Grebløse armaturer højner hygiejnen og sparer den tid, du skal bruge på at rengøre dit bad.
Grebløse armaturer højner hygiejnen og sparer den tid, du skal bruge på at rengøre dit bad. Foto: Hans Grohe, Damixa, FM Mattsson og Dornbracht

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Af: A. Aaen, 14. november 2017

Pas på din hane

Når du gør din vandhane ren, så hold dig fra aggressive rengøringsmidler og skuresvampe. De kan skade armaturets overflade, så den over tid begynder at skalle af. Spray i stedet egnet rengøringsmiddel på en blød klud, rengør vandhanen og skyl efter med rigeligt, rent vand. Du kan med fordel vælge rengøringsmiddel, der er baseret på citronsyre – det er effektivt mod kalk og skader ikke krom-overfladen. På den måde vil din vandhane skinne som ny i lang tid fremover.

Sæt den rigtigt

Vandhanen kan monteres på bordet bag vasken, på væggen over vasken eller på selve vaskens kant, alt efter det valgte design. På den måde kan du skabe lige den funktion og stil, du ønsker. Hvis badeværelset er småt, så sørg for at vælge et pladsbesparende armatur og en mindre håndvask, så der også er plads til rummets øvrige elementer.

Hver sin funktion

Vandhaner til badeværelset og køkkenet er i familie, men du bør ikke montere en køkkenvandhane på badeværelset. Både armaturernes funktioner og monteringsmåder er meget forskellige. 

Spar vand og energi

Særligt vand- og energibesparende vandhaner skåner miljøet og vores ressourcer. Du kan f.eks. vælge armaturer, der først bruger varmt vand, når du faktisk har brug for det, eller vandhaner med intelligent teknologi, der begrænser vandforbruget og samtidig giver en behagelig vandstråle.

5 flotte armaturer

1. Oras Medipro

Amaturet fra Oras Medipro i rene runde former er nem at holde pæn.

2. Damixa Free

Free er Damixas nye berøringsfrie vandhane - lavet i et stykke rør - uden samlinger og "skidtsamlere".  Al elektronik sidder i røret over bordet, så det er nemt at skifte batteri. Giver stor vand- og energibesparelse. Set til ca. 2.000 kr.

3. Talis Select

Håndvask og armatur skal passe sammen, både praktisk og designmæssigt. Derfor findes Talis Select armaturerne fra Hans Grohe i forskellige højder.  Set til ca. 2.150 kr.

4.FM Mattsson Tronic

FM Mattsson Tronic er en berøringsfri vandhane til håndvask i badet eller gæstetoilettet. Koster ca. 1.700 kr i handlen.

5. Metropol fra Hans Grohe

Hans Grohes Metropolvandhane er et 1-grebs håndvaskearmatur i krom. 

14. november 2017 A. Aaen
Mere om Bad

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt rigtige. Læs med her og få fem gode råd til, hvad du særligt bør holde øje med for at slippe for unødvendige huller i væggen, fejlkøb og for at være sikker på, at du træffer det mest miljøvenlige valg. Her er 5 gode råd fra Grohe.

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og  bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

6 måder du mishandler dine håndklæder på

Kender du 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide at behandle dine håndklæder lidt bedre.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.