Grebløse armaturer højner hygiejnen og sparer den tid, du skal bruge på at rengøre dit bad.
Grebløse armaturer højner hygiejnen og sparer den tid, du skal bruge på at rengøre dit bad. Foto: Hans Grohe, Damixa, FM Mattsson og Dornbracht

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Pas på din hane

Når du gør din vandhane ren, så hold dig fra aggressive rengøringsmidler og skuresvampe. De kan skade armaturets overflade, så den over tid begynder at skalle af. Spray i stedet egnet rengøringsmiddel på en blød klud, rengør vandhanen og skyl efter med rigeligt, rent vand. Du kan med fordel vælge rengøringsmiddel, der er baseret på citronsyre – det er effektivt mod kalk og skader ikke krom-overfladen. På den måde vil din vandhane skinne som ny i lang tid fremover.

Sæt den rigtigt

Vandhanen kan monteres på bordet bag vasken, på væggen over vasken eller på selve vaskens kant, alt efter det valgte design. På den måde kan du skabe lige den funktion og stil, du ønsker. Hvis badeværelset er småt, så sørg for at vælge et pladsbesparende armatur og en mindre håndvask, så der også er plads til rummets øvrige elementer.

Hver sin funktion

Vandhaner til badeværelset og køkkenet er i familie, men du bør ikke montere en køkkenvandhane på badeværelset. Både armaturernes funktioner og monteringsmåder er meget forskellige. 

Spar vand og energi

Særligt vand- og energibesparende vandhaner skåner miljøet og vores ressourcer. Du kan f.eks. vælge armaturer, der først bruger varmt vand, når du faktisk har brug for det, eller vandhaner med intelligent teknologi, der begrænser vandforbruget og samtidig giver en behagelig vandstråle.

5 flotte armaturer

1. Oras Medipro

Amaturet fra Oras Medipro i rene runde former er nem at holde pæn.

2. Damixa Free

Free er Damixas nye berøringsfrie vandhane - lavet i et stykke rør - uden samlinger og "skidtsamlere".  Al elektronik sidder i røret over bordet, så det er nemt at skifte batteri. Giver stor vand- og energibesparelse. Set til ca. 2.000 kr.

3. Talis Select

Håndvask og armatur skal passe sammen, både praktisk og designmæssigt. Derfor findes Talis Select armaturerne fra Hans Grohe i forskellige højder.  Set til ca. 2.150 kr.

4.FM Mattsson Tronic

FM Mattsson Tronic er en berøringsfri vandhane til håndvask i badet eller gæstetoilettet. Koster ca. 1.700 kr i handlen.

5. Metropol fra Hans Grohe

Hans Grohes Metropolvandhane er et 1-grebs håndvaskearmatur i krom. 

14. november 2017
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi har fundet en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

10 ting du skal vide før du renoverer badeværelset

Skal du renovere badeværelset eller bygge et nyt? Her er tipsene og reglerne du bør kende, inden du går i gang.

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget du bør gøre næste gang du står i samme situation. Læs med her og find ud af hvorfor. 

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.