Er du typen, der glemmer at vande dine planter, så er diverse kaktusplanter lige noget for dig.
Er du typen, der glemmer at vande dine planter, så er diverse kaktusplanter lige noget for dig. Foto: iStock

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig selv? Så er disse smukke indeplanter lige noget for dig! 

Af: Camilla Elisabeth Dahl, 9. marts 2018

Planter, der sjældent skal vandes

Begynder dine planter langsomt at dø, så snart de kommer ind i dit hjem? Så er der et par oplagte fejl, du måske gør dig, uden at vide det.

Den mest indlysende grund kan være, at du ikke vander dine planter nok, fordi du enten glemmer det, eller fordi du ikke har sat dig nok ind i, hvilken type plante, du har med at gøre.

Den anden grund til at dine planter dør, kan være, at du vander dem for meget, hvilket i sidste ende får rødderne til at rådne.

Vi anbefaler derfor, at du går efter nogle nemme planter, der kun skal vandes hver anden, tredje eller fjerde uge.

Hvorfor overhovedet have planter i hjemmet?

Du har måske lyst til at give op, og stoppe med at bringe nye planter ind i dit hjem, men det er faktisk vigtigt, at du ikke giver op.

Udover at planter giver dit hjem liv og farver, så er planter faktisk også vigtige for dit indeklima. Planter producerer nemlig frisk ilt, og så er de også gavnlige for luftfugtigheden i dit hjem – især om vinteren, hvor luften er meget tør.

Se mere planter, der kan give bedre indeklima her.

6 indeplanter, der er nemme at holde

Som nævnt ovenfor, er det bedste, du kan gøre, at gå efter nogle nemme planter, der sjældent skal vandes, hvis du har tendens til at dræbe dine planter. Vi har derfor samlet en oversigt over 6 planter, der er så godt som umulige at slå ihjel.

1. Kinesisk pengetræ (Pilea peperomioides)

Det kineske pengetræ er kendt under mange navne, heriblandt Pilea peperomioides, tallerkenplanten, pengeplanten, missionærplanten, elefantøre og så videre. Det kinesiske pengetræ er derudover kendt for at være en nem plante at holde – så længe den ikke overvandes.

Vand derfor kun dit kinesiske pengetræ én gang om ugen, eller sjældnere, hvis jorden stadig er fugtig.

2. Duft-dracæna (Dracaena fragrans)

Duft-dracæna, eller Janet Craig planten, kan overleve i selv de mørkeste hjem. Planten har et busket udseende bestående af flotte skinnende blade.

Duft-dracæna tåler ikke direkte sollys og skal som grundregel vandes efter, hvor meget sol den får. Jo mindre sol, jo mindre vand. Vand derfor først din Duft-dracæna når jorden er tørret ud.

3. Kaktus

Er du en af dem, der glemmer at vande dine planter, så er diverse kaktusplanter lige noget for dig. Det eneste du skal være opmærksom på er, at din kaktusplante står et sted med masser af sol, og at du ikke kommer til at overvande den. Derudover er en god rettesnor, at vande din kaktus en gang om måneden eller sjældnere, afhængig af hvor meget sol din kaktus får. 

4. Svigermors skarpe tunge (Sansevieria trifasciata)

Svigermors skarpe tunge, også kaldet Snake Plant på engelsk, er dejlig nem at holde, da planten kun skal vandes hver anden til tredje uge.

Svigermors skarpe tunge er kendt for sine lange, tykke blade i gule, hvide og grønne farver, der giver et flot spil i din indretning.

5. Jernplante (Aspidistra elatior)

Jernplanten trives godt i skygge og behøver derfor ikke særlig meget sol. Vand derfor planten cirka en gang om ugen eller mindre, hvis jorden ikke har nået at tørre helt ud.

6. Elefantfod (Beaucarnea recurvate)

Sidst, men ikke mindst, har vi Elefantfod, også kaldet Beaucarnea recurvate eller The Mexican Ponytail Palm på engelsk. Elefantfod skal kun vandes cirka en gang hver anden uge, da planten kan lagre vand helt op til tre uger. Elefantfod er således endnu et godt valg til dig, der glemmer at vande dine planter. 

9. marts 2018 Camilla Elisabeth Dahl
Mere om Blomster og dekorationer

Sådan ompotter du dine stueplanter

Du kan tydeligt se på dine planter, hvis de trænger til at blive ompottet. Og hvis du ompotter dine stueplanter, får de bedre vækstbetingelser. Find ud af hvornår du skal ompotte, hvordan du gør, og hvorfor planterne har godt af det. 

Sådan binder du den perfekte blomsterbuket

Du kender det sikkert. Du har købt nogle bundter af dine yndlingsblomster, som du vil binde en buket af. Men blomsterbinding er ikke nemt...

Sådan får dine tulipaner et længere liv i vasen

Tulipaner er et velkomment afbræk fra vinterens mørke, men lykken kan være kort, før de begynder at hænge med hovedet. Her får du tips og...

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig smukke planter til hjemmet.

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste,...

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette...

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra...

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand...

Pynt op til konfirmation

En pink og piget dekoration til konfirmationen. Se her, hvor nemt og enkelt det kan gøres.

Forårs dekoration med smukke freesia

Se med på filmen og se hvordan du laver denne smukke forårsdekoration.

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.