Denne artikel er sponsoreret
Få gennemført og funktionelt design til badeværelset med toilettet Ifö Spira Art monteret på modulet Geberit Monolith Plus, der fungerer som cisterne med indbygget lugtudsugning og touchfree skylleknap.
Få gennemført og funktionelt design til badeværelset med toilettet Ifö Spira Art monteret på modulet Geberit Monolith Plus, der fungerer som cisterne med indbygget lugtudsugning og touchfree skylleknap. Foto: Geberit/Ifö

Sådan vælger du det rigtige toilet

Hvad skal du tænke over, når du skal have nyt toilet, og hvordan sikrer du, at du finder det helt rigtige? Læs guiden her.

Et toilet holder i mange år, så derfor er det vigtigt, at du vælger rigtigt. Men i dag findes der rigtig mange forskellige toiletter i alle prisklasser og til alle behov. De mest moderne toiletter på markedet har super gennemført design og moderne funktioner, der gør hverdagen ekstra lækker.

Væghængt eller gulvstående

Når du skal købe nyt toilet, skal du først finde ud af, om du vil have et gulvstående eller væghængt toilet.

De klassiske valg er et gulvstående toilet, som ofte er et billigere valg end det væghængte og lettere at montere, fordi der på de fleste badeværelser allerede er gjort klar til montering af et gulvstående toilet.

I dag findes der gulvstående toiletter i gennemført design, der også er meget rengøringsvenlige.

Ifö Spira Art er et unikt gulvstående toilet i klassisk skandinavisk design inspireret af den nordiske natur. Toilettet har en glat yderside og skålens inderside er helt uden skyllerand. Det gør, at bakterier og snavs ikke har nogen steder at gemme sig og toilettet er nemt at holde rent og hygiejnisk. Læs alt om Ifö Spira art her og find din favorit.

 

De væghængte toiletter er meget populære, fordi de både er pladsbesparende og meget rengøringsvenlige, fordi du let kan komme til at gøre rent under toilettet. Cisternen i et indbygget toilet er indbygget i væggen, og selve toiletskålen monteres direkte på væggen. Visuelt giver det et lettere udtryk i rummet, fordi rørene til toilettet er gemt væk i væggen.

Det væghængte toilet Ifö Spira Art forener klassisk, skandinavisk design og nytænkning. Designet af toilettet er enkelt og inspireret af den skandinaviske natur, så du får et flot udtryk på badeværelset. Skålen er helt uden skyllerand, så der ikke kan samle sig smuds og bakterier i selve toiletkummen. Skålens udvendige sider er desuden helt glatte, og monteringsbeslagene er skjulte, så ydersiden af toilettet er meget rengøringsvenligt. 

 

Det kræver normalt et hulrum på cirka 20 cm. bag det væghængte toilet til en indbygget cisterne. Hvis du ikke har plads til en indbygget cisterne, vælger de fleste at bygge en lille kasse ud fra væggen til cisternen. Men i dag findes der også smartere løsninger på det.

Modulerne Geberit Monolith monteres udenpå væggen og fungerer som cisterne til dit væghængte toilet. Derved slipper du for at skulle lave store ændringer på badeværelset og får det strømlinede look og rengøringsfordelene ved et væghængt toilet. Modulerne har desuden flere smarte funktioner som lugtudsugning og indbyggede skylleknapper.

Skab et smukt og sammenhængende udtryk på badeværelset med modulerne Geberit Monolith, der har indbygget cisterne til dit væghængte toilet. Få et gennemført look ved også at montere håndvasken på Geberit Monolith, så du også dér kan gemme rørene væk og få et rengøringsvenligt og gennemført badeværelse. Læs alt om de smarte funktioner her.

 

Betjeningspaneler til det væghængte toilet

Til det væghængte toilet findes der i dag mange forskellige betjeningspaneler, så du kan få et personligt design på dit badeværelse. Betjeningspladen er den eneste del af indbygningscisternen, man kan se. Der er stort set ingen grænser for realiseringen af dine egne personlige designønsker med hensyn til design, materialer, farver og overflader.

Du kan få betjeningsplader med berøringsfri aktivering af WC-skyl, en indsats til WC-tabletter, integreret lugtudsugning, elegante farver og muligheden for lave betjeningspladen plan med væggen.

Her er det væghængte Ifö Spira Art monteret med et betjeningspanel i chrom fra Geberit. Find ud af, hvad der passer til dit badeværelse på Geberit.dk.

 

Tip: Sådan rengør du bedst dit toilet

For at glasuren på dit toilet bliver ved med at være rent og blankt, anbefaler Geberit, at du rengør toilettet én gang ugentligt. Brug et rengøringsmiddel med syre, fx eddike eller citronsyre. Den type rengøringsmidler har en pH værdi fra 2 – 3.

Påfør rengøringsmidlet på toilettet og lad det virke et par minutter, hvorefter du rengør med en børste eller svamp. Er der opstået kraftige kalkbelægninger og misfarvninger på toilettet, kan det være nødvendigt at lade rengøringsmidlet virke i længere tid af gangen, eller gentage behandlingen flere gange.

Toilettets funktioner

I dag kan toilettet mere end du tror - og du kan let forene smukt design med intelligente og moderne funktioner.

Det bliver mere og mere populært med douchetoiletter, som rengør dig nænsomt med tempereret vand efter toiletbesøg.

Især i asien, er den type toilet populært, men flere og flere danskere vælger dem, når de indretter badeværelset. Også flere danske hoteller og virksomheder vælger nu et douchetoilet – Se her, hvordan Hotel d’Angleterre i København har indrettet deres badeværelser med douchetoiletter.

AquaClean Mera fra schweiziske Geberit er et gennemført douchetoilet i væghængt design. Den flotte krom-afdækning får toilettet til at fremstå nærmest svævende ud fra væggen. Under det flotte ydre gemmer der sig helt nye funktioner, der gør din hverdag lettere og lækrere. Toilettet vasker dig nænsomt med vand og tørrer dig med luft efter toiletbesøg. Det har sædevarme, lugtudsugning og orienteringslys i gulvet, som guider dig om natten.

 

Tip: Montering af toilettet

Hvor meget plads, skal du afsætte rundt omkring dit nye toilet, hvis du indretter nyt badeværelse? Selve toilettet fylder normalt 65-70 centimeter i dybden og cirka 35 centimeter i bredden, men det kan naturligvis variere lidt fra model til model. Derudover skal du beregne plads foran og rundt om toilettet, så der er plads til at komme omkring.

Som hovedregel skal der være 110 cm foran toilettet, men hvis pladsen er begrænset, kan du klare dig med mindre.

Få flere gode tips til at indrette det perfekte badeværelse på Ifö.dk

13. juni 2017
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi har fundet en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan nemlig tjene et sidste formål til rengøringen i dit hjem.

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...