noget for dig! 

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette...

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra...

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand eller dør af tørst, så skulle du prøve med isterninger. Læs også om 5 mulige tegn på overvanding. 

Pynt op til konfirmation

En pink og piget dekoration til konfirmationen. Se her, hvor nemt og enkelt det kan gøres.

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.